MP delavnica: FIT podjetnik = uspešen podjetnik

Delovna sposobnost je skupaj s kompetencami, motivacijo in vztrajnostjo, najpomembnejša. Uspešen podjetnik je lahko le zdrav podjetnik. Ni uspešnega podjetnika, ki bi bil izgorel, depresiven ali stalno na zdravniških pregledih. Udeležite se delavnice, kjer boste izvedeli kako poskrbeti za zdravje.

Kdaj 24.05.2016 od 15:00 do 16:00
Kje NLB CIP, Trg republike 2, 1000 Ljubljana
Kontakt
Koledar

Uspešen podjetnik je lahko le zdrav podjetnik. Na koga pomislite, ko slišite besedo podjetnik? Mogoče na preminulega Steva Jobsa, kako ponosno razkazuje svoj produkt na odru? Ali mogoče na Marka Zuckerberga v natikačih in športnem puloverju na prvi dan borzne kotacije Facebooka? Ali pa mogoče na Richarda Bransona, ki na svojem rajskem otoku gosti filmske zvezde?

Kaj pa če namesto tega pomislite nase – na vse ure trdega dela, soočanje z negotovostjo, stresne situacije, nepričakovane spremembe na trgu in nehumano količino opravil? Kaj če pomislite na svoj natrpan urnik, gašenje požarov, stranke in partnerje, ki vam znova in znova dvignejo pritisk, pa seveda na kopico problemov, ki bi jih morali rešiti že včeraj? 

No, to je bistveno bolj realna slika podjetniškega življenja. Pozabite na medije. Stres, trdo delo in neskončna vrsta izzivov, ki jim botruje nepopustljiv podjetniški duh – to je prava podoba življenjskega stila vsakega podjetnika. Vsekakor pester in unikaten življenjski stil, vendar … 

Zaradi napetega življenjskega stila je poleg finančnega tveganja daleč najbolj na udaru ravno podjetnikovo zdravje. Soočanje z negotovostjo, nehumana količina dela, neprestano gašenje požarov in delo pozno v noč slej kot prej vplivajo na zdravje. 

Zdravstveno dokazano je, da daljša obdobja stresa in negotovosti, pri čemer posameznik ničesar ne naredi zase in za svoje zdravje, uničujejo njegovo telo in um.

Če podjetnik ne skrbi za svoje zdravje vsaj z majhnimi dnevnimi pozornostmi in investicijami vase, slej ko prej poči. Pa ste se kdaj vprašali, kakšna je cena, če izgubite svoje zdravje? 

Delovna sposobnost je skupaj s kompetencami, motivacijo in vztrajnostjo za vsakega podjetnika daleč najpomembnejši resurs. Uspešen podjetnik je lahko le zdrav podjetnik. Ni uspešnega in srečnega podjetnika, ki bi bil izgorel, depresiven, potolčen ali stalno na zdravniških pregledih. 

Tako je nujno, da podjetniki na prvo mesto postavite svoje zdravje – ne glede na to, kako poln je vaš urnik. Povsem jasno je, da nimate časa za preživljanje celih dni v fitnesu ali za dolgoročno pripravljanje zdravih solatk, absolutno pa lahko z majhnimi dnevnimi investicijami poskrbite za ohranitev svojega zdravja. 

Zato smo za vas pripravili posebno delavnico na temo zdravja in vitalnosti podjetnika. Ker sta tudi za nas vaše zdravje in podjetniški uspeh na prvem mestu! Na praktični delavnici boste prejeli ključne nasvete in usmeritve, kako ob polnem urniku poskrbeti za svoje zdravje.  

Podrobnosti o delavnici 

Trije predavatelji bodo pokrili tri ključna področja zdravja:

 1. prehrana
 2. gibanje
 3. življenjski slog in pozitivne misli

Ob tem vam bodo razkrili tudi serijo praktičnih vaj, s katerimi boste razbremenili in osvežili svoje telo, misli in duha. 

Delavnica je idealna za vas, če menite, da je zdravje podjetnika na prvem mestu, in želite: 

 • imeti konstantno visoko raven pozitivne in kreativne energije
 • učinkovito upravljati z akutnim in kroničnim stresom
 • dolgoročno ohraniti visok nivo zdravja ter ostati fit
 • spoznati glavne trike, s katerimi lahko skozi dan poskrbite za svoje zdravje
 • najti pravo ravnovesje med delom in uživanjem življenja

Delavnica je namenjena izkušenim podjetnikom, podjetnikom začetnikom in vsem, ki razmišljate o podjetniški poti in se hkrati zavedate, da je zdravje vaše največje bogastvo. Prav tako je delavnica idealna za vse, ki opravljate zahtevne poklice in se na delovnem mestu soočate z veliko negotovosti in stresa. 

Program delavnice 

Program delavnice je razdeljen na tri ključne teme, ki sestavljajo temelj telesnega in duševnega zdravja – prehrana, gibanje in življenjski slog. Vsak od izkušenih predavateljev s posameznega področja vam bo razkril tehtne usmeritve za optimalno raven energije in ohranitev zdravja, brez kakršnih koli ekstremov ali dogmatičnih prepričanj. 

Temelj 1: Optimalno prehranjevanje za neprekinjeno raven visoke energije (Blaž Jurečič) 

V sklopu prvega temelja zdravja, torej prehranjevanja, se bomo ukvarjali z naslednjimi temami: 

 • koncept zdrave in ustrezne prehrane 
 • prednosti zdravega prehranjevanja podjetnikov 
 • hitra šola škodljivih in koristnih živil 
 • majhni triki, ki bodo bistveno izboljšali vašo dieto 
 • kako poskrbeti za ustrezno prehrano ob polnem urniku 
 • zdravi prigrizki in hitra priprava zdravih obrokov 
 • smiselna prehranska dopolnila za podjetnike 
 • nekaj okusnih in zdravih receptov za super aktivne podjetnike 

Predavatelj bo odgovoril tudi na najpogostejša vprašanja, kot so: ali je narobe, da jeste pozno zvečer, kakšno število obrokov je najbolj smiselno in ali so hidrati res vaš največji sovražnik. 

Temelj 2: Vaje za zdravje, ki jih lahko podjetnik naredi kar v pisarni (Andraž Jančar) 

Drugi temelj zdravja je izvajanje rednih vaj, s katerimi razbremenite telo, izničite stresne hormone in sprostite notranjo napetost. Izvedeli boste, kako poskrbeti za svoje zdravje z minimalnimi vložki. Osredotočili se bomo na: 

 • pravilno dihanje 
 • praktično raztezanje za hitro sprostitev 
 • pet vaj za pravilno držo in zdravo hrbtenico 
 • pravilno sedenje, saj je sedenje novo kajenje 
 • napotke za izogib poškodbam in kako ne trenirati 
 • priporočeno minimalno športno aktivnost in kako jo doseči 

Bodite pripravljeni, da boste na delavnici naredili tudi kakšno vajo; takšno, ki jo lahko naredite tudi v pisarni, zato s seboj ne potrebujete trenirke. 

Temelj 3:  Življenjski stil, menedžment misli in obvladovanje deloholizma (Blaž Kos) 

Včasih je bila mantra Blaža Kosa »nobody is going to outwork me«. Zaradi takšnega življenjskega stila se je kar dvakrat v življenju soočil z izgorelostjo. Zato je zadnjih pet let temeljito preučeval zdrav življenjski stil in ugotavljal, kako lahko kot podjetnik postavi meje deloholizmu. 

Na delavnici bo govoril o različnih vidikih zmernega življenjskega stila, kot so: 

 • splošna pravila zmernega življenjskega stila 
 • kako najti pravo razmerje med biti in delati 
 • postavljanje meja in omejevanje količine dela 
 • minimalna doza počitka za deloholike 
 • varovalke, ki razbremenijo podjetniško tveganje 
 • pomen okolja in odnosov v življenjskem stilu 
 • optimalno mišljenje v kriznih situacijah 
 • upravljanje z negativnimi mislimi in soočanje s stresom 

Spoznali boste tudi kopico praktičnih trikov, kako se soočiti s težkimi podjetniškimi trenutki, kako stres lahko postane vaš prijatelj in kako lahko sami sebi postavite meje, da ne boste škodovali lastnemu zdravju. 

                           

Informacije o delavnici

Kdaj: četrtek, 24. maj, od 15.00 do 19.00 (4 ure predavanj)

Kje: NLB Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, 1000 Ljubljana 

Cena:

 • EARLY BIRD cena za prijave in plačila do 14. maja 2017: 89 evrov + DDV
 • Polna cena delavnice za prijave in plačila po 15. maju 2017: 109 evrov + DDV
 • Cena za dva udeleženca iz istega podjetja: 149 evrov + DDV

Maksimalno število udeležencev: 20 

O predavateljih 

Blaž Jurečič je specializiran za funkcionalno telesno vadbo, s pomočjo katere je moč enostavno izboljšati zdravje, počutje in optimalno telesno
pripravljenost. Prav tako preučuje povezave med zdravjem in prehrano ter delovanje funkcionalnih živil in ugotavlja, kako pomembno vlogo za doseganje optimalnih rezultatov in dobrega počutja ima ustrezna prehrana, ki se močno razlikuje od dogmatske prehrambne piramide.

Bogate izkušnje si je nabiral na različnih seminarjih in izobraževanjih tako doma kot v tujini, in sicer pri strokovnjakih, kot so Charles Poliqin, Steve Maxwell in Phil Learney. Tako je pridobil širok nabor znanja s področja prehrane in fizične vadbe, ki sta pogoja za doseganje optimalnega delovanja človeškega telesa. 

Andraž Jančar je že vse življenje vpet v ekstremne športe in telesno pripravo. Pridobil je licenco za trenerja PRO smučanja prostega sloga, je učitelj alpskega smučanja in gorskega kolesarjenja, nekaj let pa je bil tudi član demonstratorske vrste smučanja prostega
sloga pri Smučarski zvezi Slovenije.  

Andraž je uspešno zaključil študij manualne terapije. Specializiral se je za rehabilitacijo po poškodbah in za odpravo disfunkcionalnih vzorcev gibanja, ki so posledica poškodbe ali vodijo k poškodbi. Deluje v sklopu športnega centra Vigor

Blaž Kos je več kot 12 let sodeloval pri soustvarjanju podjetniškega ekosistema v Sloveniji in vzhodni Evropi ter pri koordinaciji več kot 50 investicij tveganega kapitala. Pri tem je mentoriral in pripravljal na podjetniško pot več 100 podjetniških ekip, in sicer tako z vidika strategije poslovanja in oblikovanja poslovnih modelov kot tudi z vidika psihološke pripravljenosti.  

Trenutno je osredotočen na pisanje bloga o produktivnosti, psihologiji in osebnostni rasti AgileLeanLife, ki je bil v letošnjem letu izbran med 50 najboljših tovrstnih blogov na svetu. Poleg pisanja blogov in knjig se je Blaž specializiral za osebni in poslovni coaching, optimizacijo podjetij s hitro rastjo ter vsebinski marketing. 

Danes je pravi dan za investicijo v svoje zdravje 

Nikakor ne pozabite na svoje zdravje, saj je le zdrav podjetnik lahko uspešen podjetnik. Na delavnici bodo znanje z vami delili trije izjemni predavatelji, ki so tudi sami podjetniki ter tako iz prve roke poznajo tveganja, izzive in rešitve za ohranjanje visoke stopnje vitalnosti ter zdravja. Na delavnici boste imeli tudi priložnost za mreženje z drugimi podjetniki, izvedeli boste za kakšen okusen zdrav recept, absolutno pa se boste tudi zabavali. 

Omejitev odgovornosti: Na delavnici boste spoznali splošna navodila in usmeritve za zdravo življenje. Nasveti niso zdravniška ali farmacevtska navodila in napotki. V primeru, da trpite za kakršno koli resno fizično ali mentalno boleznijo, se nujno posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom. 

Prijavite se, dokler je še prostor