Kdo so finalisti izbora Mladi podjetnik leta 2023?

Strokovna komisija je izbrala 5 podjetnikov oziroma podjetniških ekip, ki se bodo v petek, 24. novembra, v okviru brezplačnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! udeležili finalnega dela izbora Mladi podjetnik leta 2023.
finalisti-mp-leta-2023 logoti

V Kristalni palači v Ljubljani bodo pred komisijo in udeleženci konference stopili na oder in predstavili svoje podjetje in načrte ter komisijo poskusili v živo prepričati, da so najbolj primerni za osvojitev laskavega naziva. Kdo so finalisti letošnjega izbora, predstavljamo v sledečih vrsticah.

Prisluhnite vsem petim ekipam na brezplačni konferenci – več informacij >>

Jan Forsthuber in Primož Erjavec in Amadej Tauses – Deltahub

Jan Forsthuber, Primož Erjavec in Amadej Tauses so mladi podjetniki, ki so leta 2019 ustanovili podjetje Deltahub d.o.o. Najpomembnejši izdelek njihovega podjetja je Carpio – ergonomičen podstavek za zapestje, ki preventivno preprečuje nastanek sindroma karpalnega kanala, do katerega pride zaradi uporabe računalniške miške in tipkovnice. Izdelek je bil v preteklosti v celoti proizveden v Sloveniji in je tudi zaščiten s patentom in modelom. Nastal je s pomočjo strokovnjakov in je kot eden redkih podkrepljen tudi s študijami, hkrati pa je unikatno in vrhunsko oblikovan, o čemer priča več kot 150.000 prodanih kosov na globalnem trgu v dobrih 2 letih, večinoma v ZDA.

Njihov dolgoročni cilj je spremeniti Deltahub v eno izmed najprepoznavnejših podjetij na svetu s področja ergonomije. Prejeli so že številne nagrade: Rektorjevo nagrado za najboljšo inovacijo (2019), uvrstili so se med Top 5 slovenskih zdravstvenih startupov (2020), prejeli so Najvišjo nagrado za inovativnost in posebno nagrado za startupe s strani Gospodarske zbornice Slovenije (2020) ter Nagrado za najboljšo poslovno idejo 2021/2022 po izboru časnika Finance (2022), bili so finalisti izbora Start:up leta 2021/22 ter prejeli Bigsee design award (2022).

Več o podjetju:

Leon Panjtar – SaleSqueze

Leon Panjtar je mladi podjetnik iz podjetja SaleSqueeze d.o.o., ki je bilo ustanovljeno v 2021. SaleSqueze je inovativna CPQ (configure-price-quote) platforma, ki proizvodnim podjetjem omogoča enostavno digitalizacijo procesov prodaje kompleksnih izdelkov; s SaleSqueze postane prodaja enostavna, vizualna in samostojna, tako za kupce, partnerje kot prodajno ekipo.

Podjetje je že prejelo nekaj nagrad. Bilo je med finalisti za nagrado Startup leta Slovenija 2022. Prejelo je podporo Poslovnih angelov Slovenije, poleg tega je edino podjetje v CEE regiji, ki je prejelo investicijo in partnerstvo z EIT Manufacturing. Prepoznano je bilo kot eno izmed “10 najobetavnejših startup podjetij v Sloveniji leta 2023” s strani EU-startups. Prejeli so tudi Srebrno nagrado za inovacijo od GZS. V prihodnosti podjetje načrtuje širitev na globalni trg in pri rasti pomagati vodilnim globalnim proizvajalcem.

Več o podjetju:

Lisa Ana Mislej Vončina in Luka Vončina – Wise Up

Lisa Ana Vončina in Luka Vončina sta mlada podjetnika iz podjetja WISE UP d.o.o. Podjetje je razvilo produkt Razturi na maturi, on-demand platformo za srednješolske vsebine (slovenščina, matematika in angleščina), ki jo vsako leto uporablja več kot 1500 slovenskih dijakov. Namenjena je dijakom vseh letnikov, vsebino pa pripravljajo profesorji v skladu z učnimi načrti in maturitetnimi katalogi, kar pomeni, da je vsak košček na platformi tudi didaktično pripravljen z mislijo na uporabnike.

V letu 2023 so razvili novo platformo, ki jo z novim šolskim letom že lansirajo nemškim dijakom. Za naprej pa načrtujejo širitev tudi v druge države: v naslednjih 3-5 letih želijo poslovati na večini evropskih trgov. Leta 2021 so bili na investicijski konferenci NextRound izbrani za najboljši slovenski startup (med udeleženci). Leta 2022 so za razvoj in vstop na nov trg prejeli (pre-seed) investicijo sklada Silicon Gardes. Prejeli so tudi financiranje SK75, danes pa so na slovenskem trgu že profitabilni.

Več o podjetju:

Petja Škufca – Clariteca

Petja Škufca je mlada podjetnica, ki je leta 2022 pod blagovno znamko Clariteca razvila različne kozmetične izdelke, ki so posebni zaradi izjemnih rezultatov uporabnikov, trajnosti izdelkov, unikatnega nabora sestavin in inovativnih pristopov. Med drugim je predstavila tudi revolucionarno linijo čistilnih izdelkov za osebno nego v obliki koncentriranega prahu, ki se v stiku z vodo aktivira med umivanjem. Podjetje je v letu 2022 prejelo razpis P2, širši slovenski javnosti pa je postalo poznano kot del 7. sezone Štartaj Slovenija.

V letu 2023 je Petja svoj s.p. preoblikovala v d.o.o. Letos načrtuje širitev na dva evropska trga, načrtuje pa tudi širitev B2B prodaje v Sloveniji. Trenutno njeno podjetje prodaja izdelke v vseh Intersparih po Sloveniji in v manjših butičnih trgovinah, načrtuje pa širitev prodaje izdelkov tudi po lekarnah in drogerijah po vsej Sloveniji. Naslednje leto bodo vstopili tudi na nemški Amazon in pričeli s spletno prodajo v Veliki Britaniji. V roku petih let pričakuje prisotnost na vsaj 5-ih evropskih trgih in 1 mio letnega prometa.

Več o podjetju:

Seudin Softić – Autotech

Seudin Softić je mladi podjetnik iz leta 2018 ustanovljenega podjetja Autotech d.o.o. Podjetje deluje na področju avtomatizacije in robotike ter je že ponudilo rešitve za velika imena v plastični, lesno-predelovalni in avtomobilski industriji ter industriji gospodinjskih aparatov. Nudijo kompletno izvedbo projektov robotizacije, vključno z možnostjo servisnih posegov na implementiranih robotskih celicah preko vzdrževalnih pogodb. Njihove ambicije so povezati tehnologijo, fleksibilnost in standardizacijo. Želijo, da bodo njihovi izdelki v koraku s časom, zato nestrpno sledijo 4.0 industrijski revoluciji in razvoju pametnih tovarn.

Podjetje dosega visoke prihodke in hitro rast. Leta 2019 so se razširili v Bosno in Hercegovino, kjer so ustanovili podjetje AutotechBH, leta 2020 pa so kupili slovensko podjetje Kovinales s 37-letno tradicijo in ga preimenovali v Steeltech. Do danes so zaradi inovativnosti prejeli tri nagrade: Zlato priznanje GZS leta 2021 – inovacije; Srebrno priznanje GZS leta 2022 – inovacije in Srebrno priznanje GZS leta 2023 – inovacije.

Več o podjetju:

Vabljeni na dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo tudi letos po petih letih odlična priložnost za pridobivanje novih idej, znanj in poznanstev. Dogajanje se bo odvijalo v Ljubljani; dogodek organiziramo v Kristalni palači v BTC. Pridružite se nam na brezplačnem dogodku in spremljajte kratke predstavitve finalistov (angl. pitch), ki bodo odločile o zmagovalcu izbora Mladi podjetnik leta 2023!

Se vidimo v petek, 24. novembra, na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! Prijave >>

Partnerji izbora Mladi podjetnik leta 2023:

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje