Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Kje preživeti petek, 24. novembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot je Kristalna palača v Ljubljani. Na ta dan bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih (mladih) podjetnikov razglasili zmagovalca izbora Mladi podjetnik 2023 ter se nato podružili ob pogostitvi ter pijači.
Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kdaj 24.11.2023 od 18:00 do 0:00
Kje Kristalna palača v Ljubljani (Kongresna dvorana)
Facebook
Kontakt
Telefon 031 857 940
Koledar

Vabljeni na dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo tudi letos po petih letih odlična priložnost za pridobivanje novih idej, znanj in poznanstev. Dogajanje se bo odvijalo v Ljubljani; dogodek organiziramo v Kristalni palači v BTC. Poleg priložnosti za druženje boste imeli možnost prisluhniti okrogli mizi z zanimivimi gosti ter zgodbi Roka Stariča, prejemnika naziva Mladi podjetnik leta 2018.

Manjkalo pa ne bo tudi tekmovanja v obliki kratkih predstavitev (angl. pitch), ki bodo odločile o zmagovalcu izbora Mladi podjetnik leta 2023! Letošnji finalisti so podjetniki iz mladih, a zelo uspešnih slovenskih podjetij. Iz prve roke bomo slišali njihove izkušnje in odzive na reševanje izzivov, povezanih s področji, s katerimi se slej ko prej sreča vsako mlado podjetje. Zastopane bodo različne industrije in za vsakega se bo torej našla zanimiva tema za širjenje obzorij. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Za koga je udeležba obvezna?

Udeležba na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je obvezna za vse, ki:

 • se soočate z izzivi pri poslovanju vašega podjetja ter vam bo koristila izmenjava znanja in izkušenj z udeleženci dogodka,
 • že napadate tuje trge ali načrtujete širitev nanje ter iščete nasvete tistih, ki so na njih že prisotni,
 • iščete priložnost za izmenjavo idej in povezovanje s podjetniki,
 • nočete zamuditi prijetnega druženja ter razglasitve Mladega podjetnika leta 2023.

Dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! pomeni zaključek naših aktivnosti v okviru izbora Mladi podjetnik leta. V zaključku dogodka bomo po pitchih izbrali in nato tudi razglasili zmagovalca izbora Mladi podjetnik leta 2023.

Program dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

18:10–18:15 Uvodni pozdrav
18:15–19:15

PANEL: Podjetništvo: Iskanje ravnotežja med inovativnostjo, skrbjo za produktivnost ekipe ter planiranjem prihodnosti podjetja

 

Ključne iztočnice:

 • Kako poskrbeti, da bo podjetje z leti ohranilo nekaj startupovskega duha, ki ga je oblikovalo in odlikovalo v začetku poslovanja?
 • Gospodarska klima se poslabšuje. Kakšne so vaše napovedi glede rasti slovenskega ter svetovnega gospodarstva. Se morda v podjetju pripravljate na morebitno krizo?
 • V zadnjem letu in pol se veliko debat vrti okoli zvišanja obrestnih mer. Kako ste se v vašem podjetju odzvali na precej dražje zadolževanje? Opažate težave na področju financiranja vaših strank?
 • V zadnjem času smo priča, da se kar nekaj uspešnih podjetij slovenskih ustanoviteljev proda tujim skladom ali večjim konkurentom. Kako lahko to dolgoročno vpliva na razvoj slovenskega gospodarstva?
 • Nove tehnologije: Chat GPT je v zadnjem letu ali dveh prinesel veliko novih priložnosti. Kako ste ga implementirali v svoje podjetje?
 • Čedalje težje je najti motivirane zaposlene, trg delovne sile se spreminja, predvsem pri mladih. Kaj so po vašem mnenju ključni triki ter nasveti za pridobivanje novih članov ekipe ter kako jih motivirati za karseda produktivno delo?
 • V Sloveniji smo priča veliko sodelovanja med startupi in zrelimi podjetji. Kakšne so vaše izkušnje iz tega področja? Kako se lahko startupi in zrela podjetja dopolnjujejo in si medsebojno pomagajo?
 • Vsa vaša podjetja poslujejo zelo uspešno, odlikuje jih tudi veliko inovativnosti na različnih področjih. Kaj je po vašem mnenju ključna prednost na področju inovativnosti kar se tiče vašega podjetja?
 • Spremembe so edina konstanta. Kako vaš posel prilagajate spremembam, ki se dogajajo z leti vašega poslovanja? Bi lahko rekli, da so zaradi potrebe hitrega odzivanja na spremembe na trgu podjetja spet čedalje bolj startupi tako kot v začetku poslovanja?
Jure Knez, Dewesoft

 

Kristina Kočet, Tiko Pro

 

Jasna Grbić, Tattoo care

 

Nik Vene, NV Holders

 

Vodi: Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

19:15–19:50

Predstavitve petih finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2023

Na dogodku se bo predstavilo 5 finalistov, ki se bodo pomerili za naziv Mladi podjetnik leta 2023.

Več o izboru >>

Več o finalistih >>

Vrstni red nastopajočih:

1. Jan Forsthuber, Primož Erjavec in Amadej Tauses – Deltahub

2. Leon Panjtar – SaleSqueze

3. Lisa Ana Mislej Vončina in Luka Vončina – Wise Up

4. Petja Škufca – Clariteca

5. Seudin Softić – Autotech

(abecedni vrstni red)

19:50–20:10 Leto mladega podjetnika leta 2018-2023: Rok Starič, Rok’s: Od pridobitve naziva Mladi podjetnik leta do danes – kje smo in kam gremo Rok Starič, Rok’s
20:10–20:25 Razglasitev zmagovalca izbora Mladi podjetnik leta 2023!
20:25–23:30 ZAKLJUČEK IN PRILOŽNOST ZA MREŽENJE OB POGOSTITVI

Partnerji in sponzorji

tikopro logotip 150 400