Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje

Ekipa Enolyse, ki v letošnjem letu niza uspeh za uspehom, je dosegla zadnjo fazo testiranj pred zagonom serijske proizvodnje. Njihova visokotehnološka rešitev - sistem za nadzor fermentacije mošta - bo, če bo šlo vse po načrtih, prvim kupcem na voljo že jeseni.
Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje

Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje (Vir slike: ZPTM Brežice)

Letos smo že nekajkrat poročali o izjemnih uspehih startup ekipe Enolyse, ki se ukvarja z razvojem visokotehnološke rešitve za nadzor fermentacije mošta.

Konec marca je ekipa namreč postala ponosna prejemnica Rektorjeve nagrade za inovacijo, katero podeljujeta Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator, drugi večji uspeh pa je ekipa doživela v začetku maja, ko je prejela investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub za eno najperspektivnejših poslovnih idej s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi. Tudi na tekmovanju start:up leta 2014 se je ekipa odrezala odlično in prejela nagrado za najboljši poslovni načrt.

Člani ekipe Enolyse, ki jo sestavljajo Primož Zajec, Jaka Ogorevc in Martin Blazinšek, diplomanti Fakultete za elektrotehniko, pa kljub temu ne počivajo na starih lovorikah in se že ukvarjajo z novim projektom: na razpisu P2A se potegujejo za pridobitev subvencije, ki bi močno olajšala zagon njihovega mladega podjetja. Ekipa je namreč tik pred začetkom serijske proizvodnje senzorja.

Če bo šlo vse po načrtih, bo spletna aplikacija dokončana do konca tega meseca, temu pa bo kmalu sledil začetek proizvodnje. Testiranja so zato že v polnem teku.

Ekipa ima v načrtih čim prej začeti s prodajo, zato želi prve stranke poiskati že do jeseni. Med potencialnimi kupci so predvsem majhni, srednji in veliki vinarji, ki predstavljajo kar 60 odstotkov vseh proizvajalcev. Če bo vse po sreči, si torej lahko obetamo že prve letnike mošta 2014, kjer bodo fermentacijo nadzorovali pametni senzorji.

O startupih in njihovih zgodbah bo 19. junija govora tudi na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Oznake: , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje