Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje

Ekipa Enolyse, ki v letošnjem letu niza uspeh za uspehom, je dosegla zadnjo fazo testiranj pred zagonom serijske proizvodnje. Njihova visokotehnološka rešitev - sistem za nadzor fermentacije mošta - bo, če bo šlo vse po načrtih, prvim kupcem na voljo že jeseni.
Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje

Enolyse tik pred začetkom serijske proizvodnje (Vir slike: ZPTM Brežice)

Letos smo že nekajkrat poročali o izjemnih uspehih startup ekipe Enolyse, ki se ukvarja z razvojem visokotehnološke rešitve za nadzor fermentacije mošta.

Konec marca je ekipa namreč postala ponosna prejemnica Rektorjeve nagrade za inovacijo, katero podeljujeta Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator, drugi večji uspeh pa je ekipa doživela v začetku maja, ko je prejela investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub za eno najperspektivnejših poslovnih idej s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi. Tudi na tekmovanju start:up leta 2014 se je ekipa odrezala odlično in prejela nagrado za najboljši poslovni načrt.

Člani ekipe Enolyse, ki jo sestavljajo Primož Zajec, Jaka Ogorevc in Martin Blazinšek, diplomanti Fakultete za elektrotehniko, pa kljub temu ne počivajo na starih lovorikah in se že ukvarjajo z novim projektom: na razpisu P2A se potegujejo za pridobitev subvencije, ki bi močno olajšala zagon njihovega mladega podjetja. Ekipa je namreč tik pred začetkom serijske proizvodnje senzorja.

Če bo šlo vse po načrtih, bo spletna aplikacija dokončana do konca tega meseca, temu pa bo kmalu sledil začetek proizvodnje. Testiranja so zato že v polnem teku.

Ekipa ima v načrtih čim prej začeti s prodajo, zato želi prve stranke poiskati že do jeseni. Med potencialnimi kupci so predvsem majhni, srednji in veliki vinarji, ki predstavljajo kar 60 odstotkov vseh proizvajalcev. Če bo vse po sreči, si torej lahko obetamo že prve letnike mošta 2014, kjer bodo fermentacijo nadzorovali pametni senzorji.

O startupih in njihovih zgodbah bo 19. junija govora tudi na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje