En dan na teden porabimo za uporabo telefona

Preden odidemo od doma je brskanje po torbici ali pregledovanje žepov, v katerem upamo, da se skriva naš telefon, nujno opravilo. Če pozabimo telefon doma, se počutimo popolnoma izgubljeno. Statistika o uporabi telefonov vas bo morda presenetila.
En dan na teden porabimo za uporabo telefona

Kopalnica je najpogostejše mesto za uporabo telefona (Vir slike: YouTube).

Da telefone uporabljamo vsak dan, ni nič kaj presenetljivo dejstvo. A če pogledamo, kolikšna je ta uporaba na tedenski ravni, se boste zamislili. Podatki, ki jih prikazuje spletna stran Mashable, kažejo, da dnevno na telefonih preživimo skoraj tri ure, kar tedensko nanese skoraj 21 ur!

Kaj bi počeli, če ne bi uporabljali telefonov?

Infografika na omenjeni spletni strani prikazuje alternativne dejavnosti, ki bi jih v času slabih 21 ur na teden lahko opravili. Lahko bi se udeležili kar 27 terminov športnih vadb, prebrali celo knjigo Ana Karenina. Časa, ki bi ga lahko namenili drugim dejavnostim, je torej na pretek.

Telefoni pogosto padajo tudi v stranišča

Infografika pa prikazuje tudi najbolj nenavadne prostore za uporabo telefonov. Kje jih najpogosteje uporabljamo? Raziskava, ki je potekala novembra lani, vanjo pa je bilo vključenih 400 Američanov,  je razkrila, da je kar 61 odstotkov udeležencev telefon uporabljalo v kopalnici. Skoraj 50 odstotkov udeležencev raziskave je v kopalnici bralo SMS-sporočila, 30 odstotkov se jih je pogovarjalo po telefonu, 92 odstotkov si je čas v kopalnici krajšalo s pregledovanjem družbenih omrežij. Devet odstotkov udeležencev pa je priznalo, da jim je v nekem trenutku telefon celo padel v stranišče.

Telefoni nam dajejo možnosti večopravilnosti

Lani je bila izvedena še ena podobna raziskava, ki pa je ugotavljala večopravilnost pri rabi telefonov. Kar 35 odstotkov sodelujočih v raziskavi je uporabljalo telefon med igro z otrokom, 37 odstotkov je uporabljalo telefon med zabavo, 36 odstotkov ga uporablja med obedovanjem v restavraciji in 36 med vožnjo z javnim prevozom.

Pregledovanje elektronskega predala med najbolj priljubljenimi aktivnostmi

Drugo poročilo pa je pokazalo, da kar 97 odstotkov mladih, starih od 18 do 29 let, uporablja svoje telefone za pošiljanje in prejemanje sporočil. V povprečju jih dnevno pošljejo ali sprejmejo kar 87,7! Veliko akcije doživi tudi naš mobilni elektronski predal. Študija iz leta 2013 pravi, da 78 odstotkov ljudi na svojih telefonih pregleduje elektronska sporočila, kar pomeni, da so tovrstna sporočila ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti na pametnih telefonih. Uporabnik dnevno na mobilni napravi preživi 9 minut za potrebe pregledovanja elektronskega predala. Večina, 54 odstotkov, tik pred spanjem, 49 odstotkov pa, ko se zbudi.

Za kaj uporabljamo svoje telefone?

Če povlečemo vzporednico z Američani, največ lastnikov telefonov uporablja telefone za dostop do spleta, za nameščanje aplikacij, poslušanje glasbe, za pridobitev informacij, kot so usmeritve za pot in priporočila, za video klepet in najmanj za deljenje lokacije.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje