Se odpravljate v tujino? Spoznajte svoje pravice in dolžnosti!

Notranji trg Evropske unije je enotni trg, na katerem je zagotovljen prosti pretok blaga, storitev, kapitala in oseb in kjer lahko evropski državljani svobodno živijo, študirajo in poslujejo.
Se odpravljate v tujino? Spoznajte svoje pravice in dolžnosti!

Se odpravljate v tujino? Spoznajte svoje pravice in dolžnosti! (Vir slike: Freeimages.com)

Temeljnih svoboščin notranjega trga se še kako dobro zavedajo državljani držav članic, ki jim je gospodarska kriza močno osiromašila trg dela, zato so prisiljeni poslovati oziroma poiskati delo v gospodarsko močnejših državah. Tudi številni slovenski podjetniki in delavci so si, ali pa si še bodo, delo poiskali v tujini.

Kljub temu da se načelo prostega gibanja oseb nanaša na zmanjšanje administrativnih ovir, pa nacionalne zakonodaje posameznih držav zahtevajo ureditev nekaterih administrativnih zadev.

Zaradi stresnega dogajanja pred odhodom v tujino posamezniki običajno ne razmišljajo, ali imajo pred odhodom oziroma zaradi odhoda v tujino še kaj birokratskih obveznosti v Sloveniji. Predvsem mladi na le-te običajno kar pozabijo, saj jih resnici na ljubo z zakonskimi obveznostmi nihče ne seznani. Naše obveznosti so zapisane v Uradnih listih oziroma na spletnih straneh državnih organov, ki jih povprečen državljan očitno ne bere.

V primeru, da posameznik ne uredi birokratskih zadev, krši zakon in je v prekršku, ki se običajno sankcionira z globo. Že zaradi tega je potrebno, da posamezniki, ki so že ali pa še bodo zapustili Slovenijo, uredijo vse zakonsko določene obveznosti.

Seminar z naslovom “Birokracija zaradi dela v tujini“, ki bo v Ljubljani potekal 9. oktobra 2014, vodil pa ga bo predavatelj Tomaž Kuralt, ponuja konkretna navodila o ureditvi obveznosti posameznika v Sloveniji, ki si je ali pa si bo delo poiskal v tujini. Poleg tega boste izvedeli tudi, kje lahko poiščete več informacij o državi, v katero se odpravljate.

Prijavnico najdete tukaj >>

Pomembno je, da poleg vaših pravic poznate tudi vaše dolžnosti. Vaša pasivnost lahko povzroči številne neprijetnosti, ko boste želeli uveljavljati svoje pravice. Ureditev birokratskih zadev je brezplačna, zahtevala bo le nekaj vašega dragocenega časa. Vsebina seminarja je pripravljena na podlagi praktičnih izkušenj posameznikov, ki so že zaposleni v tujini. 

Predavatelj bo odgovarjal na konkretna vprašanja, kot so:

  • Katero dokumentacijo moram zbrati pred odhodom v tujino?
  • Na katere institucije lahko naslovim vprašanja ob prihodu v tujino?
  • Zavarovanje v Sloveniji (recimo prek sp) in delo tujini

Komu je seminar namenjen:

Seminar je namenjen vsem, ki že delajo v tujini, vsem, ki se tja odpravljajo, in vsem, ki razmišljajo o delu v tujini.

Program seminarja “Birokracija zaradi dela v tujini” >>

Kotizacija:

Zgodnje prijave do 26. septembra 2014: 25 evrov (DDV je vštet v ceno)

Kasnejše prijave: 37 evrov (DDV je vštet v ceno)

Kdaj?

Četrtek, 9. oktober 2014 od 9.00 do 12.00

Kje?
M Hotel, Derčeva 4, 1000 Ljubljana

Prijavite se tukaj >>

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje