Bi na njihovem mestu ravnali enako?

Veliko ljudi misli, da bi bilo življenje veliko lažje, če bi podedovali izjemno veliko denarja. Najverjetneje bi tudi bilo, pa vendar se dogaja, da ‘super’ bogati ljudje svojo zapuščino namenjajo dobrodelnim organizacijam in drugim neprofitnim organizacijam.

Komu pa dobrodelnost bogatašev ni všeč?

Dobrodelnost je vsekakor lažja bogatašem, katerim se kos od velike pogače ne pozna tako kot pa ‘navadnim‘ ljudem. Pa vendar je gesta milijonarjev, ki želijo del bogastva podariti in omogočiti boljše življenje celotni družbi spoštovanja vredna.

Vsi pa dobrodelnosti bogatašev niso veseli. Njihovi otroci so namreč v tem primeru močno ‘oškodovani‘. Milijone, katere bi lahko podedovali, si bodo morali tako prislužiti sami. Mnogi bogataši so namreč mnenja, da podedovano bogastvo njihovim otrokom dolgoročno ne bo koristilo in bi lahko imelo celo negativne posledice.

Pa vendar otroci ne bodo ‘reveži’. Kljub vsemu bodo podedovali dovolj za dostojno življenje, poleg denarja pa bodo zadržali veliko poznanstev, ki jim bodo ob znanju in sposobnostih seveda pomagale nadaljevati že začeto družinsko bogatenje.

Kdo pa so bogataši, ki večino bogastva namenijo humanitarnim namenom?

Že dalj časa je tudi znano, da bo do nedavnega najbogatejši človek in ustanovitelj Microsofta Bill Gates podaril večino svojega premoženja. Želi namreč pomagati celotni družbi in v ta namen je ustanovil fundacijo imenovano Gates, s pomočjo katere mu je do sedaj uspelo zbrati 38 milijard dolarjev sredstev.

Tudi eden najboljših in najuspešnejših investitorjev Warren Buffett je oznanil, da bo podaril 99 % celotnega premoženja. Največji del le-tega bo zapustil fundaciji Gates.

Kot gospod Buffet pravi, bo svojim otrokom zapustil dovolj, da bodo lahko počeli kar bodo želeli, pa vendar ne toliko, da bodo v celoti preskrbljeni.

Poleg omenjenih pa bodo svoje bogastvo v dobrodelne namene zapustili tudi Michael Bloomberg, glasbenik Gene Simmons in pa William Barron Hilton, lastnik verige hotelov Hilton.

Vir: Finančni trgi

Oznake: , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje