YouTube dobil zahtevek za odstranitev preko 100.000 avtorskih videov

Viacom je po neuspelih pogajanjih Google-u podal zahtevek za odstranitev preko 100.000 njihovih posnetkov. Bo YouTube doletela ista usoda kot Napster?
YouTube dobil zahtevek za odstranitev preko 100.000 avtorskih videov

Težave za GooTube

Veliko prahu v zadnjem času dviguje YouTube. Poročali smo že o težavah z NBC in glasbenimi založbami, tokrat pa jih je k odstranitvi avtorsko zaščitenih posnetkov pozval Viacom. Gre za ogromno, kar 100 tisoč, posnetkov kot so Daily Show, South Park, BET in drugi. Ogledov teh vsebin naj bi bilo čez milijardo.

YouTube je sicer že dosegel dogovor o objavi posnetkov NBC-ja, napovedali so tudi nagrade za objavo avtorskih posnetkov svojih uporabnikov. Z Viacomom so pogajanja potekala kar nekaj časa, vendar pa do dogovora ni prišlo.

Google je obljubil izdelavo posebnega  programa za YouTube s pomočjo katerega naj bi onemogočali objavo neavtoriziranih vsebin, vendar programa še ni, lastniki katerih avtorske pravice se kršijo pa seveda želijo svoj kos pogače pri YouTubovem zaslužku. Blizu podpisa naj bi bila tudi pogodba s CBS, vsaj tako so napovedovali pri Google. Vendar pogodba ni bila podpisana in zdi se, da hoče Google le pridobiti čas za iskanje najboljše rešitve.

Z Googlovim nakupom YouTube se je začelo težavno obdobje za ta spletni izmenjevalnik videov. Nekateri so že na začetku namigovali na težave z avtorskimi pravicami. Kaže, da so imeli prav. Bo Google uspel rešiti YouTube ali bo le ta šel po poti nekdaj  priljubljenega brezplačnega izmenjevalnika glasbe Napsterja?

Vir: TechCrunch

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje