Zavod RS: dodatnih tisoč brezposelnih v javna dela

Zavod RS za zaposlovanje je na spletni strani objavil letos že drugo javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2012. Predvidena je vključitev še dodatnih tisoč brezposelnih v programe javnih del pri neprofitnih delodajalcih.

S sprejetim rebalansom proračuna za leto 2012 so bila odobrena dodatna sredstva za nadaljevanje oziroma izvajanje nekaterih programov aktivne politike zaposlovanja, med njimi tudi javnih del. Za povabilo na izbor javnih del je tokrat na voljo pet milijonov EUR.

Javno povabilo omogoča sofinanciranje stroškov za izvajanje programov javnih del pri neprofitnih delodajalcih. Programi se lahko izvajajo na področjih:

  • socialnega varstva,
  • izobraževanja,
  • kulture,
  • varstva narave,
  • komunale,
  • kmetijstva in drugih sorodnih področjih.

Vključeni bodo tudi brezposelni nad 50 let, mlajši od 30 let in tisti brez izobrazbe

Omenjeno javno povabilo omogoča razširjene ciljne skupine brezposelnih za vključitev v javna dela. Tako se odslej lahko vključijo brezposelni, ki so starejši od 50 let, brezposelni brez izobrazbe (s končano ali nedokončano osnovno šolo) ter brezposelni, ki živijo sami in imajo enega ali več vzdrževanih članov. Po novem se lahko vključijo tudi brezposelni, ki so zadnjih šest mesecev prijavljeni pri Zavodu in so mlajši od 30 let ali prejemajo denarno nadomestilo oziroma denarno socialno pomoč.

V javna dela se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelni, ki so več kot dve leti prijavljeni pri Zavodu, invalidi in Romi, kot tudi brezposelni, ki so zadnjih šest mesecev prijavljeni pri Zavodu in so starši dolgotrajno bolnih oziroma invalidnih otrok ali osebe po prestani zaporni kazni.

Kateri delodajalci se lahko prijavijo na javno povabilo?

Na javno povabilo se lahko prijavijo neprofitni delodajalci, ki kot izvajalci programov javnih del z njihovim izvajanjem ne povzročajo nelojalne konkurence na trgu.

Javno povabilo je odprto najkasneje do 5.10.2012

Javno povabilo je odprto od objave do porabe sredstev, najkasneje do 5. 10. 2012 do 13. ure, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Vir: ess.gov.si

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje