Prvi slovenski film na Kickstarterju!

Film Kresnik: Ognjeno izročilo je prvi slovenski film, ki se predstavlja na Kickstarterju. Čeprav obstajajo tudi platforme, ki so namenjene le projektom, povezanimi s filmsko produkcijo, se je ekipa ravno zaradi njihove neodmevnosti odločila raje za predstavitev na Kickstarterju.
Prvi slovenski film na Kickstarterju!

Prvi slovenski filmski projekt na Kickstarterju! (Vir slike: Facebook/Kresnik: The Lore of Fire)

Film vzbuja zanimanje ne le zaradi dejstva, da gre za prvi slovenski filmski projekt, ki se predstavlja na Kickstarterju, temveč tudi zato, ker vsebuje precej netipično zgodbo za slovenski film. Socialne tematike, ki prevladuje v številnih slovenskih filmih, v Kresnik: Ognjeno sporočilo ne boste našli. Gre za fantazijski film, torej žanr, ki sicer v Sloveniji nima posluha. “S Kresnikom smo na nek način želeli pokazati, da je pravzaprav ogromno potenciala za podobne žanre pri nas, saj je zgodba v svojem bistvu povsem slovenska tako zaradi pokrajine, v kateri se dogaja, kot izročila slovanske mitologije, s katero se ukvarja. To bi poleg slovenske publike seveda radi predstavili tudi tuji publiki, ki Slovenijo v tem oziru še premalo pozna,” meni ekipa, ki je ustvarjala film.

Premiera okoli kresne noči

Kampanjo na Kickstarterju, ki bo trajala 30 dni, bodo začinili s posebnim začetkom: javnim pritiskom na gumb Launch v Poligonu. Ekipa, ki šteje okoli 100 prostovoljcev, bo s tem izkoristila priložnost za druženje in pogovor s prijatelji ter mediji. V času kampanje bo zbirala 7.500 dolarjev (okoli 5 tisoč evrov), podporniki pa bodo v zameno dobili nagrade – od spletnega dostopa do digitalne verzije filma do vabila na slavnostno premiero konec junija, predvidoma okoli kresne noči. Dodajajo pa, da “nastop na platformi, kakršna je Kickstarter, zagotovo povečuje prepoznavnost naše nacionalne kinematografije in opozarja, da imamo kljub naši majhnosti in jeziku veliko za povedati in pokazati”.

Podprite projekt na Kickstarterju!

Želja: prepoznavnost v tujini

In kaj bodo člani ekipe počeli po koncu kampanje? “Ker je film pravzaprav že posnet, je večina dela že za nami. Denar zdaj zbiramo za pokritje stroškov postprodukcije, ki vključuje montažo in korekcijo slike, snemanje glasbe, obdelavo zvoka, vizualne efekte in podobno, zato mislimo, da so naša pričakovanja precej realna. Večje upe polagamo v to, kaj nam bo kampanja prinesla z vidika promocije in prepoznavnosti, še zlasti v tujini,” pravi ekipa.

Za 20-minutni film, pod katerega se je podpisal režiser David Sipoš, so v glavni vlogi nastopili Cene Skrt, Aljaž Šimunić in Domen Jančič, dedka pa je upodobil Dare Valič, so potrebovali sedem dni snemanja.

Vabljeni na premiero predstavitvenega videa >>

Podprite projekt na Kickstarterju!

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje