Za rast in razvoj: v Tiko Pro so uvedli sistem solastništva zaposlenih

Podjetje Tiko Pro, specializirano za pomoč podjetjem pri pridobivanju sredstev iz nacionalnih in evropskih razpisov, je konec minulega leta uvedlo inovativen sistem solastništva zaposlenih. Ta korak sledi podobnemu modelu, ki ga je nedavno na HardwareSTART meetupu predstavil soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft Jure Knez. 
Tina Kočet Hudrap

Kristina Kočet Hudrap, direktorica in ustanoviteljica Tiko Pro, je z odločitvijo za uvedbo sistema solastništva želela ustvariti kulturo podjetja, ki temelji na dolgoročno naravnani in odgovorni miselnosti ter krepi podjetniški duh.

Spremeniti želijo odnos zaposlenih do družbe

Cilji programa solastništva v podjetju Tiko Pro so večplastni. Prvič, želijo okrepiti podjetniški duh in miselnost med zaposlenimi ter spremeniti njihov odnos do družbe. S tem želijo spodbuditi prizadevanja za dolgoročno in zdravo rast podjetja ter povečati pripadnost zaposlenih. Hkrati pa si prizadevajo za krepitev ekipe, ki bo v prihodnosti prevzela ključne funkcije v družbi. Sistem solastništva omogoča tudi soudeležbo zaposlenih pri upravljanju podjetja ter soudeležbo pri izplačevanju dobička. S tem želijo ustvariti še bolj privlačno delovno okolje za nove talente.

Razvoj sistema solastništva v podjetju Tiko Pro je trajal skoraj eno leto in je bil izveden ob podpori zunanjega strokovnjaka. Sistem so uvedli konec minulega leta in je bil med zaposlenimi dobro sprejet. Podjetje Tiko Pro se tako pridružuje drugim podjetjem, ki že spodbujajo takšen način povezovanja zaposlenih in spodbujajo njihovo pripadnost ter zavzetost za delo, hkrati pa k uvedbi modelov solastništva spodbujajo tudi druga slovenska podjetja, saj verjamejo, da to bistveno prispeva k rasti in razvoju podjetij. 

Med najboljšimi pri pridobivanju sredstev na razpisih

MP intervju: Kristina Kočet - Tiko Pro (Mlada podjetnica leta 2013)

Kristina Kočet Hudrap, Tiko Pro, ko je postala Mlada podjetnica leta 2013

Tiko Pro je bilo ustanovljeno leta 2010 in se je v dobrih 13 letih razvilo v uspešno podjetje z 20 strokovnjaki. Njihova glavna dejavnost je svetovanje in podpora podjetjem pri pridobivanju sredstev iz razpisov Evropske unije in nacionalnih virov. Podjetje je prejelo številna priznanja, med drugim pa je Kristina Kočet Hudrap, ustanoviteljica podjetja, leta 2013 prejela naziv Mlada podjetnica leta. 

Tiko Pro je v desetih letih uspešno zaključilo več kot 950 projektov in pridobilo več kot 140 milijonov evrov sredstev za več kot 700 strank tako doma kot v tujini.

Podjetje je tudi izjemno uspešno pri prijavah na razpise v Sloveniji in na Hrvaškem. Kar 94% njihovih prijav na razpise se konča s uspešnim črpanjem sredstev. Njihova uspešnost pri prijavi na EU projekte je kar osemkrat višja od povprečja. Tako se Tiko Pro uvršča med najbolj uspešna podjetja na področju svetovanja in podpore pri pridobivanju sredstev iz Evropske unije.

Podjetje Tiko Pro ima ključno vlogo pri pomoči razvojno usmerjenim in inovativnim podjetjem, saj s svojim strokovnim znanjem in uspešnim črpanjem sredstev iz evropskih razpisov prispevajo k trajnostnemu razvoju podjetij in gospodarstva na splošno. Z uvedbo sistema solastništva želijo še dodatno okrepiti svojo ekipo in se pripraviti na prihodnje izzive ter rast podjetja.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje