Zberite pogum in uresničite svoje sanje

Raziskave kažejo, da se veča trend ustanavljanja podjetji, saj se vse več ljudi odloča za uresničitev svojih idej, hobijev ali sanj v poslovne priložnosti. Pred ustanovitvijo lastnega podjetja se ljudje največkrat soočajo s strahom pred spremembami, neuspehom in odgovornostjo.
Zberite pogum in uresničite svoje sanje

Naša prihodnost je odvisna od nas samih.

V kolikor nam uspe odstraniti te prepreke in stopiti na pot podjetništva, nas morda čakajo lepši časi, saj drugače v bistvu z delom v drugem podjetju vlagamo svojo kreativnost in potencial v uresničevanje tujih sanj. Zakaj torej tega ne bi naredili za svoje sanje?

Strah pri podjetništvu pogosto izvira iz neznanja in nepoznavanja določenega področja, zato se je dobro dodatno izobraževati in svoje znanje izpopolniti. Izdelajte seznam bojazni, kaj vas zavira, kakšna se vam zdi ideja, ali je finačno prevelik zalogaj za vas ali se bojite neuspeha ali imate dovolj podpore… zapišite vse. Tako se boste zavedali svojih bojazni in se boste lahko soočili z njimi.

Obkrožiti se moramo z ljudmi, ki nam lahko pomagajo razviti našo idejo, nam pomagajo pri razvoju načrta, predstavijo predosti in slabosti ideje in nas vzpodbujajo, zato delujemo po principu več glav več ve. Pomoč lahko poiščemo tudi v obliki mentorstva, saj je mentor kot oseba, ki bo delila svoje izkušnje in znanje z nami in nas spoznala s pravimi ljudmi, izkušnja neprecenljive vrednosti. Preglejte programe mentorstva, naredite seznam podjetij, ki vas navdušujejo in poskusite stopiti v stik z njihovimi vodilnimi, vprašajte znance za morebitne nove kontakte. Pomembno je mreženje!

Preden se lotite česarkoli raziščite svojo idejo, poiščite podjetje iz istega ali podobnega področja in poglejte kako je njim uspelo. Idejo razvijajte počasi ne prehitevajte dogodkov, cilj naj bo vedno pred očmi. Vsekakor pa pustite času čas, ne obupajte pri prvem neuspehu in nikakor ne zahtevajte preveč od sebe, saj proces učenja nujno vključuje tudi napake in zmote. Nenazadnje, uspeh je niz neuspehov.

Vir: Work.com

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje