SIO: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – pogovor z Rokom Staričem, Mladim podjetnikom leta 2018

V zadnjem času govorimo pretežno o koronavirusu in o ukrepih države v smeri preprečitve gospodarskih posledic. Da nekoliko presekamo to prakso in prispevamo malo optimizna, smo se odločili, da za vas pripravimo pogovor z Rokom Staričem, ROK'S NUT BUTTER d.o.o., uspešnim mladim podjetnikom, ki smo mu leta 2018 podelili naziv Mladi podjetnik leta. Pogovor bo potekal prek webinarja, udeležba je brezplačna, so pa potrebne prijave.
rok starič

Kdaj 31.03.2020 od 10:00 do 12:00
Kje Webinar
Facebook
Kontakt
Telefon 030 708 807
Koledar

Rok Starič je z blagovno znamko »Rok’s« prejemnik naziva Mladi podjetnik leta 2018 in pripravlja okusno naravno arašidovo maslo ter še nekaj drugih izdelkov. Gre za podjetje, ki se ukvarja s predelavo hrane, kar je med mladimi podjetniki dandanes precejšnja redkost.

Pred leti je Rok Starič stavil s prijatelji, da bo izoblikoval svoje telo. Spremenil je svoje prehranjevalne navade, se povezal z osebnim trenerjem in veliko telovadil. »Svoje sladke pregrehe sem moral nadomestiti z zdravo različico, željo po čokoladi pa sem potešil z žlico arašidovega masla. Ko sem ugotovil, da izdelki v trgovinah vsebujejo ogromno soli, sladkorja in umetnih snovi, ki niso najboljše za našo presnovo, in ker nikjer nisem našel stoodstotno naravnega arašidovega masla brez nezdravih dodatkov, sem se odločil, da ga pripravim kar sam.«

Podjetje je nastalo v letu 2017 in imelo kar pestro pot do danes. Od uspešne Kickstarter kampanje za zagon proizvodnje, točneje nakup strojev, do pridobitve lastniške investicije v podjetje, ki je dala poslovanju nov zagon. Če so bili Rokovi produkti do pred kratkim na voljo le v Lidlovih trgovinah v sklopu Lidlove lojtrce domačih, so zdaj našli stalno mesto na policah v kar 70 Mercatorjih po Sloveniji, izdelke pa je mogoče najti tudi v tujini, točneje v Avstriji.

Tematika webinarja

Z Rokom bomo govorili o njegovih začetkih. Kako je prešel iz faze ideje do odločitve za svoje podjetje. Kdo mu je na njegovi poti najbolj pomagal. Kako mu je uspelo priti na police največjih trgovcev. Kako financira nabavo zaloge ter razvoj novih produktov. Kako se loteva marketinga in PR. Kakšen je delež v spletni prodaji. Kateri so največji izzivi pri predelavi hrane? Zakaj se je odločil za investitorja. Kako se je dogovoril za razmerje med deležem lastništva podjetja, ki ga je pridobil investitor, in njegovim vložkom. Zakaj je pomembno povezovanje med podjetniki.

Če imate za Roka vprašanja na katera želite, da odgovori v okviru webinarja, jih pošljite na marusa.stepec@mladipodjetnik.si.

Komu je webinar namenjen

Webinar je namenjeno predvsem tistim, ki ste na začetku podjetniške poti in želite pridobiti nasvete in izkušnje glede prvih korakov poslovanja iz prve roke.

Kotizacija

Udeležba na webinarju je brezplačna. Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast EU skladi.

Udeležba je brezplačna, a so prijave OBVEZNE. Ob začetku bomo prijavljenim na email poslali povezavo do webinarja.