5 komponent karizme

Karizmo je moč začutiti že v trenutku, ko nekdo vstopi v prostor, saj karizmatični ljudje nase kar vlečejo vso okoliško pozornost. Pri tem ne gre zgolj za všečnost, ampak se tu skriva še veliko več … Na nekaterih karakteristikah karizme pa seveda lahko zavedno delamo tudi sami.
5 komponent karizme

5 komponent karizme (Vir slike: sxc.hu)

1. Karizmatični ljudje imajo v sebi žar

Prva stvar, ki jo opazimo na karizmatičnih ljudeh, je iskrica življenja, ki jo nosijo v sebi. Izžarevajo strast, ki vzbuja močna čustva vsem okoli njih in jih vabi, da z njimi delijo izkušnje, ki jih imajo sami.

Kaj lahko naredite sami? Tudi sami lahko okrepite svojo karizmo s tem, da delite svoje osebne strasti z ljudmi, ki vas obkrožajo in s tem pripomorete, da se tudi njihove strasti začnejo kazati in izražati navzven.

2. Karizmatični ljudje navdihujejo s samozavestjo

Včasih se zazdi, da imajo karizmatični ljudje svet pod svojim nadzorom. Njihova samopodoba in samozavest se kažeta kot močni komponenti, ob tem pa imajo vero v svoje sposobnosti in znanje. Običajno taki ljudje poznajo mejo med samozavestjo in narcisizmom, in ne prezirajo ljudi okoli sebe.

Kaj lahko naredite sami? Delite svojo samozavest z drugimi in jim dajte občutek moči z vašo prezenco.

3. Karizmatični ljudje delijo prepričanja

Karizmatični ljudje ponavadi izstopajo tudi z vključenostjo oz. vodenjem določenega gibanja, v določeno stvar verjamejo zelo močno in delijo to prepričanje z drugimi. Njihova prepričanja in akcije posledično potegnejo ljudi, da jim sledijo. Faktor, ki ubija karizmo, pa je prav gotovo apatija.

Kaj lahko naredite sami? Povečajte torej stopnjo svoje karizme tako, da ste popolnoma predani določeni zadevi in navdihujte druge pri doseganju njihov ciljev, upov in želja.

4. Karizmatični ljudje so odlični pripovedovalci zgodb

Ljudje ne bodo nikoli sledili nekomu samo zato, ker naj bi mu/ji morali. Da nekoga pripelješ do določene akcije, sta ponavadi potrebna ustrezen kontekst in motivacija. Za ta namen pa so zelo uporabne dobre zgodbe, ki vzbudijo določena čustva. Karizmatični ljudje imajo talent za pripovedovanje zgodb, ki se povezujejo z osebno zgodbo osebe, ki ji le-to pripovedujejo. Njihov glas in mimika sta prijetna za poslušanje in opazovanje, imajo občutek za izražanje drame in s tem pritegnejo ljudi, da želijo slišati več …

Kaj lahko naredite sami? Okrepite svojo karizmo s tem, da se naučite pripovedovanja pomena in čustev polnih zgodb. Vadite umetnost humorja, metafor in simbolizma, s katerim boste med obveščanjem o čem pomembnem tudi zabavali ljudi.

5. Karizmatični ljudje se z drugimi povežejo skozi empatijo

Karizmatični ljudje se z drugimi povežejo skozi empatijo in s človekom nasproti sebe govorijo tako, kot bi bil edina oseba na tem svetu. Instiktivno fokusirajo vse svoje čute in dušo na vašo esenco osebnosti, ne na svojo. Nasmejijo vas, vam dajo občutek slišanosti, zanimivosti in posebnosti. Ljudje imajo v svoji bližini radi karizmatike, saj tudi njih navdajajo z močnimi in pozitivnimi čustvi.

Kaj lahko naredite sami? Okrepite svojo karizmo z osredotočenjem vse svoje energije in pozornosti na osebo pred sabo! Tako boste lahko videli, slišali in občutili energijo ali informacijo, ki jo le-ta deli.

Vir: Inc.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje