3 lekcije iz uspeha

Preberite si nasvete dveh uspešnih podjetnic, Janet Hanson, ustanoviteljice svojega investicijskega podjetja in Kate Swann, glavne izvršne direktorice v podjetju Design Frog. Čeprav sta njuni področji delovanja popolnoma različna, imata podobne nasvete za uspeh.
3 lekcije iz uspeha

3 lekcije iz uspeha (slika: sxc.hu)

Janet Hanson je delala na vodilnih položajih v podjetjih Goldman Sachs in Lehman Brothers ter hkrati ustanovila svoje investicijsko podjetje, obenem pa spletla še mednarodno mrežo 30.000 uspešnih žensk s področja finančnih storitev.

Kate Swann je glavna izvršna direktorica v podjetju Design Frog, ki se ukvarja s svetovanjem na področju inovacij. Specializirana je za tehnologijo, s katero se je začela ukvarjati na samem začetku spletnega razcveta.

Čeprav pripadata popolnoma različnim generacijam in sta njuni področji delovanja popolnoma različna, obe delita zelo podobne nasvete:

Sprejmite pomoč

Obe omenjata ljudi, ki so jima svetovali in pomagali pri vzpostavitvi stikov. Kljub temu, da sta začeli v različnih zgodovinskih obdobjih, ena na prehodu iz osemdesetih in druga v začetku novega tisočletja in kljub dejstvu, da sta imeli različne podpornike, sta obe uspeli s svojo idejo. In vi, imate podpornike? Ali upoštevate njihove nasvete in ste sprejeli pomoč drugih?

Uskladite kariero z življenjem

Janet je začela z ustanovitvijo svojega podjetja zato, da bi imela več časa za svoje otroke. Kate je v podjetju prosila za polovični delavni čas, ko si je s partnerjem začela ustvarjati družino. Nobena se torej ni odrekla karieri, ker bi ju ovirala pri družini, prav tako pa se nista odrekli družini, da bi obdržali cvetoči karieri.

Sami priznavata, da je včasih zelo težko združiti oboje, vendar se da z močno voljo uskladiti prav vse!

Zgrabite naključno priložnost

Za vpis v poslovno šolo se je Janet odločila po nasvetu njenega mentorja, saj sama v začetku ni imela izdelanega načrta kam in kako naprej. Podobno je začela Kate, sprva pisateljica, ki se je prijavila kot prostovoljka v projekt CD-ROM. Obe sta torej v naključnem trenutku zgrabili ponujeno priložnost. Ali še vedno hrepenite po uspešni karieri, obenem  pa čakate na trenutek, ko vam bo uspelo premisliti čisto vse? Mogoče se priložnost nahaja čisto pred vami, vendar je ne vidite, ker ne sovpada z vašim načrtom?

Uspeh je torej rezultat mnogih dejavnikov. Toda pri Kate in Janet je prišel kot rezultat združitve osebnih in profesionalnih ciljev, kot nagrada za pogum, ker sta sprejeli priložnosti, ko so se pojavile na njuni poti. Si to drznete tudi vi?

Vir: FatCat

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje