Mednarodna HardwareSTART konferenca 2023

Če ste hardware podjetje, potem 24. maja 2023 ne smete zamuditi celodnevne mednarodne HardwareSTART konference! Dobili boste celovito znanje s področja razvoja hardware produktov: dopoldanski sklop konference bo namenjen razvoju ideje, prototipa in izdelka, popoldanski pa tehnologiji, proizvodnji in poslovnim procesom. Udeležba je brezplačna!
Mednarodna HardwareSTART konferenca 2023

Kdaj 24.05.2023 od 9:00 do 17:00
Kje Katapult, Gabrsko 12, Trbovlje, ali online preko Zoom
Koledar

Hardware startupi so zaradi majhnosti, nepoznavanja panoge ter poslovne neizkušenosti pogosto v slabšem položaju kot večja podjetja. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi. Z namenom pomagati zagonskim podjetjem smo ustvarili pospeševalnik HardwareSTART, katerega del je tudi brezplačna mednarodna konferenca.

Konferenca ima nalogo povezovanja, deljenja znanja vrhunskih tehnoloških podjetij iz prve roke ter izpostavljanja hardware prebojnikov, najbolj uspešnih primerov dobre prakse, ki jih premore Slovenija.

Konferenca bo na sporedu v sredo, 24.5.2023, od 9.00 do 17.00. Udeležite se je lahko v živo v Katapultu (Gabrsko 12, Trbovlje), v kolikor pa to ni mogoče pa bo za vas na voljo kakovosten interaktivni prenos iz edinega slovenskega hardware pospeševalnika Katapulta. Udeležba je brezplačna, potrebne pa so prijave.

Program in predavatelji:

Dopoldanski sklop predavanj je namenjen razvoju ideje, prototipa in izdelka, popoldanski pa se posveča tehnologiji, proizvodnji in poslovnim procesom.

8.30 – 9.10 Prihod udeležencev
9.10 – 9.30 Proces razvoja izdelka in storitve
Kaj je najpomembnejše, preden idejo razvijemo v končni izdelek?
Sean Campell (Chief Commercial Officer)
9.30 – 10.00 Proces razvoja
Kako razviti izdelke in storitve z najvišjo dodano vrednostjo
Jure Knez, Dewesoft
10.00 – 10.30 Od ideje do prototipa
Kalkulacija cen, MVP, hitro prototipiranje
Jernej Ženko, Katapult
10.30 – 10.45 Razvoj mehanskih komponent
Izbira orodij, tehnologije razvoja in proizvodnje, povezava z elektroniko, dokumentacija, embalaža
Andrej Pangeršič, Dewesoft
10.45 – 11.00 Razvoj elektronike
Izbira orodij, povezava z mehaniko, izdelava prototipov, kosovnice, glavna vodila pri razvoju
Tomaž Ožir
11.00 – 11.30 Razvoj programske opreme
Izbira orodij, postopki agilnega razvoja, kolaboracija, testiranje SW in FW
Sašo Piskar
11.30 – 12.30 Daljši odmor
12.30 – 13.30 Okrogla miza – najpogostejše napake v razvojuKaj lahko gre narobe? Razvojniki Dewesofta
13.30 – 14.00 Produktno in projektno vodenje Dominika Oblak
14.00 – 14.30 Tehnologija in prenos v proizvodnjo
Izbira in ocenjevanje dobaviteljev, prenos izdelka v redno proizvodnjo, dokumentacija za izdelavo
Mihael Gornik in Jure Knez, Dewesoft
14.30 – 15.00 Nabava, materialno poslovanje in procesi
Spremljevalni procesi izdelka skozi proizvodnjo
Andrej Orožen, Dewesoft
15.00 – 16.00 Postopki proizvodnje
Procesi, navodila za izdelavo, metode optimiranja proizvodnje, logistika
Christopher Coomes (Ford production manager)
16.00 – 17.00 Servis in podpora uporabnikom
Postopki servisiranja, orodja in procesi
Mihael Gornik, Dewesoft
17.00 – 17.30 Zaključek in mreženje po konferenci. Izkoristite priložnost, da se pogovorite s strokovnjaki z vašega področja.

Komu je namenjena HardwareSTART konferenca?

Konferenca je namenjena tako hardware startupom kot že zrelim hardware podjetjem, raziskovalnim organizacijam, podjetjem, ki sodelujete s hardware podjetji v smislu tehnične podpore, podpornim okoljem za podjetništvo ter vsem hardware entuziastom.

Dogodka ne zamudite, če:

  • imate dodelano idejo za razvoj vašega hardware produkta,
  • že razvijate svoj hardware produkt,
  • imate akademsko oziroma tehnično znanje s področja razvoja hardware,
  • ste investitor, ki deluje na področju (hardware) startupov.

Razvoj hardware produktov je izredno specifičen predvsem zaradi potrebe po različnih znanjih in fazah v katerih se podjetje nahaja. Konzorcij partnerjev organizacij Katapult, Dewesoft in Zavod mladi podjetnik, so.p., razpolaga z več kot 30 leti izkušenj s področja razvoja poslovnih idej v različnih industrijah, združenih v pospeševalniški program HardwareSTART.

Da se poveča možnost uspeha razvoja fizičnega produkta, je namreč potrebno kar nekaj različnih dejavnikov. Od dobre ideje, dobre analiza trga ter konkurence, do izdelave tehnično dovršenega izdelka, ki ga je potrebno temeljito testirati. Za vse to pa je potrebno pridobiti znane in izkušnje iz prve roke. Znanje ter primere dobre prakse vam želimo približati s celodnevno konferenco HardwareSTART z največjimi hardware strokovnjaki!

Udeležba je brezplačna, obvezne pa so prijave

Udeležba na dogodku je, zahvaljujoč Slovenskemu podjetniškemu skladu ter programu startup Plus in ostalim partnerjem, brezplačna, obvezne pa so prijave!

O projektu HardwareSTART

Hardware startupi so zaradi majhnosti, nepoznavanja panoge ter poslovne neizkušenosti pogosto v slabšem položaju kot druga podjetja. Prav tako pa se startupi v tej panogi soočajo še z visokimi vstopnimi stroški. Z namenom pomagati zagonskim hardware podjetjem je v konzorciju partnerjev Katapult d.o.o., DEWEsoft d.o.o. in Zavod mladi podjetnik, so.p., v okviru programa “Zasnova in izvedba vertikalnega pospeševalniškega programa za prejemnike finančnih spodbud Sklada v industriji strojne opreme”, nastal pospeševalnik HardwareSTART.

Bogat program podjetjem iz te panoge nudi pomoč v vseh fazah: od postavitve proizvodnje, skupne nabave surovin ter storitev, nudenja poslovnih ter proizvodnih prostorov, uporabe prodajnih kanalov naših in partnerskih podjetij, do uporabne skupne logistične mreže ter svetovanja pri prodoru na tuje trge. Podjetjem, ki se udeležijo programa, je prav tako na voljo pomoč pri prototipiranju ali konkretnem razvoju produktov, ter uporaba strojne opreme, s katero razpolaga konzorcij.

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.