Za veliko podjetje ne potrebujete nujno tudi veliko denarja

Za ustanovitev vašega podjetja v prvi vrsti zagotovo potrebujete denar, vendar je v današnjem gospodarskem podnebju izredno težko najti kapital. Če ste načrtovali dovolj dobro, da imate nekaj denarja na banki, je to čudovito, vendar boste zelo tvegali, če boste vse zapravili z namenom, da vaše podjetje napreduje.
Za veliko podjetje ne potrebujete nujno tudi veliko denarja

Z dodatnim denarjem upravljajte kreativno in vaš trud je lahko dobro poplačan. (slika: gaymortgageloans)

To ne pomeni, da morate dati na stran vse vaše velike načrte, saj je vse, kar je potrebno, le nekaj kreativnega financiranja.

Ponudite izobraževalne tečaje

Pozornost potrošnikov lahko vedno pritegnete z dobro reklamo. Opozorite jih nase z organiziranjem zanimivega dogodka v okolici vašega podjetja. V bližnji knjižnici ali domu za upokojence se poskusite dogovoriti za cenovno ugoden ali celo brezplačen prostor, kjer boste organizirali brezplačen izobraževalni seminar. Tema? Ta je odvisna od vašega strokovnega znanja. Če se vaše podjetje ukvarja z mentorstvom ali dnevno oskrbo, lahko organizirate brezplačno branje pravljic za otroke. Imate restavracijo? Pripravite brezplačen tečaj kuhanja. Podjetja, ki vodijo izposojo poročnih oblek in oblek za posebne priložnosti, se lahko poskusijo povezati s plesno šolo in organizirati modno revijo s plesnimi vložki.

Sponzorirajte šolske oz. mladinske športne ekipe

V trenutnih gospodarskih razmerah šolam in drugim mladinskim ustanovam močno primanjkuje denarja praktično za vse. Vsaka šola bi bila izredno vesela vsakega prispevka, zato brez oklevanja kontaktirajte lokalno šolo ali športni center in ponudite sponzoriranje njihove športne ekipe. Morda potrebujejo nove drese, ki si jih ne morejo privoščiti, zato zagrabite priložnost in dajte izdelati drese z logotipom in kontaktno številko vašega podjetja na hrbtni strani. Če delate v oglaševanju, lahko za šolo brezplačno izdelate zloženke s programom za šolsko glasbeno prireditev, gledališko igro ali maturantski ples, pri čemer lahko na zadnjo stran ponovno dodate logotip in osnovne informacije o vašem podjetju.   

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje