7 novih trendov na delovnem mestu

Kljub temu, da že leta in leta delate na isti poziciji, v istem podjetju to še ne pomeni, da lahko ignorirate razvijajočo se ekonomijo, tehnologijo in demografijo, ki vplivajo na način poslovanja in opravljanja vašega dela.
Podjetnik s popoldanskim s.p.

Popoldanski podjetnik. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam nekaj novosti na katere morate biti pozorni pri opravljanju vašega dela.

1. Mobilni telefoni

Vedno več zaposlenih poleg službenega računalnika uporablja tudi svoj prenosnik, tablični računalnik ali pametni mobilni telefon, ki ga uporabljajo tudi za službene zadeve. Tukaj se poraja vprašanje varnosti poslovnih podatkov in pomanjkanja nadzora nad zaposlenimi.

2. Delo na daljavo

Vedno bolj pogosto se pojavlja tudi delo na daljavo, s tem podjetje prihrani stroške pisarne, zaposleni pa imajo bolj fleksibilen delavnik.

3. Odprte pisarne

Marsikatero podjetje je že preuredilo pisarniške prostore, da so le-ti bolj odprti in povezujejo različne oddelke.

4. Vse hitrejša komunikacija

Zaposleni se vse bolj poslužujejo čim hitrejše komunikacije, s tem izgublja na svoji vrednosti tudi elektronska pošta. Vse bolj pa postajajo popularna elektronska sporočila in elektronske mreže, kjer zaposleni izmenjujejo svoja mnenja.

5. Programska oprema na spletu

Podjetja so pričela uporabljati svoje lastne socialne mreže zasnovane na podobi Facebook-a, da se zaposleni med seboj lahko sporazumevajo in si delijo dokumente.

6. Računalništvo v oblaku

Vse večji poudarek je iz leta v leto tudi na računalništvu v oblaku, tako na spletni programski opremi, ki jo podjetje uporablja kot tudi pri vsakodnevnih operacijah.

7. Obratno mentorstvo

Poleg tradicionalnega mentorstva podjetja vedno bolj spodbujajo tudi obratno mentorstvo, kjer mlajši zaposleni svoje starejše kolege učijo uporabo različne programske opreme, uporabo socialnih omrežij in ostalih spretnosti.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje