Microsoft uporabnikom Internet Explorerja ponuja alternative

Milijoni uporabnikov evropskega Internet Explorerja bodo po prvem marcu imeli možnost izbiranja med alternativnimi brskalniki, je naznanil Microsoft.
Microsoft uporabnikom Internet Explorerja ponuja alternative

Kateri brskalnik izbrati? (slika: BBC)

Gre za pravni dogovor med Microsoftom in evropsko komisijo za konkurenčnost (Europe’s Competition Commision), ki je bil dosežen decembra 2009. Microsoft se je zavezal, da bo evropskim uporabnikom osebnih računalnikov z nameščenimi operacijskimi sistemi Windows dovoljeval namestitev poljubnega spletnega brskalnika. Privzeti brskalnik je seveda Microsoftov Internet Explorer.

Številke pravijo, da Internet Explorer uporablja več kot polovica uporabnikov interneta na svetu. 

Testiranje posodobitve že počasi poteka v Veliki Britaniji, Belgiji in Franciji. Posodobitev programske opreme bo prispela avtomatsko za potrošnike operacijskih sistemov Windows XP, Windows Vista in Windows 7. Uporabnikom bodo ponujeni alternativni brskalniki Google Chrome, Firefox, Safari in Opera. Milijoni uporabnikov, ki se doslej niso niti obremenjevali s tem, kateri brskalnik uporabiti, bodo sedaj prisiljeni izbirati. Microsoftovim rivalom se ponuja unikatna marketinška priložnost. 

Gre za pomemben korak k pomaganju ljudem, da začnejo kontrolirati svoje spletno življenje. 

 

Vir: BBC

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje