Zdrava pisarna za produktivnost in zadovoljstvo na delovnem mestu

Zdrava pisarna povečuje produktivnost in zadovoljstvo na delovnem mestu. Zdravje in dobro splošno počutje zaposlenih posledično vpliva na višjo motivacijo za delo, manj bolniških odsotnosti ter bolj ustvarjalno delo z novimi idejami in inovacijami. Zdrave navade v službi povečujejo umsko in telesno zdravje. Vzpostavitev zdravega delovnega okolja je pomembna za razvoj delovnih skupin znotraj organizacije.
zdrava-pisarna

Zdrava pisarna za produktivnost in zadovoljstvo na delovnem mestu

Številna podjetja vzpostavljajo določene mehanizme, ki so delavcem na voljo v službenem času. V skrbi za zaposlene se ti ukrepi lahko navezujejo na telesno dejavnost znotraj delovnega časa ali pa na zagotavljanje zdrave prehrane, ki je delavcem brezplačno na voljo. Določena podjetja spodbujajo svoje zaposlene k bolj zdravemu načinu življenja tudi s plačilom športnih dejavnosti, ki jih delavci lahko izkoristijo v prostem času.

Zdravi zaposleni redno telovadijo

Podjetje lahko v svojih poslovnih prostorih uredi namenske prostore za telovadbo, kjer se zaposleni med delovnim časom oziroma v času malice rekreirajo in izvajajo vaje za moč in vzdržljivost. Nekatera podjetja enkrat tedensko ali nekajkrat mesečno pripravijo tudi delavnice za razgibavanje.

Redna športna aktivnost in telovadba izdatno pripomoreta k temu, da ne prihaja do bolečin v hrbtenici, vratu in ramenih. To je še posebej koristno za pisarniške delavce, ki ves čas samo sedijo. Sicer pa podjetje lahko zaposlenim omogoči brezplačne športne dejavnosti izven delovnega časa.

zdravi-zaposleni-redno-telovadijo

Zdrava pisarna – sveže sadje za malico

Prehrana v večji meri vpliva na zdravje posameznika. Ker delavec na delovnem mestu preživi več kot 8 ur na dan, je pomembno, da si v tem času vzame nekaj časa za zdrav obrok oziroma kosilo ali malico. Zaradi pomanjkanja časa zaposleni velikokrat posegajo po nezdravih prigrizkih z veliko sladkorja, soli in maščob. Temu pa se podjetje lahko izogne, če naroči dostavo sadja v pisarno.

Dostava sadja v pisarno omogoča, da se zaposleni okrepčajo s svežim in okusnim sadjem, ki poskrbi za takojšen dvig energije in dobro počutje. Podjetje lahko preko spleta naroči košarico sadja, pri čemer lahko izbira med različnimi sadeži in količino sadja. Na voljo pa je tako lokalno pridelano in sezonsko sadje kot tropsko sadje.

Zdrava pisarna – smoothiji za naraven dvig energije

Ob preobremenjenosti in utrujenosti veliko zaposlenih posega po kavi in energijskih napitkih, ki poskrbijo za hiter dvig energije, ki pa se po 30 minutah prične naglo spuščati. Prevelike količine kave lahko povzročajo anksioznost, energijske pijače pa so polne sladkorja. Zdrava pisarna lahko tako naroči dostavo sveže pripravljenih smoothijev iz različnih vrst sadja, ki poskrbijo za naraven dvig energije, saj so smoothiji polni vitaminov in mineralov.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje