5 komponent karizme

Karizmo je moč začutiti že v trenutku, ko nekdo vstopi v prostor, saj karizmatični ljudje nase kar vlečejo vso okoliško pozornost. Pri tem ne gre zgolj za všečnost, ampak se tu skriva še veliko več … Na nekaterih karakteristikah karizme pa seveda lahko zavedno delamo tudi sami.
5 komponent karizme

5 komponent karizme (Vir slike: sxc.hu)

1. Karizmatični ljudje imajo v sebi žar

Prva stvar, ki jo opazimo na karizmatičnih ljudeh, je iskrica življenja, ki jo nosijo v sebi. Izžarevajo strast, ki vzbuja močna čustva vsem okoli njih in jih vabi, da z njimi delijo izkušnje, ki jih imajo sami.

Kaj lahko naredite sami? Tudi sami lahko okrepite svojo karizmo s tem, da delite svoje osebne strasti z ljudmi, ki vas obkrožajo in s tem pripomorete, da se tudi njihove strasti začnejo kazati in izražati navzven.

2. Karizmatični ljudje navdihujejo s samozavestjo

Včasih se zazdi, da imajo karizmatični ljudje svet pod svojim nadzorom. Njihova samopodoba in samozavest se kažeta kot močni komponenti, ob tem pa imajo vero v svoje sposobnosti in znanje. Običajno taki ljudje poznajo mejo med samozavestjo in narcisizmom, in ne prezirajo ljudi okoli sebe.

Kaj lahko naredite sami? Delite svojo samozavest z drugimi in jim dajte občutek moči z vašo prezenco.

3. Karizmatični ljudje delijo prepričanja

Karizmatični ljudje ponavadi izstopajo tudi z vključenostjo oz. vodenjem določenega gibanja, v določeno stvar verjamejo zelo močno in delijo to prepričanje z drugimi. Njihova prepričanja in akcije posledično potegnejo ljudi, da jim sledijo. Faktor, ki ubija karizmo, pa je prav gotovo apatija.

Kaj lahko naredite sami? Povečajte torej stopnjo svoje karizme tako, da ste popolnoma predani določeni zadevi in navdihujte druge pri doseganju njihov ciljev, upov in želja.

4. Karizmatični ljudje so odlični pripovedovalci zgodb

Ljudje ne bodo nikoli sledili nekomu samo zato, ker naj bi mu/ji morali. Da nekoga pripelješ do določene akcije, sta ponavadi potrebna ustrezen kontekst in motivacija. Za ta namen pa so zelo uporabne dobre zgodbe, ki vzbudijo določena čustva. Karizmatični ljudje imajo talent za pripovedovanje zgodb, ki se povezujejo z osebno zgodbo osebe, ki ji le-to pripovedujejo. Njihov glas in mimika sta prijetna za poslušanje in opazovanje, imajo občutek za izražanje drame in s tem pritegnejo ljudi, da želijo slišati več …

Kaj lahko naredite sami? Okrepite svojo karizmo s tem, da se naučite pripovedovanja pomena in čustev polnih zgodb. Vadite umetnost humorja, metafor in simbolizma, s katerim boste med obveščanjem o čem pomembnem tudi zabavali ljudi.

5. Karizmatični ljudje se z drugimi povežejo skozi empatijo

Karizmatični ljudje se z drugimi povežejo skozi empatijo in s človekom nasproti sebe govorijo tako, kot bi bil edina oseba na tem svetu. Instiktivno fokusirajo vse svoje čute in dušo na vašo esenco osebnosti, ne na svojo. Nasmejijo vas, vam dajo občutek slišanosti, zanimivosti in posebnosti. Ljudje imajo v svoji bližini radi karizmatike, saj tudi njih navdajajo z močnimi in pozitivnimi čustvi.

Kaj lahko naredite sami? Okrepite svojo karizmo z osredotočenjem vse svoje energije in pozornosti na osebo pred sabo! Tako boste lahko videli, slišali in občutili energijo ali informacijo, ki jo le-ta deli.

Vir: Inc.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje