Rekorder na IndieGoGo: Futuristična čelada Skully navdušila motoriste

Avtorji projekta Skully, pametne motoristične čelade, so se odločili podaljšati spletno kampanjo še za mesec dni. Gre za rekorderja, ki je v najkrajšem času na omenjeni platformi za množično financiranje zbral 1 milijon dolarjev. Potreboval je pičlih 45 ur.
Rekorder na IndieGoGo: Futuristična čelada Skully navdušila motoriste

IndieGoGov rekorder: Futuristična čelada Skully navdušila motoriste (Vir slike: crowdmapped.com)

Futuristična motoristična čelada Skully je zadnji v vrsti crowdfunding projektov, ki s spreminjanjem sveta, kot ga poznamo, navdušuje množice. 

“Najboljša inovacija leta 2014”, kot ji je nadel ime CNN, je bila tik pred zaključkom zbiranja sredstev na IndieGoGo in dosegla sedmi najvišji znesek na tej med Slovenci izjemno priljubljeni crowdfunding platformi: skoraj 1,9 milijona dolarjev. Avtorji projekta so se sedaj odločili, da zbiranje sredstev podaljšajo še za mesec dni, kar pomeni, da se spletna kampanja za čelado Skully konča 9. oktobra 2014.

Skoraj 1,5 tisoč navdušencev, ki so finančno podprli projekt, so prepričale edinstvene lastnosti čelade, ki v primerjavi z ostalimi izdelki na trgu deluje izjemno futuristično: uporabnik s čelado komunicira preko Googlovega operacijskega sistema Android (glasovni ukazi za telefoniranje in predvajanje glasbe), njene glavne prednosti pa so uporaba transparentnega prikazovalnika običajnega vidnega polja (ang. Heads up display), širokokotna kamera na zadnjem delu, ki skrbi za pogled nazaj, in GPS navigacija. Čelada seveda zadostuje tudi vsem varnostnim in oblikovalskim zahtevam.

Ekipa je na IndieGoGo iskala 250 tisoč dolarjev, ki jih potrebuje za zagon proizvodnje, toda z izjemnim produktom in odlično promocijo so si željeni znesek zagotovili že v pičlih 8 minutah. Da se je številka povzpela do 1 milijona dolarjev, pa so potrebovali le 45 ur, kar je projekt uvrstilo med skorajda neulovljive rekorderje.

Enega izmed treh obstoječih prototipov je kot prvi preizkusil novinar iz spletnega portala HotDigitalNews.com. Nad idejo in izdelavo je navdušen in to kljub temu, da še ni mogel koristiti vseh funkcionalnosti, ki jih bo čelada nudila. Kako je potekala njegova vožnja, si lahko ogledate v videoposnetku:

YouTube

Vir: IndieGoGo

Oznake: , , , , ,