Ekspanzija Netflixa se nadaljuje

Netflix, ki velja za največjega ponudnika video streamov na svetu, je napovedal, da se marca 2015 širi v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Za seboj ima pestro leto, saj je izvedel oziroma dokončuje večjo širitev na evropski trg.
Ekspanzija Netflixa se nadaljuje

Netflix se leta 2015 širi v Avstralijo in na Novo Zelandijo (Vir slike: YouTube).

O ceni storitev so pri Netflixu skrivnostni, pravijo, da bodo cene sporočili naknadno. Avstralski trg Netflixu predstavlja velik izziv, saj bo imel tam kar precej konkurenčnih storitev. Prav zato bo zanimivo videti, kakšno ceno bodo postavili.

Letos se je Netflixova spletna videoteka razširila v šest dodatnih držav, na voljo je oziroma bo v kratkem v Nemčiji, Avstriji, Švici, Belgiji, Franciji in Luksemburgu. Na evropski trg je prvič stopil leta 2012, ko je postal na voljo uporabnikom v Veliki Britaniji, na Irskem, Danskem, Norveškem, Finskem in Švedskem, od leta 2013 je na voljo tudi Nizozemcem. Samo v Veliki Britaniji ima več kot 4,5 milijonov naročnikov.

Več kot 53 milijonov naročnikov

V ZDA Netflix velja za pravi hit, sicer pa tudi drugod po svetu vlada veliko zanimanje zanj. Samo v prvi polovici letošnjega leta so dobili 2,87 milijona novih uporabnikov, medtem ko je leta 2013 skupno njihove storitev naročilo »le« 1,63 milijona. Storitev je prisotna na skoraj 50 trgih, konec minulega četrtletja pa je na svetovni ravni zabeležil že 53,1 milijonov naročnikov. Večina prihaja iz ZDA, kar 36 milijonov.

Milijardo ur gledanja Netflixa na mesec!

Nekateri so Netflix ocenili za »čudovito digitalno zgodbo o uspehu«, ki traja že od leta 1997. K temu prispeva tudi zadovoljstvo naročnikov, po neki raziskavi naj bi bilo kar 6 od 10 naročnikov Netflixa izredno ali zelo zadovoljnih s storitvijo. Kako tudi ne, celotno število naročnikov mesečno njihovo storitev spremlja več kot milijardo ur! V drugem četrtletju letošnjega leta so gledanju njihovih vsebin namenili 5,1 milijard ur, dnevno na naročnika okoli 93 minut.

Podjetje ima več kot dva tisoč zaposlenih, kar je v primerjavi z drugimi podjetji v isti panogi skorajda zanemarljivo.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje