Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje

Ekipa Enolyse, ki v letošnjem letu niza uspeh za uspehom, je dosegla zadnjo fazo testiranj pred zagonom serijske proizvodnje. Njihova visokotehnološka rešitev - sistem za nadzor fermentacije mošta - bo, če bo šlo vse po načrtih, prvim kupcem na voljo že jeseni.
Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje

Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje (Vir slike: ZPTM Brežice)

Letos smo že nekajkrat poročali o izjemnih uspehih startup ekipe Enolyse, ki se ukvarja z razvojem visokotehnološke rešitve za nadzor fermentacije mošta.

Konec marca je ekipa namreč postala ponosna prejemnica Rektorjeve nagrade za inovacijo, katero podeljujeta Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator, drugi večji uspeh pa je ekipa doživela v začetku maja, ko je prejela investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub za eno najperspektivnejših poslovnih idej s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi. Tudi na tekmovanju start:up leta 2014 se je ekipa odrezala odlično in prejela nagrado za najboljši poslovni načrt.

Člani ekipe Enolyse, ki jo sestavljajo Primož Zajec, Jaka Ogorevc in Martin Blazinšek, diplomanti Fakultete za elektrotehniko, pa kljub temu ne počivajo na starih lovorikah in se že ukvarjajo z novim projektom: na razpisu P2A se potegujejo za pridobitev subvencije, ki bi močno olajšala zagon njihovega mladega podjetja. Ekipa je namreč tik pred začetkom serijske proizvodnje senzorja.

Če bo šlo vse po načrtih, bo spletna aplikacija dokončana do konca tega meseca, temu pa bo kmalu sledil začetek proizvodnje. Testiranja so zato že v polnem teku.

Ekipa ima v načrtih čim prej začeti s prodajo, zato želi prve stranke poiskati že do jeseni. Med potencialnimi kupci so predvsem majhni, srednji in veliki vinarji, ki predstavljajo kar 60 odstotkov vseh proizvajalcev. Če bo vse po sreči, si torej lahko obetamo že prve letnike mošta 2014, kjer bodo fermentacijo nadzorovali pametni senzorji.

O startupih in njihovih zgodbah bo 19. junija govora tudi na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje