Prvi slovenski film na Kickstarterju!

Film Kresnik: Ognjeno izročilo je prvi slovenski film, ki se predstavlja na Kickstarterju. Čeprav obstajajo tudi platforme, ki so namenjene le projektom, povezanimi s filmsko produkcijo, se je ekipa ravno zaradi njihove neodmevnosti odločila raje za predstavitev na Kickstarterju.
Prvi slovenski film na Kickstarterju!

Prvi slovenski filmski projekt na Kickstarterju! (Vir slike: Facebook/Kresnik: The Lore of Fire)

Film vzbuja zanimanje ne le zaradi dejstva, da gre za prvi slovenski filmski projekt, ki se predstavlja na Kickstarterju, temveč tudi zato, ker vsebuje precej netipično zgodbo za slovenski film. Socialne tematike, ki prevladuje v številnih slovenskih filmih, v Kresnik: Ognjeno sporočilo ne boste našli. Gre za fantazijski film, torej žanr, ki sicer v Sloveniji nima posluha. “S Kresnikom smo na nek način želeli pokazati, da je pravzaprav ogromno potenciala za podobne žanre pri nas, saj je zgodba v svojem bistvu povsem slovenska tako zaradi pokrajine, v kateri se dogaja, kot izročila slovanske mitologije, s katero se ukvarja. To bi poleg slovenske publike seveda radi predstavili tudi tuji publiki, ki Slovenijo v tem oziru še premalo pozna,” meni ekipa, ki je ustvarjala film.

Premiera okoli kresne noči

Kampanjo na Kickstarterju, ki bo trajala 30 dni, bodo začinili s posebnim začetkom: javnim pritiskom na gumb Launch v Poligonu. Ekipa, ki šteje okoli 100 prostovoljcev, bo s tem izkoristila priložnost za druženje in pogovor s prijatelji ter mediji. V času kampanje bo zbirala 7.500 dolarjev (okoli 5 tisoč evrov), podporniki pa bodo v zameno dobili nagrade – od spletnega dostopa do digitalne verzije filma do vabila na slavnostno premiero konec junija, predvidoma okoli kresne noči. Dodajajo pa, da “nastop na platformi, kakršna je Kickstarter, zagotovo povečuje prepoznavnost naše nacionalne kinematografije in opozarja, da imamo kljub naši majhnosti in jeziku veliko za povedati in pokazati”.

Podprite projekt na Kickstarterju!

Želja: prepoznavnost v tujini

In kaj bodo člani ekipe počeli po koncu kampanje? “Ker je film pravzaprav že posnet, je večina dela že za nami. Denar zdaj zbiramo za pokritje stroškov postprodukcije, ki vključuje montažo in korekcijo slike, snemanje glasbe, obdelavo zvoka, vizualne efekte in podobno, zato mislimo, da so naša pričakovanja precej realna. Večje upe polagamo v to, kaj nam bo kampanja prinesla z vidika promocije in prepoznavnosti, še zlasti v tujini,” pravi ekipa.

Za 20-minutni film, pod katerega se je podpisal režiser David Sipoš, so v glavni vlogi nastopili Cene Skrt, Aljaž Šimunić in Domen Jančič, dedka pa je upodobil Dare Valič, so potrebovali sedem dni snemanja.

Vabljeni na premiero predstavitvenega videa >>

Podprite projekt na Kickstarterju!

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje