Chipolo zdaj tudi v Googlovi aplikaciji Find My Device

Potem ko je podjetje Chipolo leta 2021 pričel sodelovati z Applom in je z njihovimi produkti mogoče iskati izgubljene predmete s pomočjo aplikacije Find My, se je zdaj pridružilo še Googlovi aplikaciji Find My Device in bo s svojima novima iskalnikoma Chipolo ONE Point in Chipolo CARD Point vsem uporabnikom Androida po svetu pomagal najti založene in izgubljene stvari, kot so ključi, denarnica, prtljaga, nahrbtnik ali potni list.
Chipolo Point

Chipolo ONE Point je obesek za ključe, Chipolo CARD Spot pa kartica, ki ni nič večja od kreditne in se popolnoma prilega denarnicam. Oba produkta delujeta preko bluetooth povezave, nujna glavna prednost pa je, da vsem uporabnikom naprav Androida (telefoni, tablice) omogoča, da z Googlovo aplikacijo Find My Device najdejo založene ali izgubljene stvari. Mrežo podobno kot pri Applovi aplikaciji sestavlja več sto milijonov android naprav po vsem svetu, kar pomeni, da ti izgubljene predmete lahko pomaga najti vsak izmed njih.

Prodali že več kot 3 milijone iskalnikov

“Ponosni smo, da sodelujemo podjetjem Google in da sta naša iskalnika del njihove Find My Device mreže. S tem se je iskanje osebnih stvari dvignilo na povsem novo raven, saj daje uporabnikom Androida možnost, da locirajo svoje izgubljene stvari s pomočjo Googlovega ekosistema Find My Device, pri čemer je dobro poskrbljeno tudi za varnost in preprečevanje sledenja s pomočjo aplikacije. Uporabniki Androida zdaj preprosto namestijo Chipolo Point produkte na svoje ključe, denarnico ali prtljago in tako lažje sledijo svojim stvarem,” je o sodelovanju z Googlom povedal direktor in soustanovitelj podjetja Primož Zelenšek.

Da je vsakodnevno iskanje različnih predmetov izziv tako rekoč vsakega od nas, kaže dejstvo, da je Chipolo do danes prodal že več kot 3,5 milijona svojih produktov. “Z novima Point produktoma pa bo brez skrbi še več uporabnikov. To je korak bližje svetu, kjer lahko ljudje enostavno in hitro najdejo svoje stvari. Morda se zdi nepomembno, vendar naša osnovna želja ostaja, da poskrbimo, da ljudje počnejo, kar jim je všeč, ne da bi se morali obremenjevati, kje so njihovi ključi, denarnica ali telefon,” še o svoji misiji povedo v trboveljskem podjetju, ki osebne predmete in celo hišne ljubljenčke ljudem po vsem svetu pomagata iskati že zadnjih 10 let. 

Podjetje Chipolo se je leta 2019 in 2020 vključilo v program HardwareSTART!

Če ste tudi vi hardware podjetnik ali si to želite postati, potem 24. maja 2023 ne smete zamuditi celodnevne mednarodne HardwareSTART konference! Dobili boste celovito znanje s področja razvoja hardware produktov: dopoldanski sklop konference bo namenjen razvoju ideje, prototipa in izdelka, popoldanski pa tehnologiji, proizvodnji in poslovnim procesom. Udeležite se je lahko v živo v Katapultu (Gabrsko 12, Trbovlje), v kolikor pa to ni mogoče pa bo za vas na voljo kakovosten interaktivni prenos iz edinega slovenskega hardware pospeševalnika Katapulta. Udeležba je brezplačna, potrebne pa so prijave.

Projekt HardwareSTART je namenjen podpori slovenskih hardware startupov, ki so prejeli finančne spodbude Slovenskega podjetniškega sklada. Izvaja ga konzorcij partnerjev Katapult d.o.o., DEWESoft d.o.o. in Zavod mladi podjetnik, so.p., v okviru programa “Zasnova in izvedba vertikalnega pospeševalniškega programa za prejemnike finančnih spodbud Sklada v industriji strojne opreme v letu 2022”.

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje