Zmagovalec TechCrunch Disrupt New York 2015 je Liquidity

Na letošnji bitki tekmovanja Startup Disrupt v New Yorku se je soočilo 24 odličnih ekip, ki so se potegovala za denarno nagrado v višini 50 tisoč dolarjev in prestižni pokal Disrupt Cup. Zmagal je startup Liquidity, ki je javnosti predstavil inovativen vodni filter, imenovan Naked Filter.
Zmagovalec TechCrunch Disrupt New York 2015 je Liquidity

Zmagovalec TechCrunch Disrupt New York 2015 je Liquidity (Vir slike: TechCrunch)

Naked Filter sestavlja izjemna tehnologija z velikim potencialom, ki predstavlja poceni, praktičen in učinkovit način prečiščevanja onesnažene vode. Iz nje namreč odstrani kar 99,9999 odstotka vseh kemikalij in bakterij, vključno z E. Coli, Giardio in Salmonelo, ki so krivci za marsikatero črevesno okužbo pri ljudeh in živalih. Voda, ki preide skozi filter, v trenutku postane povsem varna za pitje.

Za startupom Liquidity stoji ekipa največjih imen iz vodovarstvenega področja. Ti so se z izdelavo omenjene tehnologije ukvarjali več kot 15 let, kar Liquidity uvršča med ne povsem običajne startupe. S filtri, ki jih je ob redni uporabi potrebno zamenjati na 2 ali 3 mesece, nameravajo najprej osvojiti zahodna tržišča, uspešno pa so se že izkazali na Kickstarterju, kjer so aprila letos dosegli in presegli zastavljeni cilj v višini 40 tisoč dolarjev ter zbrali 81 tisoč dolarjev.

Na drugem mestu startup DigitalGenius z umetno inteligenco

Na drugo mesto se je uvrstil startup DigitalGenius, ki je razvil edinstveno umetno inteligenco, katera bo v podjetjih in organizacijah skrbela za odnose s strankami.

Stranke bodo tako lahko s podjetjem komunicirale preko tekstovnih sporočil, pri tem pa bodo imele občutek, kot da se pogovarjajo s pravim človekom. Raba umetne inteligence startupa DigitalGenius pa ne bo omejena zgolj na komunikacijo s strankami, temveč bo omogočala tudi komunikacijo med računalniki, pa tudi izboljšanje uporabniške izkušnje strank v samih trgovinah.

Impresivna tehnologija je prepričala komisijo, da je pred startupom svetla prihodnost, saj ima njihova umetna inteligenca velik potencial.

Skupno se je v finale uvrstilo 7 startupov

Strokovno komisijo tekmovanja Startup Disrupt so v letošnjem letu sestavljali John Borthwick (Betaworks), Dennis Crowley (Foursquare), Eric Hippeau (Lerer Hippeau Ventures), Alfred Lin (Sequoia Capital), Rich Miner (Google Ventures), Brian Pokorny (SV Angel) in Alexia Tsotsis (TechCrunch). 

Med 24 startupi, ki so se potegovala za 50 tisoč dolarjev nagrade in prestižni pokal Disrupt Cup, je komisija poleg Liquidity in DigitalGenius izbrala še pet drugih finalistov. To so:

  • 3D printer živih celic BioBots,
  • avtomatični strojni pospeševalnik BitFusion.io,
  • visoko zaščitena rešitev v oblakih Cloudwear,
  • baterijska tehnologija Nucleus Scientific in
  • programska oprema za ustvarjanje spletnih strani PageCloud.

Junija se odprejo prijave za Startup Disrupt San Francisco

Že kmalu, natančneje v juniju, pa se bodo odprle prijave na tekmovanje Startup Disrupt v San Franciscu.

Prijave bodo odprte tudi za slovenske startupe, ki se bodo poleg denarne nagrade v višini 50 tisoč dolarjev lahko potegovali tudi za možnost pridobitve semenske investicije s strani katerega izmed investitorjev, ki bo prisoten na sami konferenci. Spomnimo: slovenski startup Layer je leta 2013 postal zmagovalec omenjenega tekmovanja in s seboj poleg ostalih nagrad odnesel tudi semensko investicijo v višini 1,5 milijona dolarjev.

Vir: TechCrunch

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje