2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
2.-Hardwarestart-meetup-z-Anžetom-Miklavcem

Kdaj 29.01.2020 od 16:45 do 20:00
Kje Katapult
Facebook
Kontakt
Telefon 031 857 940
Koledar

Anže je v svoji 8 letni karieri preizkusil nešteto idej, napravil kar nekaj prototipov, kar nekaj jih je v fazi razvoja s pomočjo pridobljenih informacij v fazi razvoja ugasnil. Z leti je uspel zgraditi ekipo 40 zaposlenih ter več milijonsko podjetje, ki posluje na globalnem trgu.

Vabimo vas na druženje v Katapult, ki bo odlična priložnost, da pobliže spoznate vidike razvoja hardware podjetja s poudarki na:

 • Pridobivanju virov financiranja,
 • oblikovanju blagovne znamke,
 • postavljanju zgodbe za lažje trženje,
 • kako se s fizičnim produktom lotiti veleprodaje,
 • iskanju dobrih zaposlenih za širitev ekipe,
 • reševanju težav, ki se pri razvoju fizičnega produkta vedno pojavijo.

Druženje bo potekalo v okviru programa HardwareSTART, ki poteka po okriljem Slovenskega podjetniškega sklada. Namen programa je vzpodbuditi večje število hardware startupov med slovenskimi podjetniki.

Razvoj strojne opreme je panoga, za katero so značilni visoki vstopni stroški. Hardware podjetja se tekom poslovanja srečujejo s številnimi izzivi, ki so vezani na potrebe po visoko izobraženem kadru, nabavo strojne opreme, iskanje primernih proizvajalcev in drugo. Zato je med podjetniki delovanje v tej panogi nekoliko manj priljubljeno. So pa hardware podjetja zelo pomembna za slovensko gospodarstvo zaradi multiplikativnih učinkov nanj, zato si je smiselno prizadevati za njihovo podporo.

S celostno podporo hardware stratupov se ukvarja podjetje Katapult. Njegovo poslanstvo je zapolniti praznino na področju pospeševalnikov strojne opreme v Sloveniji in startupom ponuditi celotno infrastrukturo, ki jo potrebujejo na svoji poti. V njihovih prostorih bo 22. oktobra potekal dogodek, namenjen mreženju med tovrstnimi podjetji in nudenju vseh potrebnih informacij v različnih fazah poslovanja.

Gre za edinstven program, ki je namenjen slovenskim startupom, ki delujejo v panogi razvoja strojne opreme. Cilj programa je pomagati hardware stratupom pri testiranju produkta, izdelavi in izboljšanju prototipa ter zagonu množične proizvodnje. Program je bil zasnovan tako, da med drugim vključuje tudi aktivnosti povezovanja ključnih deležnikov tega okolja.

Komu je dogodek namenjen?

 • startupom, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme;
 • korporacijam, ki nudijo pomoč hardware startupom;
 • korporacijam, ki se želijo povezovati s hardware startupi;
 • investitorjem (uspešnim podjetnikom, poslovnim angelom in državnim institucijam), ki nudijo finančna sredstva hardware podjetjem oziroma njihovem podpornemu okolju.

Potrebujete pomoč pri razvoju svojega hardware podjetja? Vključite se v pospeševalnik HardwareSTART! Pišite nam na info@mladipodjetnik.si za več informacij.

Časovnica dogodka

 • 16:45 – 17:00: zbiranje udeležencev in čas za spoznavanje;
 • 17:00 – 17:45: pogovor z gostom Anžetom Miklavcem, direktorjem podjetja ZKOTZ, ki stoji za blagovnimi znamkami EQUA, Goat story  moderira: Borut Borštnik iz Zavoda mladi podjetnik;
 • 17:45 – 18:05: ogled podjetja Katapult, njihovih pisarniških prostorov in strojev, ki so namenjeni podpori hardware startupom;
 • 18:05 – 20:00: mreženje med udeleženci dogodka.

Organizatorji srečanja so KatapultDEWESoft in Zavod mladi podjetnik, ki bodo dogodek izvedli v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladomMinistrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropskim skladom za regionalni razvoj Evropske unije.

Prijave so mogoče prek Facebooka in prijavnice na dnu strani.