3 razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, ki so namenjeni razvoju hardware podjetij

Slovenski podjetniški sklad je v zadnjem obdobju objavil 3 razpise, ki so namenjeni podpori hardware podjetij v zgodnjih fazah njihovega razvoja.
Razpisi, namenjeni razvoju inovativnih podjetij (Vir: Pixabay)

Razpisi, namenjeni razvoju inovativnih podjetij (Vir: Pixabay)

Slovenski podjetniški sklad je nacionalna institucija, katere glavni cilj je zagotoviti finančno podporo MSP, zagonskih in hitro rastočih podjetij. Ta cilj zasleduje predvsem prek razpisov. Trenutno aktualni razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, katerih cilj je podpreti inovativna podjetja v začetnih fazah njihovega razvoja, so:

1. Semenski kapital – konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij (SK75 2019)

Razpis omogoča inovativnim podjetjem, da se potegujejo za semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila. Sredstva se lahko zagotovi podjetjem, katerih poslovanje se nahaja v semenski fazi. Tovrstna podjetja namreč težje dostopajo do financiranja s strani komercialnih bank in do drugih klasičnih oblik financiranja. Podpora se izvaja v obliki mentorstva in sodelovanja s poslovnimi angeli.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k hitrejšemu razvoju novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe z omejeno odgovornostjo. V posameznem podjetju mora biti zaposlen vsaj en družbenik. Podjetja morajo biti starejša od 12 mesecev in mlajša od 5 let. Pomembno je, da se poslovanje nahaja v fazi, ko je razvoj produkta oziroma storitve že dokončan in preizkušen pri prvih strankah, ustvarjajo pa se že prvi prihodki od prodaje.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 750.000 €. Višina subvencije za posamezno podjetje pri tem znaša 75.000 €.

Povezava do razpisa >>

2. Semenski kapital – soinvestiranje z zasebnimi investitorji (SI-SK 2019)

Razpis omogoča hitro rastočim podjetjem, katerih poslovanje je v začetnih fazah, da se potegujejo za semenski kapital oz. za soinvestiranje z zasebnimi investitorji. Gre za lastniško obliko financiranja. Sredstva se lahko zagotovi inovativnim podjetjem, katerih poslovanje se nahaja v semenski fazi, fazi oblikovanja ali začetni fazi razvoja podjetja. Tovrstna podjetja namreč težje dostopajo do financiranja s strani komercialnih bank in do drugih klasičnih oblik financiranja.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k hitrejšemu razvoju novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Če iščete vire financiranja za vaše produkte, se obrnite na Slovenski podjetniški Sklad in preverite njihove odprte razpise in pozive, namenjene prav temu področju!                       logo Slovenski podjetniški sklad

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe z omejeno odgovornostjo. V podjetju mora biti zaposlen vsaj en družbenik. Podjetja morajo biti starejša od 6 mesecev in mlajša od 5 let. Pomembno je, da so v fazi, ko že pridobivajo prihodke iz dejavnosti.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 1.250.000 €. Višina subvencije za posamezno podjetje se lahko giblje med 100.000 in 600.000 €.

Povezava do razpisa >>

3. Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019 (P2 2019)

Razpis omogoča razvoj inovativnih podjetij prek sofinanciranja njihovega razvoja, razvoja MVP (minimum viable product) in lansiranja tržnih produktov na trg. Namen je ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti. Sklad bo pripomogel k razvoju in komercializaciji proizvodov, storitev in procesov podprtih podjetij.

Sklad bo z opisanim mehanizmom pripomogel k spodbujanju podjetništva prek omogočanja lažje gospodarske izrabe novih idej in ustvarjanja novih podjetij.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja. Lahko gre za fizične ali pravne osebe, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge. Prijavijo se lahko podjetja, ki so bila registrirana med 1. 1. 2018 in 15. 3. 2019.

V sklopu razpisa je na voljo znesek v višini 2.160.000 €. Pri tem lahko sofinanciranje posamezne operacije znaša največ 54.000 €.

Povezava do razpisa >>

Vsebino omogočajo:

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje