Zakaj je domena .eu dobra izbira za vaše podjetje?

Ne glede na to, ali imate podjetje s tradicijo ali startup, je izbira domene in domenske končnice izjemnega pomena, zlasti če vstopate na trge onkraj naših meja.
Domena .eu za startupe in večja podjetja (Vir: domovanje.com)

Domena .eu za startupe in večja podjetja (Vir: domovanje.com)

Ime domene mora biti enostavno za črkovanje, lahko zapomljivo, hkrati pa mora odražati tudi duh vašega podjetja. Z imenom domene boste neposredno vplivali tudi na prepoznavnost vašega podjetja ali blagovne znamke, vendar se tukaj zgodba šele začne.

Kaj pa domenska končnica?

Ime domene ni edina stvar, na katero morate paziti. Zelo pomembna je tudi izbira domenske končnice. Za vstop na globalni trg, dovolj je že Evropa, morate izbrati tudi primerno domensko končnico. Mnogi se takoj zaženejo za najbolj prepoznavno in priljubljeno končnico .com, a kmalu ugotovijo, da je večina želenih domen že zasedena. Nič presenetljivega, saj je trenutno registriranih več kot 100 milijonov .com domen!

Na srečo pa obstaja odlična alternativa in še bolj smotrna izbira za vse, ki vstopate na evropski trg – .eu domenska končnica!

Korenine .eu domen segajo v leto 2005. Za registracijo so na voljo vsem prebivalcem in podjetjem, ki se nahajajo v Evropski uniji, na Islandiji, Norveškem ali Lihtenštajnu. So globalno prepoznavne in zaupanja vredne domene, ki so na voljo po izjemno ugodni ceni.

EU domena (Vir: domovanje.com)

EU domena (Vir: domovanje.com)

Zakaj je .eu domena odlična izbira za vsa podjetja, ki razmišljajo globalno?

  • Zaupanja vredna končnica: Ker je domenska končnica .eu “uradna” evropska končnica z dolgoletno tradicijo, bo brez dvoma pripomogla k večjemu zaupanju potencialnih strank, ki bodo obiskali vašo spletno stran, poleg tega je prepoznavna tako na evropskem kot svetovnem nivoju;
  • Več možnosti izbire domenskih imen; Za razliko od drugih “globalnih” domenskih končnic, imate pri .eu na voljo še veliko prostih domen (ki so sicer pri drugih domenskih končnicah že registrirane) in posledično tudi več možnosti izbire;
  • Prijazna cena: Registracija .eu domene za 1 leto je na Domovanje.com na voljo že za 2,99 €;
  • Priložnost tudi za lokalna podjetja.

Domena postaja vedno bolj pomemben del prepoznavnosti vsakega podjetja ali blagovne znamke, zato je ob drugih domenskih končnicah, ki ste jih že zakupili, smiselno registrirati tudi .eu domeno, saj na tak način preprečite konkurenci, da bi registrirala domeno, s katero bi vam lahko prevzemala stranke. Si predstavljate, da imate spletno stran trgovina.si, nato pa konkurent registrira domeno trgovina.eu? To lahko preprečite že za 2,99 € in še danes registrirate svojo .eu domeno.

V tujini so .eu domene bolj prepoznavne

Vsi vemo, kako pomemben je prvi vtis. Veliko večja verjetnost je, da bodo Nemci raje kupili od nekoga, ki ima spletno trgovino z .eu kot pa .si domeno. Na Domovanje.com vam lahko poleg ugodnih .eu domen ponudimo vse, kar potrebujete za brezhibno delujočo spletno stran. Z našimi paketi gostovanja se bo vaša spletna stran obiskovalcem prikazovala bliskovito hitro, kar je eden glavnih dejavnikov, ki vplivajo na konverzijo obiskovalcev!

Še danes registrirajte svojo .eu domeno in vstopite na evropski trg!

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje