Začenjajo se izbori za Seedcamp 2010

Z začetkom leta 2010 se začenjajo predizbori za vseevropsko podjetniško prireditev Seedcamp, ki bo tudi letos v obliki Mini Seedcampov potekala v evropskih mestih in iskali najboljša tehnološka podjetja iz EMEA regije.
Začenjajo se izbori za Seedcamp 2010

Prijave na Zagrabški Mini Seedcamp se zaključijo 27. januarja. (Vir: seedcamp.com)

Prireditev vsem mladim podjetjem odpira svoja vrata 11. februarja v Zagrebu.

Od leta 2007 so na vsakoletnem dogodku Seedcamp Week v Londonu z investicijami do uspeha pomagali že 15 podjetjem s področja spletnih, računalniških in mobilnih tehnologij. Organizatorji dogodka so se letos odločili za spremembo koncepta prireditve in večji povdarek dali predvsem manjšim Mini Seedcamp dogodkom, na katerih so odkrili tudi danes uspešna podjetja kot so slovenska Zemanta, Erply, Codility, Ubervu in Brainient.

Na Mini Seedcamp dogodke se lahko prijavi vsako mlado podjetje iz EMEA regije, ki meni da ima dobro poslovno idejo. V letu 2010 se bo tako odvilo 8 Mini Seedcampov, ki bodo potekali v:

Zagrebu – 11. februarja
Pragi – 2. marca
Barceloni – 23. marca
Parizu – 15. aprila
Tel Avivu – 6. maja
Kopenhagnu – 27. maja
Berlinu – 16. junija
Londonu – 20. julija

V vsakem mestu bodo organizatorji poskusili ustvariti mini-ekosisteme, ki bodo povezali podjetnike, investitorje, proizvode, tržnike, tehnološke svetovalce, akademike in direktorje, ter mladim podjetjem ponudili priložnost mreženja z najboljšimi strokovnjaki v industriji.

Najboljša podjetja se bodo uvrstila na glavni izbor, ki bo potekal julija in na katerem se bo 40 teamov potegovalo za investicije in tri-mesečni podporni program.

 

Vir: Seedcamp

Oznake: , ,