3 razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, ki so namenjeni razvoju hardware podjetij

Slovenski podjetniški sklad je v zadnjem obdobju objavil 3 razpise, ki so namenjeni podpori hardware podjetij v zgodnjih fazah njihovega razvoja.
Razpisi, namenjeni razvoju inovativnih podjetij (Vir: Pixabay)

Razpisi, namenjeni razvoju inovativnih podjetij (Vir: Pixabay)

Slovenski podjetniški sklad je nacionalna institucija, katere glavni cilj je zagotoviti finančno podporo MSP, zagonskih in hitro rastočih podjetij. Ta cilj zasleduje predvsem prek razpisov. Trenutno aktualni razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, katerih cilj je podpreti inovativna podjetja v začetnih fazah njihovega razvoja, so:

1. Semenski kapital – konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij (SK75 2019)

Razpis omogoča inovativnim podjetjem, da se potegujejo za semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila. Sredstva se lahko zagotovi podjetjem, katerih poslovanje se nahaja v semenski fazi. Tovrstna podjetja namreč težje dostopajo do financiranja s strani komercialnih bank in do drugih klasičnih oblik financiranja. Podpora se izvaja v obliki mentorstva in sodelovanja s poslovnimi angeli.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k hitrejšemu razvoju novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe z omejeno odgovornostjo. V posameznem podjetju mora biti zaposlen vsaj en družbenik. Podjetja morajo biti starejša od 12 mesecev in mlajša od 5 let. Pomembno je, da se poslovanje nahaja v fazi, ko je razvoj produkta oziroma storitve že dokončan in preizkušen pri prvih strankah, ustvarjajo pa se že prvi prihodki od prodaje.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 750.000 €. Višina subvencije za posamezno podjetje pri tem znaša 75.000 €.

Povezava do razpisa >>

2. Semenski kapital – soinvestiranje z zasebnimi investitorji (SI-SK 2019)

Razpis omogoča hitro rastočim podjetjem, katerih poslovanje je v začetnih fazah, da se potegujejo za semenski kapital oz. za soinvestiranje z zasebnimi investitorji. Gre za lastniško obliko financiranja. Sredstva se lahko zagotovi inovativnim podjetjem, katerih poslovanje se nahaja v semenski fazi, fazi oblikovanja ali začetni fazi razvoja podjetja. Tovrstna podjetja namreč težje dostopajo do financiranja s strani komercialnih bank in do drugih klasičnih oblik financiranja.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k hitrejšemu razvoju novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Če iščete vire financiranja za vaše produkte, se obrnite na Slovenski podjetniški Sklad in preverite njihove odprte razpise in pozive, namenjene prav temu področju!                       logo Slovenski podjetniški sklad

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe z omejeno odgovornostjo. V podjetju mora biti zaposlen vsaj en družbenik. Podjetja morajo biti starejša od 6 mesecev in mlajša od 5 let. Pomembno je, da so v fazi, ko že pridobivajo prihodke iz dejavnosti.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 1.250.000 €. Višina subvencije za posamezno podjetje se lahko giblje med 100.000 in 600.000 €.

Povezava do razpisa >>

3. Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019 (P2 2019)

Razpis omogoča razvoj inovativnih podjetij prek sofinanciranja njihovega razvoja, razvoja MVP (minimum viable product) in lansiranja tržnih produktov na trg. Namen je ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti. Sklad bo pripomogel k razvoju in komercializaciji proizvodov, storitev in procesov podprtih podjetij.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k spodbujanju podjetništva prek omogočanja lažje gospodarske izrabe novih idej in ustvarjanja novih podjetij.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja. Lahko gre za fizične ali pravne osebe, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge. Prijavijo se lahko podjetja, ki so bila registrirana med 1. 1. 2018 in 15. 3. 2019.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 2.160.000 €. Pri tem lahko sofinanciranje posamezne operacije znaša največ 54.000 €.

Povezava do razpisa >>

Vsebino omogočajo:

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje