Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Včeraj se je v mariborski Kibli končala predstavitev sedmih finalistov letošnjega tekmovanja Imagine Cup ter razglasitev dveh zmagovalnih ekip glavnih kategorij, ki sta najbolj prepričale strokovno komisijo. To sta ekipi Foreach Solution in Say Goodbye.
Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Ekipa Foreach Solution (Vir: imaginecup.si)

Sedem študentskih ekip se je v prostorih Microsoftovega inovacijskega centra in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, pomerilo za zmago v slovenskem lokalnem izboru v dveh kategorijah Inovacije in Družbena odgovornost. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala. Ta bo julija na sedežu Microsofta v Redmondu, ZDA.

Foreach Solution, zmagovalci v kategoriji Inovacije

V kategoriji ”Inovacije” je zmagala ekipa Foreach Solution z rešitvijo, ki se imenuje LAMA – Location Aware Mobile Advertising, geolokacijsko oglaševanje. Rešitev prinaša izboljšanje obveščanja o izdelkih določenega trgovca med potencialnimi kupci na področju celotnega nakupovalnega centra in ne samo ene trgovine. Na Imagine cup so se prijavili, ker lahko dobijo dodatne reference, hkrati pa je to lahko velika odskočna deska, ki omogoča tudi prepoznavnost.

Člani ekipe:

  • Mitja Galun, UM FERI
  • Niko Kovačič, UM FERI
  • Klemen Javšovec, UM FERI
  • Mentor: Zedin Salkanović, Adora-med d. o. o.

Say Goodbye, zmagovalci v kategoriji Družbena odgovornost

V kategoriji ”Družbena odgovornost” je z mobilno aplikacijo zmagala ekipa Say Goodbye. Aplikacija omogoča obveščanje ljudi o uporabnikovi smrti, z možnostjo razširitve na ciljne skupine – kot so npr. ekstremni športniki. Na Imagine cup so se prijavili, ker je to najprestižnejše Microsoftovo tekmovanje, ki ima med študenti največ pozornosti in tudi med mediji.

Članice ekipe:

  • Tanja Štular, UPR FAMNIT
  • Tamara Lah, UPR Turistica
  • Anja Rudež, UPR FAMNIT
  • Mentor: Andrej Brodnik, UPR FAMNIT.

Ekipa Say Goodbye

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje