En dan na teden porabimo za uporabo telefona

Preden odidemo od doma je brskanje po torbici ali pregledovanje žepov, v katerem upamo, da se skriva naš telefon, nujno opravilo. Če pozabimo telefon doma, se počutimo popolnoma izgubljeno. Statistika o uporabi telefonov vas bo morda presenetila.
En dan na teden porabimo za uporabo telefona

Kopalnica je najpogostejše mesto za uporabo telefona (Vir slike: YouTube).

Da telefone uporabljamo vsak dan, ni nič kaj presenetljivo dejstvo. A če pogledamo, kolikšna je ta uporaba na tedenski ravni, se boste zamislili. Podatki, ki jih prikazuje spletna stran Mashable, kažejo, da dnevno na telefonih preživimo skoraj tri ure, kar tedensko nanese skoraj 21 ur!

Kaj bi počeli, če ne bi uporabljali telefonov?

Infografika na omenjeni spletni strani prikazuje alternativne dejavnosti, ki bi jih v času slabih 21 ur na teden lahko opravili. Lahko bi se udeležili kar 27 terminov športnih vadb, prebrali celo knjigo Ana Karenina. Časa, ki bi ga lahko namenili drugim dejavnostim, je torej na pretek.

Telefoni pogosto padajo tudi v stranišča

Infografika pa prikazuje tudi najbolj nenavadne prostore za uporabo telefonov. Kje jih najpogosteje uporabljamo? Raziskava, ki je potekala novembra lani, vanjo pa je bilo vključenih 400 Američanov,  je razkrila, da je kar 61 odstotkov udeležencev telefon uporabljalo v kopalnici. Skoraj 50 odstotkov udeležencev raziskave je v kopalnici bralo SMS-sporočila, 30 odstotkov se jih je pogovarjalo po telefonu, 92 odstotkov si je čas v kopalnici krajšalo s pregledovanjem družbenih omrežij. Devet odstotkov udeležencev pa je priznalo, da jim je v nekem trenutku telefon celo padel v stranišče.

Telefoni nam dajejo možnosti večopravilnosti

Lani je bila izvedena še ena podobna raziskava, ki pa je ugotavljala večopravilnost pri rabi telefonov. Kar 35 odstotkov sodelujočih v raziskavi je uporabljalo telefon med igro z otrokom, 37 odstotkov je uporabljalo telefon med zabavo, 36 odstotkov ga uporablja med obedovanjem v restavraciji in 36 med vožnjo z javnim prevozom.

Pregledovanje elektronskega predala med najbolj priljubljenimi aktivnostmi

Drugo poročilo pa je pokazalo, da kar 97 odstotkov mladih, starih od 18 do 29 let, uporablja svoje telefone za pošiljanje in prejemanje sporočil. V povprečju jih dnevno pošljejo ali sprejmejo kar 87,7! Veliko akcije doživi tudi naš mobilni elektronski predal. Študija iz leta 2013 pravi, da 78 odstotkov ljudi na svojih telefonih pregleduje elektronska sporočila, kar pomeni, da so tovrstna sporočila ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti na pametnih telefonih. Uporabnik dnevno na mobilni napravi preživi 9 minut za potrebe pregledovanja elektronskega predala. Večina, 54 odstotkov, tik pred spanjem, 49 odstotkov pa, ko se zbudi.

Za kaj uporabljamo svoje telefone?

Če povlečemo vzporednico z Američani, največ lastnikov telefonov uporablja telefone za dostop do spleta, za nameščanje aplikacij, poslušanje glasbe, za pridobitev informacij, kot so usmeritve za pot in priporočila, za video klepet in najmanj za deljenje lokacije.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje