Poslovni načrt za začetnike

Mladi podjetniki se pri pisanju poslovnega načrta pogosto soočajo z različnimi problemi, vendar pa izdelava poslovnega načrta omogoči lažji zagon in vodenje podjetja v začetnem obdobju. Za lažji začetek si preberite naslednje nasvete.
Poslovni načrt za začetnike

Poslovni načrt lahko predstavlja razliko med uspehom in neuspehom.

Poslovni načrt oziroma izdelava poslovnega načrta je sistematična naloga, s katero boste dobili pregled nad tržnimi razmerami in pogoji poslovanja. Pri pisanju si lahko pomagate z različnimi vladnimi, gospodarskimi in podjetniškimi spletnimi stranmi (kot npr. JAPTI), kjer boste našli dosti uporabnih podatkov. Za lažjo izdelavo načrta pa si pomagajte s standardizirano predlogo.

Poslovni načrt mora vsebovati naslednja področja:

Vizijo: kratek in jedrnat opis vaših poslovnih ciljev in namena poslovanja.

Zaposleni: Zaposleni so ključ uspeha podjetja, zato naj vsi, vključno z vami, izdelajo svoje življenjepise, pri čemer si lahko pomagate s predlogami. To poglavje poslovnega načrta bo med bolj zanimivimi tudi za vaše morebitne investitorje in poslovne partnerje.

Poslovni profil: Opišite s čem se bo ukvarjalo vaše podjetje in kako ga nameravate voditi.

Ekonomska ocena: Ocenite svoje gospodarsko okolje in razložite kako bo vaše podjetje zadovoljilo potrošnike. Po možnosti priložite tudi demografske študije prebivalstva in podatke o potrošnji.

Ocena denarnih tokov: Izdelajte oceno denarnih tokov za obdobje vsaj enega leta, vključite svoje kapitalske potrebe in ocenite kateri problemi vam lahko prekrižajo pot ter kako se boste z njimi soočili.

Pomembna dela načrta sta še načrt trženja in širitve.

Uspeh pri uresničevanju poslovnega načrta temelji na trdnem poslovnem konceptu, poznavanju svojega trga, rastoči in stabilni industriji, sposobnem managementu, dobrem finančnem nadzoru, specializaciji ter pripravljenosti na poslovanje prek spleta, ki v zadnjih letih vse bolj narašča.

Pri izdelavi in uresničevanju načrta bodite prilagodljivi, pred začetkom poslovanja pa v manjšem obsegu tudi testirajte svoje proizvode ali storitve z raziskavo kupcev, testiranjem trga ali prototipi.

Želite izvedeti več o poslovnem načrtu? Na našem portalu si lahko preberete tudi članka Blaža Kosa z naslovom Poslovni načrt in Kako napisati poslovni načrt.  

 

Vir: MyOwnBusiness

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje