Delo, za katerega moraš biti dovolj lep in visok

Letos poleti smo si lahko ogledovali video, v katerem ženske uživajo v družbi moški služabnikov. Gre za startup idejo ManServants, ki sta jo razvili prijateljici v želji po drugačni zabavi in druženju. Tako za eno kot drugo stran pa obstajajo nekatera pravila.
Delo, za katerega moraš biti dovolj lep in visok

Moški ni suženj, temveč dodatek h kraljici (Vir slike: YouTube).

»Če sovražite svojo prijateljico, ji pokličite striptizerja, če pa jo imate rade, ji pokličite fanta iz MenServant,« pravi ena od nastopajočih v videu. Kakšna je sploh vloga moških, ki jih lahko najemate prek MenServant? V ospredju je osrečevanje ženske, a ne s spolnimi uslugami, poudarja ena od ustanoviteljic startupa. Moški pojejo serenade, ženskam lakirajo nohte, držijo dežnik, strežejo pijačo, jih masirajo, fotografirajo in jih varujejo pred moškimi, ki bi jih nadlegovali med zabavo.

Moški je dodatek h kraljici

Josephine Wai Lin, ena od ustanoviteljic startupa, ki je zaživel v San Franciscu, pravi, da gre le za uresničevanje ženskih fantazij, čeprav so že imeli nekaj naročil tudi s strani moških. Spolnost ni nikoli prisotna. »Ne gre za dominacijo moškega, temveč občudovanja ženske,« pravi Dalal Khajah. »Moški ni suženj, temveč dodatek h kraljici.«

Ryan Gosling ali Brad Pitt?

Marsikdo oziroma marsikatera pa vendarle lahko dobi napačno idejo, mar ne? Prav zato so moški izurjeni za delo z agresivnimi strankami, ki bi lahko dobile napačno predstavo o »naročenih« moških. Prav tako »naročnice storitve« ne smejo izvedeti prave identitete moškega. Ko je novinarka TechCruncha na lastne oči preverila novonastali startup, je svojega služabnika, ki ga je poimenovala Fabio, povprašala, kako mu je ime. Čeprav je skorajda storil napako, ga je prekinila Khajah in rekla: »Ne, ne, ne sme ti povedati.« Dodaja, da s tem varujejo zasebnost moškega. Ženska sicer lahko moškemu da poljubno ime, tako ji lahko »Brad Pitt« ali pa »Ryan Gosling« masira noge. Slednji menda velja za najbolj priljubljeno ime.

Je pohvala resnična ali del storitve?

Moški ne sme ostati sam v družbi stranke, prav tako je omejen čas najema. Cena za enourni najem je 125 dolarjev. Trenutno imajo na voljo 12 moških, njihova ponudba pa se bo hitro razširila. Med svoje vrste pa žal ne morejo sprejeti vsakega. Po besedah ustanoviteljic mora biti lep in visok vsaj 180 centimetrov. Moški, ki so po videzu podobni Ryanu Goslingu ali pa Wesleyu iz The Princess Bride in znajo kakšno od Disneyjevih pesmi, so izredno zaželeni. Pred začetkom z delom imajo moški tudi posebno izobraževanje, s katerim osvojijo nasvete, kako poskrbeti za dame. Zato marsikatera, ki preizkuša omenjeno storitev, ne ve, ali je njihov Ryan Gosling pohvalil njihov stil, pričesko in nohte, ker je tako iskreno mislil ali le za to, ker je to del storitev.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje