SIO webinar: Nepovratna sredstva za startupe

Financiranje startupov je eden izmed ključnih izzivov vsakega startupa. Na voljo so različni viri financiranja, od lastniškega, do dolžniškega. Pomembni pa so tudi nepovratni viri financiranja, kjer gre povečini za sredstva države ali Evropske unije. V tokratnem webinarju se bomo osredotočili na nepovratna sredstva, ki so namenjena financiranju različnih storitev, procesov in postopkov v podjetju ter posledično dvigu dodane vrednosti.
Nepovratna sredstva za startupe

Kdaj 29.06.2022 od 10:00 do 11:30
Kje Webinar
Kontakt
Telefon 030 708 807
Koledar

V mladem podjetniku smo zato v okviru projekta MP SIO za vas pripravili novo delavnico v obliki webinarja, v katerem vam bo predaval naš zunanji sodelavec Boštjan Jerman iz podjetja Heba, ki opravlja svetovalne storitve v okviru blagovne znamke 7samurai.

Na delavnici boste pridobili praktičen vpogled v vsa nepovratna sredstva, ki so trenutno na voljo. Ogledali si bomo višino financiranja, namen pridobljenih sredstev, pogoje s strani izvajalcev, pogledali pa bomo tudi postopek pridobitve posameznega instrumenta.

Tematika webinarja

Sprehodili se bomo skozi aktualne razpise, ki obsegajo naslednja področja oziroma subvencije:

 • digitalni marketing za soc. podjetja (max. 8.500 EUR na podjetje)
 • kibernetska varnost
 • statusno preoblikovanje družb
 • prenos lastništva
 • prototipiranje
 • zaščita intelektualne lastnine
 • udeležba na mednarodnih forumih
 • dvig dig. kompetenc v soc. podjetjih
 • celostno vrednotenje okoljskih vplivov
 • Spodbude za raziskovalno razvojne projekte NOO (JR RRI NOO)
 • JR DEMO PILOTI NOO 2022
 • P1 COVID 2022 – garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere

Predavatelj

Boštjan Jerman, univ. dipl. politolog, smer mednarodni odnosi, je projektni menedžer, podjetnik in mentor. Kot svetovalec je specializiran za področje pridobivanja virov financiranja, s posebnim poudarkom na slovenskih in evropskih nepovratnih sredstvih.

To področje zaznamuje že njegovih zadnjih 14 let, uveljavil pa se je predvsem na področju socialnih inovacij in podpor za raziskave in razvoj, s posebnim poudarkom na zagonskih podjetjih.

Boštjan deluje kot mentor pri Evropski komisiji za področje evropskega tekmovanja socialnih inovacij (EUSIC) in je svetovalec za Slovenijo pri Informacijski službi Združenih narodov na Dunaju (UNIS Vienna). V vseh teh letih se je nabralo že več kot 150 uspešno zaključenih projektov, ki so pridobili nekaj več kot 2,5 milijona evrov subvencij.

MP SIO 2020-22

 

Komu je webinar namenjen

Webinar je namenjen vsem obstoječim mladim podjetjem oziroma startupom.

Imate vprašanja za predavatelja? Pošljite jih na info@mladipodjetnik.si, da jih bomo lahko umestili v program.

Kotizacija

Udeležba na webinarju je brezplačna. Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast EU skladi.

Udeležba je brezplačna, a so prijave OBVEZNE. Dan pred dogodkom in tik pred objavo dogodka bomo prijavljenim na email poslali povezavo do webinarja.