Si želite brezplačnih poslovnih prostorov?

Če ste na začetku podjetniške poti in še nimate poslovnih prostorov, jih zagotovo že izčrpano iščete. Cena, lokacija in velikost so trije odločilni dejavniki, ki vplivajo na vašo odločitev. Kaj pa, če vam povemo, da lahko poslovne prostore najamete brezplačno?
Si želite brezplačnih poslovnih prostorov?

V Kamniku, Krškem, Novem mestu, Velenju, Metliki in Turnišču NLB oddaja poslovne prostore – brezplačno (Slika je simbolična. Vir slike: YouTube).

V Kamniku, Krškem, Novem mestu, Velenju, Metliki in Turnišču NLB oddaja poslovne prostore – brezplačno. Ti prostori, največji je velik več kot tisoč kvadratnih metrov, so namenjeni poslovnim subjektom za razvoj podpornega okolja malega gospodarstva. »Brezplačni najem omogoča redno delovanje poslovnim subjektom, ki se srečujejo s težavo nezmožnosti plačevanja najemnin oziroma pomanjkanjem prostora za izvajanje lastne dejavnosti,« poudarjajo pri NLB-ju.

Poskrbeti morate le za obratovalne stroške

»Najemnik pa je dolžan plačevati vse obratovalne stroške, ki nastajajo ob uporabi prostora in v zvezi z njo,« pojasnjujejo pri NLB-ju. V Kamniku, kjer je na razpolago 1.018 kvadratnih metrov, mesečni obratovalni stroški znašajo 3.614 evrov, v Krškem 606 (300 kvadratnih metrov), v Novem mestu 642 evrov (300 kvadratnih metrov), v Velenju 1.218 evrov (300 kvadratnih metrov), v Metliki 550 evrov (330 kvadratnih metrov) in v Turnišču 120 (91 kvadratnih metrov). Podjetniki si lahko prostore ogledajo pred najemom, več informacij lahko prejmete tukaj. V prostorih se lahko oblikuje coworking ali pa svoje mesto najdejo organizacije, »ki bodo sposobne organiziranja in vodenja delavnic, sodelovanja z lokalnim podjetniškim okoljem, vsakodnevnega obratovanja in pokrivanja obratovalnih stroškov«.

Z oddajo prostorov, v katerih so pred leti stale njihove poslovalnice, želijo pri banki zagotoviti prostorske pogoje za razvoj podpornega okolja za podjetništvo in zagotavljanje infrastrukturne podpore banke za krepitev dejavnosti vseh vrst podjetništva v lokalnem okolju.

Kaj pričakuje banka od novih najemnikov?

NLB od novih najemnikov pričakuje ustvarjanje poslovnega okolja za spodbujanje kreativnosti in podjetnosti ob sodelovanju in pomoči banke, kot tudi krepitev podjetniških iniciativ z izgradnjo podpornega okolja ter povezovanje obstoječega podpornega okolja za razvoj podjetništva in družbenih inovacij v celovit podporni program za klasično podjetništvo, za inovativno podjetništvo, ter za socialno podjetništvo in zadružništvo.

 

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje