Reportaža s konference Trendi na področju družbene odgovornosti

12. maja 2015 se je na Bledu odvila konferenca Trendi na področju družbene odgovornosti, z osrednjo temo Med upravljanjem s tveganji in inovacijami, ki sta jo organizirala Ekvilib Inštitut in UN GC Slovenija v sodelovanju z IEDC Poslovno šolo bled ter Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije.
Reportaža s konference Trendi na področju družbene odgovornosti

Reportaža s konference Trendi na področju družbene odgovornosti (Vir: Ekvilib.org)

Dogodek sta otvorila pozdravna nagovora profesorice Danice Purg, dekanje ter predsednice IEDC-Poslovne šole Bled in Aleša Kranjca Kušlana, direktorja Ekvilib inštituta ter člana upravnega odbora Mreže za družbeno odgovornost.

Nagovoru je sledilo uvodno predavanje Nadye Zhexembayeve, podjetnice in predavateljice na IEDC-Poslovni šoli Bled, ki raziskuje trende na področju družbene odgovornosti. Predavateljica je opozorila na hitre spremembe in zato vedno bolj pomembno neprestano poslovno inoviranje. Prav tako je opomnila na vse večje izzive, s katerimi se sooča svet, kot je primanjkovanje naravnih virov, večanje populacije in izumiranje živalskih ter rastlinskih vrst.

Predstavitve dobrih praks

Uvodnemu nagovoru so sledile predstavitve dobrih praks. Dobro prakso iz javnega podjetja ELES je predstavil Sandi Jeršin. Izpostavil je pozitiven in spoštljiv odnos in odgovornosti podjetja do okolja in družbe ter njihovo zavzetost za motiviranost, profesionalnost in dobro počutje zaposlenih. Družba ELES je ponosna lastnica polnega certifikata Družini prijazno podjetje: “Narava je naš življenjski partner, družba je naš navdih, zaposlenih so naše bogastvo”.

Predstavnica Luke Koper d.d. je poudarila skrb družbe do okolja in zdravja zaposlenih kot pomembnega dela družbene odgovornosti. Razvoj pristanišča in posla jim nalagata vse večjo skrb za okolje in prostor, pri tem pa vzpostavljajo ravnotežje med okoljskimi, socialnimi vidiki in ekonomskimi zahtevami. Luka Koper je eno izmed redkih pristanišč z vzpostavljeno EMAS shemo in pridobljenim certifikatom ISO 14001. Družba izvaja kontrolo kakovosti morske in odpadne vode, emisij ter prašnih delcev in si prizadeva za zmanjšanje svetlobnega onesnaževanja, hrupa in prehod na čistejša goriva.

Video: Utrinki s konference (ekvilib.org)

YouTube

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje