5 komponent karizme

Karizmo je moč začutiti že v trenutku, ko nekdo vstopi v prostor, saj karizmatični ljudje nase kar vlečejo vso okoliško pozornost. Pri tem ne gre zgolj za všečnost, ampak se tu skriva še veliko več … Na nekaterih karakteristikah karizme pa seveda lahko zavedno delamo tudi sami.
5 komponent karizme

5 komponent karizme (Vir slike: sxc.hu)

1. Karizmatični ljudje imajo v sebi žar

Prva stvar, ki jo opazimo na karizmatičnih ljudeh, je iskrica življenja, ki jo nosijo v sebi. Izžarevajo strast, ki vzbuja močna čustva vsem okoli njih in jih vabi, da z njimi delijo izkušnje, ki jih imajo sami.

Kaj lahko naredite sami? Tudi sami lahko okrepite svojo karizmo s tem, da delite svoje osebne strasti z ljudmi, ki vas obkrožajo in s tem pripomorete, da se tudi njihove strasti začnejo kazati in izražati navzven.

2. Karizmatični ljudje navdihujejo s samozavestjo

Včasih se zazdi, da imajo karizmatični ljudje svet pod svojim nadzorom. Njihova samopodoba in samozavest se kažeta kot močni komponenti, ob tem pa imajo vero v svoje sposobnosti in znanje. Običajno taki ljudje poznajo mejo med samozavestjo in narcisizmom, in ne prezirajo ljudi okoli sebe.

Kaj lahko naredite sami? Delite svojo samozavest z drugimi in jim dajte občutek moči z vašo prezenco.

3. Karizmatični ljudje delijo prepričanja

Karizmatični ljudje ponavadi izstopajo tudi z vključenostjo oz. vodenjem določenega gibanja, v določeno stvar verjamejo zelo močno in delijo to prepričanje z drugimi. Njihova prepričanja in akcije posledično potegnejo ljudi, da jim sledijo. Faktor, ki ubija karizmo, pa je prav gotovo apatija.

Kaj lahko naredite sami? Povečajte torej stopnjo svoje karizme tako, da ste popolnoma predani določeni zadevi in navdihujte druge pri doseganju njihov ciljev, upov in želja.

4. Karizmatični ljudje so odlični pripovedovalci zgodb

Ljudje ne bodo nikoli sledili nekomu samo zato, ker naj bi mu/ji morali. Da nekoga pripelješ do določene akcije, sta ponavadi potrebna ustrezen kontekst in motivacija. Za ta namen pa so zelo uporabne dobre zgodbe, ki vzbudijo določena čustva. Karizmatični ljudje imajo talent za pripovedovanje zgodb, ki se povezujejo z osebno zgodbo osebe, ki ji le-to pripovedujejo. Njihov glas in mimika sta prijetna za poslušanje in opazovanje, imajo občutek za izražanje drame in s tem pritegnejo ljudi, da želijo slišati več …

Kaj lahko naredite sami? Okrepite svojo karizmo s tem, da se naučite pripovedovanja pomena in čustev polnih zgodb. Vadite umetnost humorja, metafor in simbolizma, s katerim boste med obveščanjem o čem pomembnem tudi zabavali ljudi.

5. Karizmatični ljudje se z drugimi povežejo skozi empatijo

Karizmatični ljudje se z drugimi povežejo skozi empatijo in s človekom nasproti sebe govorijo tako, kot bi bil edina oseba na tem svetu. Instiktivno fokusirajo vse svoje čute in dušo na vašo esenco osebnosti, ne na svojo. Nasmejijo vas, vam dajo občutek slišanosti, zanimivosti in posebnosti. Ljudje imajo v svoji bližini radi karizmatike, saj tudi njih navdajajo z močnimi in pozitivnimi čustvi.

Kaj lahko naredite sami? Okrepite svojo karizmo z osredotočenjem vse svoje energije in pozornosti na osebo pred sabo! Tako boste lahko videli, slišali in občutili energijo ali informacijo, ki jo le-ta deli.

Vir: Inc.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje