Finalisti MP leta 2023 – Izdelki Clariteca za čistejšo kožo

»Izbor Mladi podjetnik leta spremljam že leta in sem si od nekdaj želela sodelovati pri tem projektu,« nam je zaupala Petja Škufca, ki stoji za podjetjem Clariteca in je ena izmed petih kandidatov, uvrščenih v finale.
clariteca naslovna

Vir slike: Clariteca

Petja Škufca je mlada podjetnica, ki je leta 2022 pod blagovno znamko Clariteca razvila različne kozmetične izdelke, ki so posebni zaradi izjemnih rezultatov uporabnikov, trajnosti izdelkov, unikatnega nabora sestavin in inovativnih pristopov. Med drugim je predstavila tudi revolucionarno linijo čistilnih izdelkov za osebno nego v obliki koncentriranega prahu, ki se v stiku z vodo aktivira med umivanjem.

Petja nam  je razkrila, da se je letos odločila za prijavo na razpis zato, ker ima sedaj za sabo že ogromno izkušenj in se počuti dovolj samozavestno, da bi nosila naziv Mlada podjetnica leta.

Vir slike: Clariteca

»Kot izredno mlada 26-letna ženska podjetnica bo naziv Mladi podjetnik leta vplival na moje poslovne priložnosti v prihodnosti,« je prepričana ustanoviteljica podjetja, ki razpolaga z lastno proizvodnjo v Sloveniji.

Petjina pot se je začela že v gimnaziji, ko je v okviru hobija začela ustvarjati kozmetične izdelke, kot so balzami za ustnice, dezodoranti, trda mila in podobno.

Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Kje preživeti petek, 24. novembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot je Kristalna palača v Ljubljani. Na ta dan bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih (mladih) podjetnikov razglasili zmagovalca izbora Mladi podjetnik 2023 ter se nato podružili ob pogostitvi ter pijači. Preberite več >>

Kasneje se je vpisala na Fakulteto za farmacijo, kjer je diplomirala kot kozmetologinja in prejela tudi Prešernovo nagrado. Svoje znanje o negi kože je želela deliti z ostalimi, ki se spopadajo s kožnimi problemi ali pa bi radi o negi izvedeli več.

Na socialnih omrežjih je tako ustvarila profil, na katerem je delila nasvete za nego kože. Kmalu je Petja dobila tudi povpraševanja po svojih izdelkih.

Petja je s Clariteco nastopila tudi v oddaji Šartaj Slovenija

Podjetje je v letu 2022 prejelo razpis P2, širši slovenski javnosti pa je postalo poznano kot del 7. sezone Štartaj Slovenija.

Vir slike: Clariteca

V letu 2023 je Petja svoj s.p. preoblikovala v d.o.o. Letos načrtuje širitev na dva evropska trga, načrtuje pa tudi širitev B2B prodaje v Sloveniji.

Trenutno izdelke prodaja v vseh Intersparih po Sloveniji in v manjših butičnih trgovinah, načrtuje pa širitev prodaje izdelkov tudi po lekarnah in drogerijah po vsej Sloveniji.

Naslednje leto bodo vstopili tudi na nemški Amazon in pričeli s spletno prodajo v Veliki Britaniji. V roku petih let pričakuje prisotnost na vsaj 5-ih evropskih trgih in 1 mio letnega prometa.

»Izredno sem hvaležna, da sem prišla v top 5 finalistov za naziv Mladi podjetnik leta in to je le dodatna potrditev, da je podjetništvo res nekaj, kar me veseli, in da je podjetništvo res prava pot zame,« je zaključila Petja.

Več o podjetju: Clariteca

Finale v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Finalni izbor Mladi podjetnika leta 2023 bo potekal v petek, 24. 11. 2023, v Kongresni dvorani Kristalne palače v Ljubljani. Na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki se bo začel ob 18. uri, bomo lahko prisluhnili zgodbam gostov iz mladih in uspešnih slovenskih podjetij. Naših pet finalistov pa se bo med seboj pomerilo v obliki kratkih predstavitev (angl. pitch). Komisija bo nato odločila kateri izmed njih bo novi Mladi podjetnik leta 2023.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebne pa so prijave >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje