Kakšna je časovnica izbora Mladi podjetnik leta 2017?

Avtor — 28.04.2017
Naglo se približuje izbor Mladi podjetnik leta 2017, ki ga v Zavodu mladi podjetnik organiziramo že sedmič zapovrstjo. Kljub temu da bo zmagovalec znan šele 15. junija, pa nas do tedaj čaka še precej pestrega dogajanja.
Kakšna je časovnica izbora Mladi podjetnik leta 2017?

Časovnica izbora Mladi podjetnik leta 2017

Mladi podjetnik se lahko prijavi na tekmovanje Mladi podjetnik leta sam, lahko pa ga k sodelovanju povabijo njegovi znanci, organizator ali člani komisije. Rok za prijavo na izbor se izteče 31. maja 2017, zato pohitite s prijavami. 

PRIJAVI SE NA IZBOR MP LETA  |   NOMINIRAJ ZNANCA PODJETNIKA

Kakšen bo postopek izbora?

Izmed vseh prijavljenih bo Zavod mladi podjetnik na podlagi pristopnih kriterijev najprej izločil prijave, ki ne ustrezajo pogojem. Vsak član komisije bo nato individualno pregledal prijavljene projekte in na podlagi izbranih kriterijev izbral 10 najboljših mladih podjetnikov, ki se bodo uvrstili v polfinalni izbor.

Deset polfinalistov bo znanih 2. junija 2017. Že teden dni kasneje, 9. junija 2017, se bodo polfinalisti na javnih pitchih predstavili komisiji. Ta bo njihove nastope skrbno preučila ter poleg pitcha upoštevala še nekatere druge kriterije, na podlagi katerih bo na koncu izbrala 5 finalistov. 

Pet finalistov bo znanih 12. junija 2017. Podjetniki in podjetnice bodo imeli še nekaj dni za pripravo na zadnji, finalni pitch pred komisijo in gledalci, ki bo na sporedu 15. junija 2017 kot zaključni del celodnevnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!. Tu bo komisija izbrala in razglasila zmagovalca, Mladega podjetnika ali podjetnico leta 2017.

PRIJAVI SE NA IZBOR MP LETA  |   NOMINIRAJ ZNANCA PODJETNIKA

Kakšni so pogoji za prijavo?

  • Podjetnik ali podjetnica, ki se prijavlja na izbor, mora biti starejša od 16 let in mlajša od 33 let;
  • Prijavi se lahko tudi podjetniška ekipa, v tem primeru mora biti njihova povprečna starost višja od 16 let in nižja od 33 let; 
  • Podjetje mora biti ustanovljeno med 1.1.2012 in 1.1.2017;
  • Podjetnik oziroma podjetniška ekipa mora biti večinski (vsaj 51 odstotni) lastnik podjetja;
  • Podjetje je lahko tudi franšiza slovenskega ali tujega podjetja, vendar mora podjetje poslovati kot samostojna pravna oseba.

Ker se rok za prijavo hitro približuje, vas vabimo, da prijavni obrazec izpolnite čimprej, najkasneje do 31. maja 2017 >>

Oznake: ,