H2O Globe – aplikacija za potapljače

Če se s potapljanjem ukvarjate ljubiteljsko ali na profesionalni ravni, je aplikacija H2O Globe tisto, na kar ste ves čas čakali.
Aplikacija H2O Globe (Vir: Kickstarter)

Aplikacija H2O Globe (Vir: Kickstarter)

Zanimanje za potapljanje narašča po celem svetu. Potapljači in potapljačice premikajo meje možnega, kar dokazuje tudi zadnji uspeh slovenske potapljačice Alenke Artnik, ki se je na vdih potopila kar 113 metrov globoko in tako osvojila naziv svetovne prvakinje in rekorderke. Artnikova je bivša tečajnica inštruktorja Jureta Daića, prvega Slovenca, ki se je z enim vdihom potopil globlje od stotih metrov.

Aplikacija z uporabnimi informacijami za potapljače

Jure Daić se trenutno ukvarja s projektom, s katerim bo povezal svet potapljačev. Z ekipo na Kickstarterju zbira sredstva za razvoj aplikacije H2O Globe, platforme, ki bo na enem mestu nudila informacije, ki so jih potapljači do sedaj morali iskati na različnih portalih in za to porabili tudi precej časa. Kampanja se zaključi v sredo, 14. avgusta, je pa ekipa že zdaj zbrala dovolj finančnih sredstev in presegla zastavljeni cilj.

»Aplikacija je rezultat dolgoletnih izkušenj, saj sem sam ugotovil, kaj potrebujejo ljubiteljski potapljači in ponudniki potapljaške opreme. Tako se sedaj gradi spletno mesto, prek katerega bodo uporabniki lahko poiskali najboljše lokacije za potapljanje, trgovine in centre s potapljaško opremo ter se za potapljanje dogovorili s somišljeniki, se povezovali, pošiljali sporočila ter delili videe s svojih potapljaških podvigov, primerjali cene potapljaških storitev, ocenjevali različne storitve in produkte, hkrati pa bodo na voljo tudi napotki za varno potapljanje ter informacije glede možnih nastanitev okoli potapljaških lokacij,« je povedal Daić, ki odšteva dneve do konca kampanje.

»Kar predstavljamo, še ni končni produkt, saj aplikacijo oblikujemo sproti na podlagi testnih rezultatov in želj prvih uporabnikov, saj si želimo zgraditi kvalitetno in uporabniku prijazno potapljaško skupnost,« je dodal.

Idejo je podprl tudi Slovenski podjetniški sklad

Da je projekt, ki se ga ekipa loteva, odlično zasnovan in dodelan, priča tudi uspeh ekipe na razpisu Slovenskega podjetniškega sklada, s strani katerega so letos pridobili 54.000 EUR nepovratnih sredstev, ki jih je SPS podelil 40 tehnološko najbolj naprednim startupom.

»Izdelava takšne platforme zahteva ogromno predanosti, časa, seveda pa tudi finančnih sredstev. Pridobljena subvencija nam bo zagotovo omogočila bolj stabilen razvoj spletne aplikacije, saj lahko zaradi novo pridobljenih sredstev začnemo počasi širiti ekipo. Dodaten finančni zalogaj pa predstavlja marketing, katerega se moramo pospešeno lotiti po zaključku testne različice, zato smo se odločili, da projekt predstavimo tudi na Kickstarterju,« je povedala vodja razvoja Valentina Metež.

Podporniki projekta lahko prejmete originalne 100 % karbonske liste za plavuti

Ljubitelji potapljanja, ki boste kampanjo podprli na Kickstarterju, se lahko med ponujenimi nagradami odločite za originalne 100 % karbonske liste za plavuti lastne blagovne znamke H2O Globe. Te bodo v redni prodaji stale 300 dolarjev, medtem ko jih lahko na Kickstarterju dobite v zameno za donacijo v višini 150 dolarjev. H2O Globe plavuti so Juretov dodatni produkt, katerega je letos začel razvijati z dolgoletnimi poslovnimi partnerji. Do jeseni jih bo že mogoče kupiti prav na spletni aplikaciji H2O Globe.

 Kampanjo lahko podprete na naslednji povezavi >>

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje