Chipolo na Kickstarterju zbral 293 tisoč dolarjev!

Kot se je izkazalo, so bile napovedi mlade ekipe, ki stoji za projektom Chipolo, daleč preveč skromne. Zbiranje sredstev se je namreč že zaključilo, ekipa pa je močno presegla zastavljeni cilj v višini 15 tisoč dolarjev in zbrala impresiven znesek: 293.014 dolarjev!
Chipolo na Kickstarterju zbral 293 tisoč dolarjev!

Chipolo na Kickstarterju zbral 293 tisoč dolarjev!

Ekipa mladih razvijalcev iz Trbovelj, Ljubljane in Polzele, ki stoji za projektom Chipolo, se je se na spletno platformo Kickstarter odpravila po zagonska sredstva za pričetek množične proizvodnje in grajenje skupnosti Chipolo uporabnikov po celem svetu. S pomočjo spletne kampanje so želeli pridobiti 15 tisoč dolarjev. 

Kampanja na Kickstarterju je štartala 21. oktobra 2013 in neverjetno hiter in pozitiven odziv ljudi je sedem članov Chipolo ekipe močno presenetil. Ljudje so namreč njihov produkt izredno hitro vzeli za svojega in že v 17 urah je projekt dosegel zastavljeni cilj

Chipolo je na Kickstarterju zbral 293.014 dolarjev! 

Ekipa se seveda pri tem izjemnem uspehu ni ustavila in, da bi tudi v nadaljevanju kampanje ohranili isti trend zbiranja sredstev, je bilo potrebno še veliko dela in vloženega truda. Izjemni trend naraščanja zbranih sredstev se prav zaradi tega ni spremenil in pred nekaj urami, ko se je spletna kampanja zaključila, se je številka zbranih sredstev ustavila na impresivni višini: Chipolo je zbral kar 293.014 dolarjev

O Chipolo

Chipolo je revolucionaren izdelek, ki bo poskrbel, da svojih ključev, denarnic in drugih nepogrešljivih stvari nikoli več ne boste založili. Gre za obesek, ki ga lahko namestite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave Bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta.

Preko brezplačne mobilne aplikacije lahko spremljamo oddaljenost Chipola in sprožimo njegov zvok, ki nas usmerja pri iskanju. V primeru, da se Chipolo oddalji od nas, bomo prejeli sporočilo. Prav tako bomo s sporočilom obveščeni, ko se bo Chipolo spet pojavil v našem dometu. Če Chipolo izgubimo, se na zemljevidu zabeleži lokacija, kjer smo bili nazadnje povezani z njim. V primeru, da ne najdemo svojega telefona, pa lahko Chipolo potresemo in telefon se bo oglasil.

O ekipi, ki stoji za projektom

Chipolo ekipo sestavljajo:

  • Jure Zdovc – Inženir strojne opreme – Jure je odgovoren za razvoj strojne programske opreme strojne opreme ter novih lastnosti Chipola.
  • Domen Plaskan – Inženir storjne opreme – Domen je odgovoren za razvoj in testiranje strojne opreme.
  • Domen Barovič – Grafični oblikovalec – Domen je odgovoren za celotno grafično podobo produkta.
  • Andreas de Reggi – Inženir za programsko opremo – Andreas je odgovoren za celoten razvoj aplikacij.
  • Primož Zelenšek – Vodja produkta – Primož je odgovoren za finalni produkcijo celotnega produkta.
  • Tadej Jevševar – Tržni analitik – Tadej je odgovoren za stike z javnostjo, promocijo produkta ter vodenje socialnih omrežij.
  • Huck Hensley – Poslovni svetovalec – Huck je odgovoren za raziskovanje mednarodnega trga in registracijo blagovne znamke.  

Več o kickstarter kampanji za Chipolo pa si preberite na Kickstarterju: Chipolo – Bluetooth Item Finder for iPhone and Android

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

12.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje