6 podjetij, ki jih lahko vodite iz udobja ležalnika na tropskem otoku

Danes marsikdo ob misli na uspešno kariero ne vidi pisarne v veliki korporaciji, kjer bo uspešen nadaljnjih 30 let. Časi se spreminjajo in marsikdo je bil priča temu, kako so starši izgubili službo. Prav tako študentje po končanem šolanju nimajo več zagotovljene sanjske službe.
6 podjetij, ki jih lahko vodite iz udobja ležalnika na tropskem otoku

6 podjetij, ki jih lahko vodite iz udobja ležalnika na tropskem otoku (slika: sxc.hu).

Če se ozrete okoli sebe, lahko opazite, da današnjo generacijo dolgočasi tradicionalna zaposlitev. Prav tako pa sodobna tehnologija omogoča lažje delo izven pisarne.

Mlad podjetnik iz ZDA pravi: „Imam SEO in svetovalno podjetje, ki sem ga vodil od vsepovsod – tako iz plaže na Tajskem kot tudi iz gorskih koč. Tehnologija je močna stvar in omogoča mi življenjski slog, kakršnega pred 20 leti ne bi mogel imeti.”

V kolikor vam je ideja o vodenju posla izven pisarne všeč, si preberite nekaj predlogov za posle, ki vam to omogočajo. V nadaljevanju vam predstavljamo 6 poslov, ki jih lahko vodite kar iz tropskega otoka:

1. Pisanje SEO člankov

Veliko SEO podjetij išče pisce za namen oglaševalskih člankov oz. SEO člankov. Vaša naloga je, da napišete veliko člankov na temo ene ključne besede, ki jo nato povežete s spletnim mestom, ki ga želite oglaševati.

To je idealna služba za tiste, ki radi pišete in to počnete zelo hitro. Članki najbolj pogosto vsebujejo od 300 do 500 besed in izkušeni pisci lahko v 4 do 5 urah zaslužijo od 10 do 15 USD. Služba se najde hitro in sami se lahko odločite, koliko boste delali.

2. Oblikovanje spletnih strani

Vsakdo je sposoben nekaj oblikovati, vendar ni vsakdo dober oblikovalec. V kolikor ste pripravljeni posvetiti nekaj časa izobraževanju na to temo, imate veliko možnosti, da boste nekje dobili posel. Za uro dela lahko računate veliko, a pod pogojem da ste res dobri in se podjetjem investicija izplača.

3. „Affiliate” trženje

S tovrstnim trženjem lahko pasivno služite denar na spletu. Princip „affiliate” trženja je preprost:

  • Na svoji spletni strani postavite povezavo do nekega izdelka.
  • Nekdo na vaši spletni strani odpre povezavo in kupi izdelek.
  • Vi poberete provizijo.

Precej preprosto, boste rekli. Seveda je! Druga zgodba pa je na svoji spletni strani imeti dovolj prometa, da boste s tem dobro služili.

4. Copywriting

Copywriting je pisanje člankov z namenom prodaje (prodaja spletnih strani, oglasi, katalogi itd.) in je veliko bolj zahtevno od pisanja SEO člankov. Sposobni morate biti z besedilom prodati produkt. Zaradi večje zahtevnosti lahko seveda tudi zaslužite več.

5. SEO

Drugačna oblika SEO je zagotavljanje vašim strankam, da bodo v spletnih brskalnikih rangirani čim višje. Podjetnik iz ZDA pravi: ”Ko sem gradil svoje SEO podjetje, sem porabil 7 mesecev in ves ta čas bil na Tajskem. Ko sem začel s poslom, sem že na začetku lahko računal od 50 do 60 USD na uro.”

6. Profesionalni bloger

V kolikor ste sposobni pisati edinstvene članke in na tak način povečevati število bralcev vašega bloga, je to pravi posel za vas. Ko boste enkrat imeli dobro mrežo in veliko bralcev ter boste ljudi prepričali, da ste na določenem področju strokovnjak, potem boste začeli služiti.

Kako boste zaslužili? V kolikor vam bo zaupalo dovolj ljudi, vam bodo podjetja plačala, da preizkusite njihov proizvod oz. storitev in napišete svoje mnenje.

Vir: startupnation.com.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje