Finalisti MP leta 2023 – Autotech stremi k pametnim tovarnam

»Podati se v podjetniške vode ni zgolj samo ideja, ampak se za njo skriva tudi vizija, realizacija, analiza, kakovost končnega izdelka in pa seveda povratna informacija končnih kupcev,« sporočajo iz podjetja Autotech d.o.o., ki deluje na področju avtomatizacije in robotike.
Autotech naslovna

Vir slike: Autotech

Seudin Softić je bil namreč skupaj z Autotech izbran kot eden izmed petih finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2023, ki se bodo med seboj v obliki kratkih predstavitev (pitch) pomerili na zaključnem dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! v petek, 24. novembra.

Podjetje se lahko pohvali s sodelovanjem z večjimi imeni v plastični, lesno-predelovalni in avtomobilski industriji ter industriji gospodinjskih aparatov.

Od leta 2018 nudijo kompletno izvedbo projektov robotizacije, vključno z možnostjo servisnih posegov na implementiranih robotskih celicah preko vzdrževalnih pogodb. Njihove ambicije so povezati tehnologijo, fleksibilnost in standardizacijo. Želijo, da bodo njihovi izdelki v koraku s časom, zato nestrpno sledijo 4.0 industrijski revoluciji in razvoju pametnih tovarn.

Vir slike: eKapija

»Sodelavke in sodelavci so ključni element našega podjetja, jaz in moja ekipa pa smo tisti, ki pišemo uspešno zgodbo našega podjetja,« nam je Autotech opisal Seudin.

K odločitvi za sodelovanje na izboru Mladi podjetnik leta je pripomogla želja po potrditvi uspešnosti njihove podjetniške poti. Želijo videti, kako jih sprejema okolje, medijska pozornost, ki pride skupaj z osvojitvijo prestižnega naziva, pa se jim zdi bistvenega pomena za mlado podjetje. »Prepoznavnost bi pripomogla tudi pri iskanju novih poslovnih partnerjev in uspešnih kadrov,« so še sporočili.

Širitev poslovanja v BIH ter po Sloveniji

Podjetje dosega visoke prihodke in hitro rast. Leta 2019 so se razširili v Bosno in Hercegovino, kjer so ustanovili podjetje AutotechBH, leta 2020 pa so kupili slovensko podjetje Kovinales s 37-letno tradicijo in ga preimenovali v Steeltech.

Kot je leta 2019 Seudin dejal za portal eKapija, so bila naročila, ki so v zelo kratkem času prispela na naslov slovenskega podjetja Autotech iz Bosne in Hercegovine ter sosednje Srbije, glavna motivacija, da so začeli pot tudi tam.

Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023

Kje preživeti petek, 24. novembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot je Kristalna palača v Ljubljani. Na ta dan bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih (mladih) podjetnikov razglasili zmagovalca izbora Mladi podjetnik 2023 ter se nato podružili ob pogostitvi ter pijači. Preberite več >>

»Noben projekt ni prevelik ali zapleten, saj vsakemu projektu namenimo našo polni pozornosti in strokovnost,« so izpostavili na spletni strani podjetja.

Vir slike: Autotech

Do danes so zaradi inovativnosti prejeli tri nagrade: Zlato priznanje GZS leta 2021 – inovacije; Srebrno priznanje GZS leta 2022 – inovacije in Srebrno priznanje GZS leta 2023 – inovacije.

»Sam sem mnenja, da skupni čas, kjer preživim s svojimi sodelavci temelji na najpomembnejših vrednotah kot so družina, prijateljstvo, motivacijo do dela in istočasno svobodo do komunikacije,« je naštel Seudin.

»Moje in vrednote sodelavcev so ciljno usmerjene, pogumne, odgovorno naravnane do kupcev ter dobaviteljev, sodelavcev, in ustvarjamo odlične pogoje tako znotraj kot tudi zunaj podjetja.«

Člani podjetja so večinoma nekdanji zaposleni v Gorenju GAIO, bivši Gorenje INDOP, kar pomeni, da so izkušeni strokovnjaki na področju proizvodnje gospodinjskih aparatov in avtomobilske industrije, pojasnjuje pri Autotech. Njihove vrednote so ciljno usmerjene, pogumne, odgovorno naravnane do kupcev, dobaviteljev ter sodelavcev in ustvarjajo odlične pogoje tako znotraj kot tudi zunaj podjetja.

»Nikoli ne odnehati, le krmariti med potmi in cilji. To je naša zmagovalna zgodba,« nam je še zaupal Seudin.

Več o podjetju: Autotech

Finale v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Finalni izbor Mladi podjetnika leta 2023 bo potekal v petek, 24. 11. 2023, v Kongresni dvorani Kristalne palače v Ljubljani. Na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki se bo začel ob 18. uri, bomo lahko prisluhnili zgodbam gostov iz mladih in uspešnih slovenskih podjetij. Naših pet finalistov pa se bo med seboj pomerilo v obliki kratkih predstavitev (angl. pitch). Komisija bo nato odločila kateri izmed njih bo novi Mladi podjetnik leta 2023.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebne pa so prijave >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje