Delo, za katerega moraš biti dovolj lep in visok

Letos poleti smo si lahko ogledovali video, v katerem ženske uživajo v družbi moški služabnikov. Gre za startup idejo ManServants, ki sta jo razvili prijateljici v želji po drugačni zabavi in druženju. Tako za eno kot drugo stran pa obstajajo nekatera pravila.
Delo, za katerega moraš biti dovolj lep in visok

Moški ni suženj, temveč dodatek h kraljici (Vir slike: YouTube).

»Če sovražite svojo prijateljico, ji pokličite striptizerja, če pa jo imate rade, ji pokličite fanta iz MenServant,« pravi ena od nastopajočih v videu. Kakšna je sploh vloga moških, ki jih lahko najemate prek MenServant? V ospredju je osrečevanje ženske, a ne s spolnimi uslugami, poudarja ena od ustanoviteljic startupa. Moški pojejo serenade, ženskam lakirajo nohte, držijo dežnik, strežejo pijačo, jih masirajo, fotografirajo in jih varujejo pred moškimi, ki bi jih nadlegovali med zabavo.

Moški je dodatek h kraljici

Josephine Wai Lin, ena od ustanoviteljic startupa, ki je zaživel v San Franciscu, pravi, da gre le za uresničevanje ženskih fantazij, čeprav so že imeli nekaj naročil tudi s strani moških. Spolnost ni nikoli prisotna. »Ne gre za dominacijo moškega, temveč občudovanja ženske,« pravi Dalal Khajah. »Moški ni suženj, temveč dodatek h kraljici.«

Ryan Gosling ali Brad Pitt?

Marsikdo oziroma marsikatera pa vendarle lahko dobi napačno idejo, mar ne? Prav zato so moški izurjeni za delo z agresivnimi strankami, ki bi lahko dobile napačno predstavo o »naročenih« moških. Prav tako »naročnice storitve« ne smejo izvedeti prave identitete moškega. Ko je novinarka TechCruncha na lastne oči preverila novonastali startup, je svojega služabnika, ki ga je poimenovala Fabio, povprašala, kako mu je ime. Čeprav je skorajda storil napako, ga je prekinila Khajah in rekla: »Ne, ne, ne sme ti povedati.« Dodaja, da s tem varujejo zasebnost moškega. Ženska sicer lahko moškemu da poljubno ime, tako ji lahko »Brad Pitt« ali pa »Ryan Gosling« masira noge. Slednji menda velja za najbolj priljubljeno ime.

Je pohvala resnična ali del storitve?

Moški ne sme ostati sam v družbi stranke, prav tako je omejen čas najema. Cena za enourni najem je 125 dolarjev. Trenutno imajo na voljo 12 moških, njihova ponudba pa se bo hitro razširila. Med svoje vrste pa žal ne morejo sprejeti vsakega. Po besedah ustanoviteljic mora biti lep in visok vsaj 180 centimetrov. Moški, ki so po videzu podobni Ryanu Goslingu ali pa Wesleyu iz The Princess Bride in znajo kakšno od Disneyjevih pesmi, so izredno zaželeni. Pred začetkom z delom imajo moški tudi posebno izobraževanje, s katerim osvojijo nasvete, kako poskrbeti za dame. Zato marsikatera, ki preizkuša omenjeno storitev, ne ve, ali je njihov Ryan Gosling pohvalil njihov stil, pričesko in nohte, ker je tako iskreno mislil ali le za to, ker je to del storitev.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje