Zakaj je domena .eu dobra izbira za vaše podjetje?

Ne glede na to, ali imate podjetje s tradicijo ali startup, je izbira domene in domenske končnice izjemnega pomena, zlasti če vstopate na trge onkraj naših meja.
Domena .eu za startupe in večja podjetja (Vir: domovanje.com)

Domena .eu za startupe in večja podjetja (Vir: domovanje.com)

Ime domene mora biti enostavno za črkovanje, lahko zapomljivo, hkrati pa mora odražati tudi duh vašega podjetja. Z imenom domene boste neposredno vplivali tudi na prepoznavnost vašega podjetja ali blagovne znamke, vendar se tukaj zgodba šele začne.

Kaj pa domenska končnica?

Ime domene ni edina stvar, na katero morate paziti. Zelo pomembna je tudi izbira domenske končnice. Za vstop na globalni trg, dovolj je že Evropa, morate izbrati tudi primerno domensko končnico. Mnogi se takoj zaženejo za najbolj prepoznavno in priljubljeno končnico .com, a kmalu ugotovijo, da je večina želenih domen že zasedena. Nič presenetljivega, saj je trenutno registriranih več kot 100 milijonov .com domen!

Na srečo pa obstaja odlična alternativa in še bolj smotrna izbira za vse, ki vstopate na evropski trg – .eu domenska končnica!

Korenine .eu domen segajo v leto 2005. Za registracijo so na voljo vsem prebivalcem in podjetjem, ki se nahajajo v Evropski uniji, na Islandiji, Norveškem ali Lihtenštajnu. So globalno prepoznavne in zaupanja vredne domene, ki so na voljo po izjemno ugodni ceni.

EU domena (Vir: domovanje.com)

EU domena (Vir: domovanje.com)

Zakaj je .eu domena odlična izbira za vsa podjetja, ki razmišljajo globalno?

  • Zaupanja vredna končnica: Ker je domenska končnica .eu “uradna” evropska končnica z dolgoletno tradicijo, bo brez dvoma pripomogla k večjemu zaupanju potencialnih strank, ki bodo obiskali vašo spletno stran, poleg tega je prepoznavna tako na evropskem kot svetovnem nivoju;
  • Več možnosti izbire domenskih imen; Za razliko od drugih “globalnih” domenskih končnic, imate pri .eu na voljo še veliko prostih domen (ki so sicer pri drugih domenskih končnicah že registrirane) in posledično tudi več možnosti izbire;
  • Prijazna cena: Registracija .eu domene za 1 leto je na Domovanje.com na voljo že za 2,99 €;
  • Priložnost tudi za lokalna podjetja.

Domena postaja vedno bolj pomemben del prepoznavnosti vsakega podjetja ali blagovne znamke, zato je ob drugih domenskih končnicah, ki ste jih že zakupili, smiselno registrirati tudi .eu domeno, saj na tak način preprečite konkurenci, da bi registrirala domeno, s katero bi vam lahko prevzemala stranke. Si predstavljate, da imate spletno stran trgovina.si, nato pa konkurent registrira domeno trgovina.eu? To lahko preprečite že za 2,99 € in še danes registrirate svojo .eu domeno.

V tujini so .eu domene bolj prepoznavne

Vsi vemo, kako pomemben je prvi vtis. Veliko večja verjetnost je, da bodo Nemci raje kupili od nekoga, ki ima spletno trgovino z .eu kot pa .si domeno. Na Domovanje.com vam lahko poleg ugodnih .eu domen ponudimo vse, kar potrebujete za brezhibno delujočo spletno stran. Z našimi paketi gostovanja se bo vaša spletna stran obiskovalcem prikazovala bliskovito hitro, kar je eden glavnih dejavnikov, ki vplivajo na konverzijo obiskovalcev!

Še danes registrirajte svojo .eu domeno in vstopite na evropski trg!

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje