Reportaža s konference Trendi na področju družbene odgovornosti

12. maja 2015 se je na Bledu odvila konferenca Trendi na področju družbene odgovornosti, z osrednjo temo Med upravljanjem s tveganji in inovacijami, ki sta jo organizirala Ekvilib Inštitut in UN GC Slovenija v sodelovanju z IEDC Poslovno šolo bled ter Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije.
Reportaža s konference Trendi na področju družbene odgovornosti

Reportaža s konference Trendi na področju družbene odgovornosti (Vir: Ekvilib.org)

Dogodek sta otvorila pozdravna nagovora profesorice Danice Purg, dekanje ter predsednice IEDC-Poslovne šole Bled in Aleša Kranjca Kušlana, direktorja Ekvilib inštituta ter člana upravnega odbora Mreže za družbeno odgovornost.

Nagovoru je sledilo uvodno predavanje Nadye Zhexembayeve, podjetnice in predavateljice na IEDC-Poslovni šoli Bled, ki raziskuje trende na področju družbene odgovornosti. Predavateljica je opozorila na hitre spremembe in zato vedno bolj pomembno neprestano poslovno inoviranje. Prav tako je opomnila na vse večje izzive, s katerimi se sooča svet, kot je primanjkovanje naravnih virov, večanje populacije in izumiranje živalskih ter rastlinskih vrst.

Predstavitve dobrih praks

Uvodnemu nagovoru so sledile predstavitve dobrih praks. Dobro prakso iz javnega podjetja ELES je predstavil Sandi Jeršin. Izpostavil je pozitiven in spoštljiv odnos in odgovornosti podjetja do okolja in družbe ter njihovo zavzetost za motiviranost, profesionalnost in dobro počutje zaposlenih. Družba ELES je ponosna lastnica polnega certifikata Družini prijazno podjetje: “Narava je naš življenjski partner, družba je naš navdih, zaposlenih so naše bogastvo”.

Predstavnica Luke Koper d.d. je poudarila skrb družbe do okolja in zdravja zaposlenih kot pomembnega dela družbene odgovornosti. Razvoj pristanišča in posla jim nalagata vse večjo skrb za okolje in prostor, pri tem pa vzpostavljajo ravnotežje med okoljskimi, socialnimi vidiki in ekonomskimi zahtevami. Luka Koper je eno izmed redkih pristanišč z vzpostavljeno EMAS shemo in pridobljenim certifikatom ISO 14001. Družba izvaja kontrolo kakovosti morske in odpadne vode, emisij ter prašnih delcev in si prizadeva za zmanjšanje svetlobnega onesnaževanja, hrupa in prehod na čistejša goriva.

Video: Utrinki s konference (ekvilib.org)

YouTube

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje