DELAVNICA: OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

Minimizirajte stres in postanite produktivnejši

Večkrat se izkaže, da si večino časa v našem življenju stres povzročamo sami. Poglejmo si nekaj primerov, kako ga minimizirati in se obenem vsakodnevno osredotočati na stvari, ki nam resnično nekaj pomenijo.
Minimizirajte stres (Vir slike: Pixabay.com)

Včasih se moramo opomniti, da je potrebno življenje ohranjati v harmoniji in pri vsakdanjih stvareh ne tako zelo komplicirati… Ko smo najstniki, pa tudi v zgodnji mladostni dobi, si želimo konstanten pritok vznemirjenja. In če tovrstni dražljaji ne pridejo iz zunanjega sveta, smo nagnjeni k temu, da jih ustvarimo sami.

Ne otežujmo si življenja

Tisti ljudje, ki so v svojem življenju resnično ustvarili veliko, ponavadi živijo mirno življenje, kot je to le mogoče. Seveda je jasno, da uspešni posamezniki padejo v hektičen ritem vsakdana in so se (skoraj ves čas) primorani ukvarjati s krizo strank. Vendar pa je zanimivo dejstvo, da si svojega življenja po nepotrebnem v večini primerov ne otežujejo še dodatno. Poglejmo si nekaj nasvetov, s katerimi lahko dosežemo več z manj stresa in posledično postanemo v delu veliko bolj učinkoviti.

1.  Dobra organizacija pred dinamičnim dnevom

Če vam je jasno, da bo jutrišnji dan naporen, zakaj se ne bi v celoti organizirali že danes? To lahko storite na več načinov, seveda pa je odvisno, kaj vas naslednji dan čaka. V opravila lahko vključite odgovore na vsa elektronska pisma in klice ter preverite, da bodo vsi dokumenti, ki jih boste jutri potrebovali, dosegljivi tako v papirnati kot tudi digitalni različici.

2.  Zapišite seznam opravil

Seveda si lahko mislite, da boste v mislih uspeli obdržati vse, kar je potrebno, vendar pa se nam ponavadi lahko izmuzne ravno kakšen pomemben podatek. Tako boste lahko prepričani, da vam katero izmed pomembnih opravil ne bo ušlo in tako bo manj stvari prepuščenih naključju. Za zapisovanje opravil so poleg papirnatih zelo uporabne tudi številne mobilne aplikacije.

3. Delegirajte

Če lahko za opravljanje določenih tipov nalog zaposlite drugo osebo, z delegiranjem nikar ne odlašajte. To bo poenostavilo vaše življenje, sami pa si boste lahko vzeli več časa za pomembnejše stvari. Še posebej pa bo eliminiralo stres, ko to naredite pri opravilih, pri katerih ne blestite.

4. Ustvarite si čas za razmišljanje in ob tem pijte več vode

Dejstvo, da sami sebi dovoljujete čas za razmislek, kaj je pomembno, vas lahko ohranja osredotočene in eliminira napake pri impulzivnem ali hektičnem odločanju.

Ob tem je priporočljivo piti več vode – začnete lahko z enim kozarcem več na dan, kar bo pripomoglo k kopnenju kilogramov, zdravju srca, zmanjšanju glavobolov, novi delovni energiji in zdravi koži. Če smo dehidrirani, nam namreč hitro upada energija, ob tem pa upada tudi naš delovni zanos. Po izsledkih šest let trajajoče študije ameriškega inštituta za epidemiologijo, pet kozarcev vode na dan zmanjša tveganje za smrt zaradi srčnega infarkta za kar 41 odstotkov. V raziskavi so bili zajeti vsi tisti, ki so popili zgolj slaba dva kozarca dnevno.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

12.04.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

19.04.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje