3 razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, ki so namenjeni razvoju hardware podjetij

Slovenski podjetniški sklad je v zadnjem obdobju objavil 3 razpise, ki so namenjeni podpori hardware podjetij v zgodnjih fazah njihovega razvoja.
Razpisi, namenjeni razvoju inovativnih podjetij (Vir: Pixabay)

Razpisi, namenjeni razvoju inovativnih podjetij (Vir: Pixabay)

Slovenski podjetniški sklad je nacionalna institucija, katere glavni cilj je zagotoviti finančno podporo MSP, zagonskih in hitro rastočih podjetij. Ta cilj zasleduje predvsem prek razpisov. Trenutno aktualni razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, katerih cilj je podpreti inovativna podjetja v začetnih fazah njihovega razvoja, so:

1. Semenski kapital – konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij (SK75 2019)

Razpis omogoča inovativnim podjetjem, da se potegujejo za semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila. Sredstva se lahko zagotovi podjetjem, katerih poslovanje se nahaja v semenski fazi. Tovrstna podjetja namreč težje dostopajo do financiranja s strani komercialnih bank in do drugih klasičnih oblik financiranja. Podpora se izvaja v obliki mentorstva in sodelovanja s poslovnimi angeli.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k hitrejšemu razvoju novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe z omejeno odgovornostjo. V posameznem podjetju mora biti zaposlen vsaj en družbenik. Podjetja morajo biti starejša od 12 mesecev in mlajša od 5 let. Pomembno je, da se poslovanje nahaja v fazi, ko je razvoj produkta oziroma storitve že dokončan in preizkušen pri prvih strankah, ustvarjajo pa se že prvi prihodki od prodaje.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 750.000 €. Višina subvencije za posamezno podjetje pri tem znaša 75.000 €.

Povezava do razpisa >>

2. Semenski kapital – soinvestiranje z zasebnimi investitorji (SI-SK 2019)

Razpis omogoča hitro rastočim podjetjem, katerih poslovanje je v začetnih fazah, da se potegujejo za semenski kapital oz. za soinvestiranje z zasebnimi investitorji. Gre za lastniško obliko financiranja. Sredstva se lahko zagotovi inovativnim podjetjem, katerih poslovanje se nahaja v semenski fazi, fazi oblikovanja ali začetni fazi razvoja podjetja. Tovrstna podjetja namreč težje dostopajo do financiranja s strani komercialnih bank in do drugih klasičnih oblik financiranja.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k hitrejšemu razvoju novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe z omejeno odgovornostjo. V podjetju mora biti zaposlen vsaj en družbenik. Podjetja morajo biti starejša od 6 mesecev in mlajša od 5 let. Pomembno je, da so v fazi, ko že pridobivajo prihodke iz dejavnosti.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 1.250.000 €. Višina subvencije za posamezno podjetje se lahko giblje med 100.000 in 600.000 €.

Povezava do razpisa >>

3. Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019 (P2 2019)

Razpis omogoča razvoj inovativnih podjetij prek sofinanciranja njihovega razvoja, razvoja MVP (minimum viable product) in lansiranja tržnih produktov na trg. Namen je ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti. Sklad bo pripomogel k razvoju in komercializaciji proizvodov, storitev in procesov podprtih podjetij.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k spodbujanju podjetništva prek omogočanja lažje gospodarske izrabe novih idej in ustvarjanja novih podjetij.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja. Lahko gre za fizične ali pravne osebe, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge. Prijavijo se lahko podjetja, ki so bila registrirana med 1. 1. 2018 in 15. 3. 2019.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 2.160.000 €. Pri tem lahko sofinanciranje posamezne operacije znaša največ 54.000 €.

Povezava do razpisa >>

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje