Registracija blagovne znamke

Bi radi registrirali blagovno znamko? Gre za postopek, ki ni najbolj enostaven, zato vam priporočamo, da za pomoč povprašate nekoga, ki mu registracija blagovne znamke ni tuja. Najbolje je, da za nasvet povprašate pravnika.
Registracija blagovne znamke

Zaščita intelektualne lastnine

V okviru naših storitev mladim podjetjem nudimo kakovostno in strokovno storitev svetovanja pri registraciji blagovne znamke po najnižji možni ceni.

Stroški registracije blagovne znamke v Sloveniji

Višina pristojbin je odvisna od števila razredov mednarodne klasifikacije, ki jih izberete. Prijavna pristojbina za vključno tri razrede mednarodne klasifikacije znaša 100 evrov, za vsak nadaljnji razred pa še 20 evrov. Pristojbina za registracijo znamke z veljavnostjo deset let znaša 150 evrov, za vsak nadaljnji razred pa dodatnih 50 evrov. Skupni minimalni stroški znašajo torej 250 evrov, temu pa prištejemo še strošek našega dela, ki je 140 evrov + ddv.

Strošek registracije blagovne znamke s tremi razredi stane 380 evrov (ddv se prišteje le na ceno dela).

Stroški registracije znamke Skupnosti (evropska znamka)

Znamka Skupnosti velja v vseh državah članicah EU. Pristojbina za prijavo znamke Skupnosti, ki vključuje pristojbino za registracijo, je 900 evrov (elektronska vloga) oziroma 1.050 evrov (papirnata vloga) in vključuje tri blagovne/storitvene razrede. Vsak dodatni razred se doplača v znesku 150 evrov. Če je prijava vložena pri slovenskem uradu, je potrebno plačati tudi pristojbino za pošiljanje prijave na OHIM, ki znaša 50 evrov.

Cena naše pomoči pri registraciji znamke EU je 290 evrov + ddv.

Pokličite na 030 708 807 , da se dogovorimo glede registracije.

Stroški registracije mednarodne blagovne znamke

Mednarodna blagovna znamka je nekoliko dražja in sestoji iz naslednjih postavk: stroški prepošiljanja zahteve za mednarodno registracijo v višini 60 evrov na slovenskem Uradu za intelektualno lastnino, 903 švicarskih frankov (cca. 733 evrov) za osnovno registracijo blagovne znamke na podlagi barvnega logotipa, 100 švicarskih frankov (cca. 81 evrov) pristojbine na vsakem nacionalnem uradu v državi, v kateri želite imeti registrirano blagovno znamko. Cene se lahko razlikujejo glede na določene države.

Tudi pri izdelavi zahteve za registracijo mednarodne blagovne znamke vam lahko pomagamo pri nas.

Cena naše pomoči pri registraciji mednarodne znamke je 450 evrov + ddv.

Urejanje stvari na katere se ne spoznamo najbolje, je dobro zaupati izkušenim strokovnjakom. Veseli smo , da smo vas našli in tako prihranili dragocen čas, kakšen evro in pa tudi marsikatero nevšečnost, saj je na spletu poplava različnih informacij in težko je izluščiti tiste prave. Prijaznost in strokovnost na nivoju. Vsekakor se bomo po pomoč še kdaj obrnili na vas.

~ Katja Toplak, znamka POLICE tech

Zakaj je smiselno registrirati blagovno znamko?

  • Le z registracijo blagovne znamke lahko preprečite morebitne zlorabe in okoriščanje z dobrim imenom vašega podjetja (produkta) s strani tretjih oseb oziroma podjetij.
  • Z relativno nizko investicijo v začetku poslovanja lahko postavite zdrave temelje vašega podjetja v prihodnosti in omilite tveganja dragih pravnih sporov.

Kako postopek poteka in koliko časa registracija traja?

Po prejemu povpraševanja vas bomo v kratkem kontaktirali. Z delom na vaši blagovni znamki bomo pričeli še isti ali naslednji delovni dan. Za vas pripravimo vso potrebno dokumentacijo, vaše delo lahko razdelimo na tri korake:

Za več informacij pokličite 030 708 807.
  • posredovanje točnih informacij o blagovni znamki in razredih registracije (pri izbiri razredov strokovno svetujemo),
  • plačilo upravne takse (pošljemo vam potrebne trr in sklice),
  • podpis izpolnjenih dokumentov.

Vse ostalo postorimo mi, skozi postopek pa vas v celoti vodimo.

Pred vložitvijo prijave se opravi brezplačno preventivno preverjanje morebitnih že vloženih registracij blagovnih znamk tako na nacionalni kot mednarodni ravni ter same registrabilnosti vaše znamke. Celoten postopek registracije nacionalne znamke je zaključen v štirih do šestih mesecih mesecih. Odločbo o registraciji znamke Skupnosti ali pa mednarodne znamke dobite v cca. 6-9 mesecih.

Pošljite nam povpraševanje:

*  Vaš e-poštni naslov:
*  Ime in priimek:
*  Vaš GSM:
    Podjetje:

Je znamko mogoče registirati?

Če niste prepričani glede možnosti registracije vaše znamke nam pišite na info at mladipodjetnik.si ali pokličite na 031 857 940, da brezplačno preverimo.

Reference

Storitev izvaja Nejc Setnikar, univ. dipl. prav., vodja pravnega oddelka na Zavodu mladi podjetnik z opravljenim strokovnim izpitom za zastopnika za znamke, modele in geografske označbe. Potrdilo o izpitu >>

Mnenja strank

Preko ZMP smo pristopili k registraciji dveh nacionalnih in mednarodnih blagovnih znamk ter k registraciji v državah izven madridskega sporazuma. Že od samega začetka in v teku celotnega postopka so nam izredno profesionalno in jasno svetovali pri odločitvah ter ažurno urejali celotno proceduro in monitorirali potek procesa registracije. Delo je bilo vselej zelo strokovno in bomo zato tudi v bodoče rade volje sodelovali.

Mauro Dornik, Tresor d.o.o., znamki: My Sparkling Diary in Bollicine di Stile.

S storitvijo Mladega podjetnika pri registraciji blagovne znamke smo zelo zadovoljni. Delo so opravili hitro, sproti so nas tudi obveščali o poteku registracije. Prepričala nas je tudi ugodna cena in prijaznost ekipe. Priporočamo.

Davor Špehar s.p., znamka Zeleni svet.

Ob registraciji blagovne znamke smo se obrnili na Mladi podjetnik in tako prihranili na času ter se izognili morebitnim napakam v primeru, če bi sami vložili prošnjo za registracijo. Hitro so se odzvali in nam strokovno svetovali izbiro najprimernejše možnosti za nas.

Gregor Zupin, znamka microbium

Pošljite povpraševanje:
*  Vaš e-poštni naslov:
*  Ime in priimek:
*  Vaš GSM:
    Podjetje: