Booking.com v Ljubljani!

Največji portal za iskanje nastavitev, Booking.com, odpira svojo prvo poslovalnico v Sloveniji. Do zdaj je za stike s slovenskimi ponudniki nastanitev skrbela zagrebška izpostava. Ponudba bo v regiji še bogatejša, poleg Zagreba sta v bližnji okolici še izpostavi v Dubrovniku in Poreču.
Booking.com v Ljubljani!

Booking.com prihaja tudi v Ljubljano (Vir slike: Boolking.com).

Booking.com, nizozemski portal ustanovljen leta 1996, je leta 2005 kupila ameriška skupina Priceline. Ta je zanj odštela 133 milijonov dolarjev in ga združila z britanskim Active Hotels, ki je bil takrat vreden več kot 160 milijonov dolarjev.

Kot poroča Marketing magazin, bo v novi poslovalnici zaposlenih pet ljudi. Področni vodja bo Goran Pleše. Pri Bookingu je sicer širom sveta zaposlenih več kot 8.300 ljudi na več kot 150 lokacijah. Odločitev za odprtje poslovalnice v Ljubljani sovpada s hitro rastjo v tej regiji. Leta 2013 je imel Booking.com 6,8 milijarde dolarjev prihodkov.

Pri portalu opažajo tudi, da se vse več njihovih uporabnikov poslužuje uporabe pametnih telefonov – že leta 2013 so iskalci prenočitev rezervirali za osem milijard dolarjev nastanitev, kar je, mimogrede, kar osemkrat več kot leta 2011.

Na portalu lahko izbiramo med luksuzno ponudbo hotelov s petimi zvezdicami do tistih manjših nastanitev. Kar je za uporabnika pomembno je, da pri rezervaciji ne plača nobenih pristojbin.

Mreža Booking.com se je v zadnjih letih izredno razširila, danes je spletna stran na voljo v več kot 42 jezikih, ponuja pa več kot 580 tisoč hotelov in nastanitev. Uporabnik lahko izbira tudi med več kot 200 tisoč možnostmi za počitniški najem nepremičnine. S portalom lahko letujemo v več kot 200 državah sveta na več kot 70 tisoč destinacijah.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje