Finalisti MP leta 2023 – z Wise Up do boljših ocen na maturi

»Želimo si kompetentne družbe, ki bo dohajala hiter razvoj, za to pa so najbolj pomembni posamezniki, mladi, ki prihajajo na trg dela,« nam je svoje poslanstvo opisal Luka Vončina iz Wise Up d.o.o..
wise up naslovna

Vir slike: Start up Slovenia

Skupaj z Liso Ano Mislej Vončina sta oblikovala produkt »Razturi na maturi«, ki predstavlja on-demand platformo za srednješolske vsebine v sklopu predmetov slovenščina, matematika in angleščina, s katero sta prepričala komisijo in se uvrstila med pet finalistov za izbor Mladi podjetnik leta 2023.

Platformo vsako leto uporablja več kot 1500 slovenskih dijakov, ki si želijo izboljšati svoj učni uspeh. Kljub imenu ni namenjena le tistim, ki se pripravljajo na maturo, ampak pride prav dijakom vseh letnikov. Vsebino pripravljajo profesorji v skladu z učnimi načrti in maturitetnimi katalogi, kar pomeni, da je vsak košček na platformi tudi didaktično pripravljen z mislijo na uporabnike.

Zanimalo nas je, kaj je Luko in Liso pripeljalo do tega, da sta se s podjetjem odločila pomeriti se na izboru Mladi podjetnik leta. »Vsako leto na trgu se naučimo veliko o svojih uporabnikih in tudi o sebi. Po uspešnih prvih letih na trgu in več tisoč izjemno zadovoljnih uporabnikih smo pripravljeni na naslednje korake – pospešeno rast v Sloveniji in vstop na tuje trge,« nam je sporočil Luka.

Vir slike: Wise Up

Prepričan je, da so primeren kandidat za prejemnika naziva Mladi podjetnik leta, saj »smo dober vzor, da lahko tudi na zelo nekonvencionalnem trgu z dobro rešitvijo podjetje začne premikati kolesje v smeri koristnega družbenega razvoja«.

V kolikor bo komisija na zaključnem dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! odločila, da si prav oni zaslužijo zmago, bo to za Luko in Liso ter ostale člane ekipe še ena potrditev, da »tudi izkušeni podjetniki, uspešni posamezniki in konec koncev tudi družba prepozna korist, ki jo ‘Razturi na maturi’ prinaša mladim«.

Poleg Luke in Lise jedro ekipe sestavljajo še Jernej Svetek kot glavni programer ter Damir Islamović kot glavni oblikovalec. Kot je dejal Luka, bi bila za Wise Up največjega pomena kredibilnost, ki jo s seboj prinese naziv Mladi podjetnik leta.

Vir slike: Wise Up

Na maturi bodo »razturali« tudi dijaki in dijakinje iz tujine

Kot smo že omenili, se Wise Up pospešeno prebija tudi v tujino. V letu 2023 so razvili novo platformo, ki jo z novim šolskim letom že lansirajo nemškim dijakom. Za naprej pa načrtujejo širitev tudi v druge države: v naslednjih 3-5 letih želijo poslovati na večini evropskih trgov.

Potrditev, da so na pravi poti, so v preteklosti že dobili v obliki različnih priznanj in investicij. Leta 2021 so bili na investicijski konferenci NextRound izbrani za najboljši slovenski startup (med udeleženci). Leta 2022 so za razvoj in vstop na nov trg prejeli (pre-seed) investicijo sklada Silicon Gardes. Prejeli so tudi financiranje SK75, danes pa so na slovenskem trgu že profitabilni.

»S pomočjo tehnologije želimo mlade navdušiti nad znanjem in jim pomagati do bolj učinkovitega učenja,« pojasnjuje Luka in dodaja, da se v podjetju dobro zavedajo izzivov generacije Z in jim na takšen način prilagajajo učne vsebine.

Vir slike: Wise Up

Portal lahko dijaki preizkusijo brezplačno, sicer pa za 30 evrov za en mesec pridobijo dostop do vseh vsebin za vse tri predmete. Te vključujejo video razlage snovi, vaje in razlage rešitev, zapiske, webinarje ter rešene mature. Poleg tega so za vprašanja na voljo tudi profesorji, dijak pa pridobi dostop tudi do Facebook skupine svojih sovrstnikov.

»Izobraževanje je eno izmed področij, ki močno zaostaja in izgublja stik s hitro razvijajočim svetom. Načini podajanja znanja so zamudni in nove generacije posledično izgubljajo na svojem potencialu, saj vsebine niso prilagojene njim,« je poudaril Luka. »Razturi na maturi to spreminja.«

Več o podjetju: Wise Up

Finale v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Finalni izbor Mladi podjetnika leta 2023 bo potekal v petek, 24. 11. 2023, v Kongresni dvorani Kristalne palače v Ljubljani. Na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki se bo začel ob 18. uri, bomo lahko prisluhnili zgodbam gostov iz mladih in uspešnih slovenskih podjetij. Naših pet finalistov pa se bo med seboj pomerilo v obliki kratkih predstavitev (angl. pitch). Komisija bo nato odločila kateri izmed njih bo novi Mladi podjetnik leta 2023.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebne pa so prijave >>

Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Kje preživeti petek, 24. novembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot je Kristalna palača v Ljubljani. Na ta dan bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih (mladih) podjetnikov razglasili zmagovalca izbora Mladi podjetnik 2023 ter se nato podružili ob pogostitvi ter pijači. Preberite več >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje