14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android

Pri štirinajstih letih je Lucia Sanches po dveh letih izdelave in učenja programiranja objavila igrico v trgovini Play Store. Sodobne tehnologije omogočajo, da lahko vsak dostopa do znanja in ga uporablja za izdelavo novih orodij. Pri tem otroci niso izjema.
14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android

14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android (Vir: Deathtothestockphoto.com)

Lucia je z izdelavo igrice pričela pred dvema letoma, po tem, ko so ji starši kupili nov računalnik. Ko je na internetu prebrala zgodbo o fantu, ki je pri štirinajstih letih ustvaril igrico z več kot milijon prenosov, je dobila motivacijo, da bi to naredila tudi sama.

Za izdelavo igrice je izbrala brezplačno verzijo programa Stencyl, ki naj bi zahteval manj programiranja in bi bil uporabnikom bolj prijazen. Kljub temu pa je izdelava igrice še vedno zapletena naloga, kar je po neprestanih opozorilih o napakah, ugotovila tudi Lucia.

Motivacija je bila prevelika, da bi jo to ustavilo. Pripravila se je do tega, da se je naučila potrebnih veščin, za kar ni plačevala tečajev ali inštruktorjev, uporabljala je le brezplačni Youtube in internet.

Uspelo ji je, ker je vedela kaj hoče

Lucia je imela od samega začetka jasen cilj. Želela si je ustvariti igrico, ki bi jo lahko igrali na mobilnih telefonih.

Čas je, da tudi vi razvijete svojo podjetniško idejo. Pomoč najdete v MP šoli >>

Najbolj je uživala med izdelavo različnih nivojev v igrici. Izdelave slednjih se je lotila skrbno, saj je pred delom na računalniku za vsak nivo v igrici oblikovala osnutek na papirju. A tudi to ji je bil včasih pravi izziv, saj je težko dobivati nove ideje vedno znova in znova.

Uspeh ni denar, uspeh je pridobljeno znanje

Ko je po mesecih dela in testiranja bila zadovoljna s končno obliko igrice, jo je objavila v trgovini Google Play, kjer jo lahko najdete pod imenom Crazy Blocks. Igrica zaenkrat še ni dosegla velikega števila prenosov, prav tako Lucy z oglasi, ki se prikazujejo v igrici, ne služi denarja. Njen uspeh je to, da ji je iz nič uspelo izdelati novo igrico in jo objaviti v trgovini Google Play. Lucia pravi, da je več kot zaslužek pomembno to, kar se je naučila iz dvoletne izkušnje.

Vir: venturebeat.com

Oznake: , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje