Zlata vreden spanec

Nekaj najboljših idej se je porodilo med spanjem in marsikateri problem je po prespani noči ugledal rešitev.
Zlata vreden spanec

Nov dan, nova ideja!

Kakovosten spanec lahko resnično dela čudeže in priporočljivo je, da marsikatero idejo ali odločitev prespimo, saj lahko med spanjem dobimo nov preblisk ali kreativno idejo.

Med spanjem naši možgani premešajo ideje na bolj inovativen način in drugače razporedijo informacije pridobljene tekom dneva. To pa vodi do novih asociacij in posledično novih idej, saj možgani med spanjem povežejo ideje, dogodke in spomine na neobičajen način. Med spanjem imajo možgani čas za počitek in premislek, med tem ko so v budnem stanju nenehno v stanju pripravljenosti in so prisiljeni reagirati na zunanje dražljaje. Spanje je edini čas, ko se možgani sprostijo in v miru premislijo ideje preteklega dne.

Najboljši čas za memoriziranje podatkov je med 18 in 20 uro, saj je takrat učni cikel najaktivnejši.

Pomankanje spanja ubija kreativnost in vpliva tudi na naš spomin, zato je pomembno, da poskrbimo za zadostno količino kvalitetnega spanca. Idealno je, da hodimo spat zgodaj in zgodaj tudi vstanemo, saj je najbolj kreativen del spanja v prvi polovici noči. V kolikor bi radi prišli do rešitve problema, je priporočljivo razmišljanje o problemu tik pred spanjem. Na kakovost spanca pa izredno vpliva naše stanje v katerem se odpravimo spat, zato je pomembno, da se pred spanjem umirimo.

Vir: Times Online

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje