Z dopolnitvijo dejavnosti lahko dobite nove stranke

Podjetnika Richard Hall in McGregor Madden sta zagotovo dokaz, da je v podjetništvu s preprosto idejo, trdim delom in pravim načinom zagotovo mogoče uspeti. Izkušena krojača sta se domislila, kako bi dopolnila svoj prvotni posel in že v nekaj mesecih dobila prek 1000 novih naročnikov!
Bisnode Business Brunch (BBB)

Bisnode Business Brunch (BBB) (Vir slike: sxc.hu)

Podjetnik McGregor Madden, lastnik podjetja Proper Suit, se je nekega dne domislil, kako bi svojo osnovno podjetniško dejavnost še izboljšal in dopolnil. Ukvarjal se je namreč s prodajo poslovnih oblek in večkrat je opazil, da so ljudje za obleke pogosto pripravljeni odšteti tudi prek tisoč dolarjev, popolnoma pa zanemarijo nakup primernih srajc, ki zato celoten izgled poslovneža nekoliko pokvarijo. Povsem jasno je namreč, da mora vsak poslovnež kupiti primerno obleko, nihče pa ne pomisli na nakup primernih srajc, saj mnogi menijo, da se tako ali tako skrijejo pod drago obleko.

In prav tedaj se je Maddenu porodila zanimiva poslovna ideja. S sodelavcem Richardom Hallom, oba sta krojača po izobrazbi, sta zasnovala idejo za storitev Hall & Maiden, s katero poslovnežem omogočata nakup treh kvalitetnih srajc, narejenih po meri, zgolj za 150 dolarjev.

Presenetljiva je kvaliteta srajc, saj so, kljub ugodni ceni, po materialu in izdelavi na nivoju tistih, ki jih proizvajajo svetovno znani modni oblikovalci, kot so Hugo Boss, Burberry ali Gucci. Cena pa kljub temu znaša le tretjino zneska, ki bi ga poslovneži morali odšteti za izdelke omenjenih proizvajalcev. In kako je to mogoče?

Madden in Hall sta napravila domačo nalogo in raziskala, od kod prihajajo izdelki zgoraj omenjenih oblikovalcev oblačil, nato pa sta jih kontaktirala in se dogovorila za naročanje srajc direktno pri njih. To je seveda veliko ceneje, kot če bi izdelke naročala prek posrednikov. Srajcam sta nato dodala še nekaj svojih dodatkov in nedolgo zatem je posel začel cveteti. Že v nekaj mesecih sta dobila prvih tisoč naročnikov, zato podjetnika že načrtujeta širitev podjetja v Chicago.

Njune stranke so v veliki večini mladi poslovneži, ki pravkar začenjajo s kariero. Veliko jih namreč ne ve, kako se mora obleka prilegati njihovi postavi, da bi izgledali kar najbolje, zato jim pomoč Halla in Maidena pride zelo prav. Ker pa je tako kvaliteta izdelkov kot tudi same storitve na visokem nivoju, se bodo k njima zagotovo vračali tudi v prihodnje.

Vir: Business Insider

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje