“Zavrnitev Googla je bila prava odločitev”

Mladi podjetnik Darian Shirazi, ki je že kot najstnik uspel s prodajo na eBayu, kasneje pa ustanovil startup, ki je danes vreden med pol in eno milijardo dolarjev, je prepričan, da se tveganje v podjetništvu lahko še kako izplača.
"Zavrnitev Googla je bila prava odločitev"

“Zavrnitev Googla je bila prava odločitev” (Vir slike: BusinessInsider.com)

eBay kot odskočna deska

Shirazi je s svojo podjetniško kariero začel pri rosnih 15 letih, ko se je lotil preprodaje računalniških komponent na eBayu.

Posel mu je odlično stekel in zaradi odličnih poslovnih rezultatov so ga kmalu opazili pri eBayu, kjer so mu ponudili dveletno prakso. Poslovno priložnost je Shirazi seveda sprejel in uspelo mu je zgraditi dobre in močne povezave s Silicijevo dolino. Celo tako dobre, da je dobil delo prvega pripravnika pri Facebooku.

Pri podjetju Marka Zuckerberga, ki je tedaj štelo le 12 zaposlenih, je preživel dve zanimivi leti in pri tem užival zaslužke, o kakršnih lahko večina 20 letnikov le sanja. A odločil se je, da se poda na samostojno podjetniško pot.

Nastal je startup Fwix, današnji Radius

Njegov novi startup Fwix, ki se je ukvarjal z iskanjem uporabne vsebine na spletu in trženjem medijskim podjetjem, je hitro zaživel in že ob samem začetku, leta 2011, je Shirazi prejel Googlovo ponudbo za prevzem Fwixa. A tudi 35 milijonov vredna ponudba spletnega giganta ni prepričala mladega podjetnika, da se odreče svoji poslovni ideji, saj je bil prepričan, da startup Fwix čaka svetla prihodnost.

“Uspešen sem, ker berem knjige” >>

S širitvijo poslovanja – Shirazi se je odločil, da ponudbo razširi ne le na medijska podjetja, temveč tudi na podjetja iz drugih področij – je sledilo tudi preimenovanje podjetja. Radius, kot se glasi novo ime podjetja, je v treh letih postal eden najbolj priljubljenih podjetij na področju pomoči pri trženju, s čimer je pridobil zanimanje številnih investitorjev.

Vrednost Radiusa danes med 0,5 in 1 milijardo dolarjev

Pred nekaj dnevi je tako Shirazi sprejel ponudbo Petra Thiela, ki je preko svojega sklada tveganega kapitala Founders Fund skupaj z investitorskimi družbami AME Cloud Ventures, Formation 8 in Salesforce Ventures v podjetje vložil 50 milijonov dolarjev investicije. In to le manj kot leto dni po tem, ko je Radius od investitorjev prejel 54 milijonov dolarjev.

S tem je vrednost podjetja, ki uživa 400 odstotno rast prihodkov, močno narasla, Shirazi ga je ocenil med 0,5 in 1 milijardo dolarjev. Njegova odločitev, da leta 2011 ne proda svoje poslovne ideje Googlu, se je torej izkazala za več kot odlično.

Vir: Business Insider

Peter Thiel je posameznik z impresivno kariero v podjetniškem in investitorskem svetu. S svojim delom je pripomogel k korenitim spremembam na številnih področjih, danes pa se kot investitor intenzivno posveča pomoči mladim startupom. Kako mu je uspelo zgraditi ne le enega, temveč celo več zelo uspešnih startupov >>

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje