YouTube phone

Korejski elektronski gigant LG se je z Googlom dogovoril o razvoju prenosnega telefona, katerega osnovna funkcija bo povezovala spletno storitev YouTube.

Izdelek bo omogočil aktivno uporabo YouTube kjerkoli in kadarkoli. To pomeni, da bodo lastniki mobilnega telefona posneli dogodek, ga v naslednjem trenutku objavili na spletu in imeli tudi dostop do oblikovalskih orodij.

YouTube telefon, osnovan na tehnologiji tretje generacije (3G), bo sprva na voljo Evropejcem in to že v drugi polovici letošnjega leta.

YouTube ima dnevno 100 milijonov prijavljenih uporabnikov, zato pravzaprav niti ni tako nenavadno, da Google želi storitev ponuditi množici neodvisno od osebnega računalnika.

Nekateri dvomijo v uspeh partnerstva oz. produkta, to pa argumentirajo s tem, da si je YouTube možno ogledati na primer tudi z novim iPhone-om.

Google ima najverjetneje idejo o približanju storitve širši množici, s tem pa tudi tistim, ki si alfa telefona ne morejo privoščiti. Prav tako bodo verjetno telefoni s posebno YouTube aplikacijo na voljo pri različnih, predvsem manj oderuških mobilnih operaterjih.

 

 

Vir:  TechCrunch

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje