Wikipedia bo pregledovala stopnjo izobrazbe

Pri Wikipedii so ugotovili, da je eden izmed njihovih moderatorjev in piscev lagal o svoji izobrazbi. Uvedli bodo sistem preverjanja.
Wikipedia bo pregledovala stopnjo izobrazbe

Brezplačna enciklopedija.

Ustanovitelj Wikipedie Jimmy Wales je dejal, da bodo pri tej spletni enciklopediji razvili prostovoljni sistem, ki bo omogočal preverjanje stopnje izobrazbe. Preverjalo se bo predvsem posameznike, ki trdijo, da imajo visoko stopnjo izobrazbe in le to uporabljajo za večjo kredibilnost svojih člankov.

Sistem naj bi deloval tako, da bi avtorji vsebin pošiljali kopije o svoji izobrazbi po faksu v Wikipediino pisarno. Preverjanje naj bi se začelo že čez kak teden.

Celotno zadevo je sicer sprožil 24-letni Američan, ki se je izdajal za profesorja prava.

Mnogo uporabnikov Wikipedie se je že oglasilo na Walesov elektronski naslov. Nasprotovali so tovrstnemu preverjanju, saj bi s tem kršili moto te internetne enciklopedije, ki se glasi: “The encyclopedia anyone can edit.” Zavzemajo se za to, da naj se Wikipedia raje posveti kvaliteti svojih vsebin, kot pa preverjanju izobrazbe posameznikov.

Vir: The New York Times

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje